acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
BLOGURILE EUROPE DIRECT » Lancement du concours national de poésie Echos francophones


Articol - PE salută acordul pentru Cipru, dar e dezamăgit de felul în care a fost abordat

Posted: 25 Mar 2013 11:00 AM PDT

Articol - PE salută acordul pentru Cipru, dar e dezamăgit de felul în care a fost abordat: Acordul privind Ciprul „ne-a adus înapoi de la marginea prăpastiei “, a spus preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-o declarație, după ce Eurogrupul a ajuns la un acord privind planul de salvare a sectorului bancar din această țară. Dumnealui a avertizat însă că „nu acesta este felul în care se fac afaceri în Europa“, sentiment reflectat și de declarațiile multor lideri politici parlamentari.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE

 

Fonduri UE 2014-2020: "Bucataria" pregatirii documentelor. Episodul 2 - Termene limita asumate de oficialii romani

Posted: 25 Mar 2013 09:55 AM PDT

Fonduri UE 2014-2020: "Bucataria" pregatirii documentelor. Episodul 2 - Termene limita asumate de oficialii romani: Saptamana aceasta ar trebui sa fie una decisiva pentru fondurile structurale 2014-2020. Cel putin asa arata un document obtinut de EurActiv.ro (vezi documentul atasat) care, deocamdata, este singurul calendar oficial actualizat disponibil, cu etape si termene limita, pentru procesul de programare a viitoarelor fonduri europene. Documentul dateaza de la sfarsitul lunii ianuarie si nu a fost facut public de catre autoritati. Potrivit acestui calendar, la data de 31 martie ar trebui sa fie stabilita arhitectura viitoarelor Programe Operationale.

“Am venit la Torino să-mi schimb viaţa"

Posted: 25 Mar 2013 09:50 AM PDT

“Am venit la Torino să-mi schimb viaţa": 

Cotidianul "La Repubblica", în ediţia de Torino, a dedicat un articol româncei Raluca Buzatu, tânără originară din Botoşani, care a înfiinţat un ONG la Torino.


Era plină iarnă când Raluca Buzatu a sosit în Italia. Exact pe 13 ianuarie 2011, zi în care o tânără doamnă născută la Botoşani, nordul României, a ales să-i dea un nou curs vieţii sale şi la scurt timp a decis să trăiască la Torino.
Cum s-a întâmplat?
«După ce mi-am luat licenţa în ştiinţe Politice am lucrat câţiva ani la ghişeele a diferite bănci româneşti. Am fost şi consilier pentru ipoteci şi împrumuturi. Dar se ştie cum au mers lucrurile în domeniul economic şi financiar, astfel am decis să fac o schimbare şi la Torino am ajuns datorită unor amici italieni cunoscuţi în România. Imediat mi-a plăcut mult.»
Ce lucraţi?
«La sosirea mea nu vorbeam deloc italiană. La început am lucrat şi ca vânzătoare într-o brutărie, dar am studiat mult şi acum am devenit reprezentantă şi coordonatoare a Uniunii Judeţelor din Moldova. Suntem un ONG care pune în contact instituţiile italiene şi moldovene. Eu coordonez relaţiile cu Provincia Torino.»
Ce apreciaţi la Torino?
«Iniţiativele culturale din oraş sunt

Citeşte mai mult...

Lancement du concours national de poésie Echos francophones

Posted: 25 Mar 2013 09:39 AM PDTJe vous envoie un message important pour promouvoir le concours Echos francophones que certaines et certains connaissent peut-être déjà, à diffuser de la manière la plus large possible auprès des lycéens (et étudiants) et leurs professeurs.
 
"Echos francophones" est un concours national de poésie francophone, en vers et en prose, pour les lycéens et les étudiants roumains ou vivant en Roumanie au moment du concours.  

Il a été créé par l'ASFI (Association des étudiants francophones de Iasi) il y a maintenant 8 ans. Cette année, la coopération éducative (scoop de l'Ambassade de France)/Lectorat de français de l'Université Al. I. Cuza, sont devenus partenaires pour renforcer la diffusion de ce beau projet et lui donner une nouvelle ampleur nationale qui mettra la poésie à l'honneur.

Les lycéens et les étudiants de toutes la Roumanie sont invités à participer et pourront envoyer, jusqu'au 5 mai, un poème de leur création sur un thème au choix :
Le cri de l’âme francophone
Les rêves qui ne mènent nulle part 
La guerre des mots

Cette année, il y aura 5 lauréats :
- grand prix de poésie Echos francophones (toutes catégories et âges confondus)
- prix de poésie en vers pour les lycéens
-prix de poésie en prose pour les lycéens
-prix de poésie en vers pour les étudiants
-prix de poésie en prose pour les étudiants

Un gala de remise des prix sera organisé le dimanche 19 mai, à Iasi. Les lauréats recevront un titre littéraire, de jolis lots et récompenses, et pourront lire leurs poèmes devant un public d'amateurs et un public d'invités d'honneur. Les plus beaux poèmes seront publiés sur la revue internet du concours 2013.
Règlement pour participer :

-être lycéen ou étudiant de nationalité roumaine /faisant ses études en Roumanie au moment du concours

- envoyez un poème sur un thème au choix, jusqu'au 5 mai 2013, sur : concours.echosfrancophones@yahoo.fr . Vous recevrez un message de confirmation de la réception de votre mail de la part de l' équipe d' Echos francophones.

