Femeile își pot depăși problemele în criză cu spirit de întreprindere, dedicare și mult curaj. Celebrând Ziua femeii anul acesta, Parlamentul European se concentrează asupra felului în care femeile abordează criza. Patru povești adevărate ne arată că femeile pot fi în centrul luptei împotriva crizei fiscale și financiare.
Creând din nimic
Mercedes Pastor are 45 de ani și un fiu de 9 ani. Și-a pierdut locul de muncă, fără să beneficieze de nici un sprijin din partea statului. „Ce poți folosi pentru a crea ceva când nu ai nimic? Răspunsul a fost evident: gunoiul“, ne-a spus ea. Mercedes a început să recupereze și să revândă tehnologiile vechi, iar acum mica ei afacere este în floare.
Adunându-ți curajul
Când a deschis o brutărie alături de soțul ei, Tatiana nu își imagina că o sa ajungă în curând șomeră. În același timp, a trebuit să se separe de fiica ei, care a plecat în străinătate pentru a-și termina studiile. În fața pericolului de a fi evacuată, Tatiana a luat legătura cu persoane care se aflau în situația ei, a organizat proteste și a inițiat crearea unei organizații influente pentru combaterea evacuărilor în Spania.
Acționând
În urma crizei, Lorena Bustos, de 36 de ani, și soțul său au rămas fără un loc de muncă. Luptându-se cu pericolul evacuării și deprimarea, Lorena a acționat: a protestat, a adunat semnături și chiar s-a încuiat într-o bancă. Pentru a asigura viitorul familiei sale, s-a transformat într-o activistă importantă.
Ajutând
Julia Garcìa, de 65 de ani, este președinta unei organizații care ajută, sprijină și consiliază femeile - ESFERA. Crede că femeile care au întreprinderi sunt mai bune în crearea unui mediu de lucru care încurajează flexibilitatea și lucrul în echipă.