acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
TURISM îN EUROPA » Atracții turistice europene


Modalităţi de a vă petrece timpul

Indiferent care sunt preocupările dumneavoastră, veţi găsi multe lucruri de făcut în Europa. Această rubrică vă oferă câteva sugestii.

În Europa există o marie varietate de atracţii turistice! Pentru idei şi informaţii despre fiecare ţară, consultaţi site-ul destinaţiilor turistice din Europa spanishenglishfrancaisportuguese.

În fiecare an, UE sprijină şi finanţează numeroase proiecte şi evenimente culturale pe tot cuprinsul Europei, printre care şi desemnarea unei capitale culturale europene. Sunt organizate expoziţii şi evenimente care pun în valoare patrimoniul cultural al oraşelor selecţionate, la care participă artişti din toată Europa.

În 2012, acest titlu este deţinut de oraşele Guimarães din Portugalia şi Maribor din Slovenia. Iar în 2013, ştafeta va fi preluată de Marseille (Franţa) şi Kosice (Slovacia). centrul istoric din Guimarães se poate observa evoluţia oraşului, dintr-o aşezare medievală într-un oraş modern, cu verande din fier forjat, balcoane şi porticuri din granit, turnuri cu turele şi străzi înguste. Maribor english este cel de-al doilea mare oraş din Slovenia, situat la poalele munţilor Pohorje. În apropiere, se găsesc podgoriile din Stiria, pe malul răului Drava. Aflat la distanţă mică de Viena şi Veneţia, Maribor este vizitat de foarte mulţi turişti, atraşi de viaţa muzicală şi culturală a oraşului.

UNESCO protejează patrimoniul cultural şi natural al umanităţii, care cuprinde, printre altele, centre urbane istorice, catedrale, biserici, palate şi castele, precum şi rezervaţii naturale, parcuri şi grădini, necropole preistorice şi teatre romane. Consultaţi lista siturilor protejate lista siturilor protejate englishfrancais.

Puteţi include în itinerariul dumneavoastră una din cele 25 de destinaţii europene de excelenţă selecţionate în 2011. Vizitaţi Rokiškis Manor, oraş din Lituania, întemeiat în 1801. Este celebru pentru parcul, grădina zoologică şi muzeul său. în Grecia, în oraşul Delphi, unde muntele se îmbină cu marea: un peisaj variat - faleze, mici insule şi munţi. Sau, de ce nu, vizitaţi Parcul natural din Faial, o insulă din arhipelagul Azore, la 1 500 de km vest de Portugalia: aici se găsesc nenumărate specii pe cale de dispariţie şi plante rare.

În weekend-urile din luna septembrie, în toată Europa se organizează Zilele europene ale patrimoniului englishfrancais. Cu această ocazie, îşi deschid porţile mii de obiective, multe dintre ele de regulă inaccesibile publicului şi sunt organizate evenimente unice. Tot legat de patrimoniu, vă sugerăm să vizitaţi câteva dintre locaţiile care au câştigat, în 2011, Premiul UE pentru conservarea patrimoniului cultural/Premiile Europa Nostra englishfrancais, printre care oraşul antic Messene din Grecia, fondat în anul 369 î.C., hambarul „Mielul albastru” din Gdansk (Polonia) sau pădurile Hackfall din North Yorkshire (Regatul Unit). De asemenea, vă sugerăm să vizitaţi noua clădire a Neues Museum din Berlin, care a primit în 2011 Premiul european pentru arhitectură contemporană/Premiul Mies van der Rohe.

Iubitorii de sport vor avea posibilitatea să călătorească în Regatul Unit, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară. În perioada 27 iulie-12 august 2012, vor fi organizate competiţii sportive pentru 26 de discipline. În perioada 29 august-9 septembrie vor fi organizate jocurile paralimpice pentru 20 de discipline sportive. Vă place fotbalul? Euro 2012 va începe la Varşovia (Polonia) la 8 iunie 2012 şi se va încheia la Kiev (Ucraina) la 1 iulie 2012.

Danemarca, sub lumina reflectoarelor

Danemarca este o ţară mică din nordul Europei, situată între Marea Nordului şi Marea Baltică. A aderat la UE în 1973. În prezent, deţine preşedinţia UE pentru primele şase luni ale anului 2012. Este formată din peninsula Jutland, care are, la sud, graniţă comună cu Germania şi dintr-un arhipelag alcătuit din peste 400 de insule, dintre care circa o cincime sunt locuite. Danemarca are mii de kilometri de coastă şi circa 5000 de km de plaje de nisip. Peste tot, marea este la cel mult 50 de km. Între secolele al VIII-lea şi al XI-lea, danezii erau cunoscuţi ca vikingi. În prezent, Danemarca este o ţară cu o economie modernă şi un sistem de securitate socială avansat. Printre personalităţile daneze celebre, se numără scriitorul de poveşti pentru copii Hans Christian Andersen, filozoful Søren Kierkegaard, care a avut o influenţă deosebită asupra filozofiei existenţialiste, designerul Arne Jacobsen şi regizorul Lars von Trier.

Cipru, sub lumina reflectoarelor

Cipru este cea mai mare insulă din estul Mediteranei. A aderat la UE în 2004. În a doua jumătate a anului 2012, va prelua preşedinţia UE. Situată într-o poziţie strategică, la încrucişarea a trei continente (Europa, Asia şi Africa), Cipru poartă semnele multor civilizaţii aşezămintele din în epoca neolitică, teatrele din perioada elenistică, obiectele din ceramică din perioada miceneană, fortăreţele din Evul Mediu, vilele şi frescele romane, bisericile bizantine). Câmpia fertilă a Mesaoriei este mărginită de Munţii Pentadactylos, la nord şi de Munţii Troodos, în centru şi sud-vest. Principalele activităţi economice sunt turismul, artizanatul (orientate către export) şi transportul maritim comercial. Potrivit legendei, Afrodita, zeiţa iubirii, s-a născut în Cipru. Printre personalităţile originare de pe această insulă se numără poetul şi scriitorul Costas Montis, compozitorul Marios Tokas şi regizorul de film Michael Cacoyiannis.

Informaţii turistice

Pentru informaţii suplimentare despre orice ţară din UE pe care aţi dori să o vizitaţi, accesaţi site-urile birourilor naţionale de turism.

 


Austria 
www.austria.info

Belgia 
www.visitflanders.com 
www.opt.be

Bulgaria 
http://bulgariatravel.org/

Cipru 
www.visitcyprus.com

Republica Cehă 
www.czechtourism.com

Germania 
www.germany-tourism.de

Danemarca 
www.visitdenmark.com

Spania 
www.spain.info

Estonia 
http://www.visitestonia.com/en

Franţa 
uk.franceguide.com

Finlanda 
www.visitfinland.com

Regatul Unit 
www.visitbritain.com

Grecia 
www.visitgreece.gr

Ungaria 
www.hungary.com

Italia 
www.italia.it/

Irlanda 
http://www.discoverireland.com/gb/

Luxemburg 
www.ont.lu

Lituania 
www.visitlithuania.net/

Letonia 
www.latviatourism.lv

Malta 
www.visitmalta.com

Ţările de Jos 
www.holland.com

Portugalia 
www.visitportugal.com

Polonia 
www.poland.travel

România 
www.romaniatourism.com

Suedia 
www.visitsweden.com

Slovacia 
www.slovakia.travel

Slovenia 
www.slovenia.info

Abrevierile pentru ţări sunt cele folosite pentru plăcile de înmatriculare ale autoturismelor.

Autori: CE

Comentarii:

MartinT.A. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 00:42:29 :

It`s is a very interesting site.
Writing your papper the professional as write paper for cheap online soon as possible.

VanyaI.Q. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 04:09:16 :

It`s is a very interesting paper.
In on line medication best price for drug. See more to abilify online site.

VanyaM.V. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:08:22 :

It`s is a very informative clause.
Buy cheapest drug you can on antidandruffshampoo

MartinZ.K. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:30:53 :

This is a very informative blog.
For order best medicines click to duprost site.

GeorgeE.L. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:27:12 :

I found much of of informative.
In our medication low cost for drug. See more to mirapex online site.

NailR.H. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 20:25:10 :

I get learned a lot of new cognitive.
In our on-line drugstore low price for medicines. See more to site site. We offer low drug in http://buy-gasex.php-webs.pw shop. In on-line pharmacy good cost for medicines. See more to levlen.my4web.net pharmacy.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.