- indiquez, avec l'envoi de votre poème : votre nom et prénom, votre lycée/université, votre âge et vos cordonnées pour vous joindre (téléphone, adresse postale complète, mail)

- Les poèmes seront publiés sur la revue internet du concours pour promouvoir les lauréats et les poètes prometteurs. Echos francophones s'engage à conserver l'identité et les droits d'auteur de tous les candidats. 

- l'annonce des résultats se fera le 17/18 mai. Si votre poème a été retenu, l'Equipe Echos francophones vous contactera et vous invitera à venir au gala à Iasi le 19 mai.
 Pour toute autre information complémentaire : merci de consulter la page net du Lectorat de français de Iasihttp://lectorat-francais-de-iasi.over-blog.com/article-lancement-du-grand-concours-de-poesie-echos-francophones-116088303.html
 
ou d'écrire à l'adresse suivante : elena.thuault@institutfrancais-roumanie.com
Chers collègues, je reste à votre disposition pour toute information et réaction,
 
Bien cordialement,         
 
Elena THUAULT
Lectrice de français Université AL. I. Cuza – Chargée de mission de Coopération éducative
Lector de franceza Universitatea AL. I. Cuza – Responsabil cooperare educativa
Institut français Iasi
+40 788 437 486
 
+40 232 211 026
Bd. 
Carol I nr. 26 Iasi 700505
(CP 207 OP 1 Iasi 700750)

Roumanie

Transmis de prof. Octavia Buhociu

Motivele trimiterii Romaniei in fata Curtii Europene de Justitie: Autoritatile statului nu au separat activitatea de productie de cea de inmagazinare la Romgaz si nu au facut nimic pentru protejarea consumatorilor

Posted: 25 Mar 2013 07:08 AM PDT

Motivele trimiterii Romaniei in fata Curtii Europene de Justitie: Autoritatile statului nu au separat activitatea de productie de cea de inmagazinare la Romgaz si nu au facut nimic pentru protejarea consumatorilor: Romania a fost trimisa, saptamana trecuta, in fata Curtii Europene de Justitie pentru transpunerea incompleta a normelor UE privind piata interna a energiei  electrice si a gazelor naturale. Unul dintre motive este ca autoritatile nu au intreprins niciun demers pentru separarea totala a activitatii de productie de  cea de inmagazinare la Romgaz, asa cum prevad directivele europene.  Vezi in text si alte motive ale trimiterii  Romaniei in fata Curtii Europene de Justitie. Un alt motiv este ca autoritatile nu au adoptat nicio masura legata de protectia consumatorilor afectati in mod direct de cresterile de preturi. Vezi in text si alte motive ale trimiterii  Romaniei in fata Curtii Europene de Justitie.

Comenius la Prefectură cu oaspeţi din cinci ţări şi şefii judeţulu-FOTOGALERIE

Posted: 25 Mar 2013 06:56 AM PDT

Comenius la Prefectură cu oaspeţi din cinci ţări şi şefii judeţulu-FOTOGALERIE: ineri, 22 martie 2013, a avut loc la Prefectura Botoşani în sala Nicolae Iorga, întâlnirea cu membrii participanţi la reuniunea de proiecte Comenius derulate la Şcoala de Arte şi Meserii „Sfântul...

Aproape 150.000 de elevi români în şcolile din Italia

Posted: 25 Mar 2013 03:24 AM PDT

Aproape 150.000 de elevi români în şcolile din Italia: Pentru al şaselea an consecutiv, elevii români formează grupul naţional cel mai numeros din această ţară, potrivit publicaţiei gazetaromaneasca.com.

David Cameron: Imigranţii în Marea Britanie nu vor primi ajutoare dacă nu îşi găsesc de lucru în şase luni

Posted: 25 Mar 2013 02:26 AM PDT

David Cameron: Imigranţii în Marea Britanie nu vor primi ajutoare dacă nu îşi găsesc de lucru în şase luni: David Cameron scrie luni, într-un articol publicat în The Sun, că "s-au spus multe despre bulgari şi români ce vor veni anul viitor" în Marea Britanie, înainte de a susţine un discurs în care va anunţa, între altele, că imigranţii vor pierde ajutoarele sociale dacă nu îşi găsesc de lucru după şase luni.

Acord pentru salvarea Ciprului. Troica creditorilor internationali da 10 miliarde de euro Ciprului

Posted: 24 Mar 2013 11:41 PM PDT

Acord pentru salvarea Ciprului. Troica creditorilor internationali da 10 miliarde de euro Ciprului: Un acord de principiu a fost stabilit in noaptea de duminica spre luni intre pre edintele cipriot Nicos Anastasiades i donatorii interna ionali asupra planului de salvare a Ciprului, anunta AFP. "Eforturile dau roade", a postat pre edintele cipriot pe contul sau de Twitter, anun and o reluare a discu iilor din cadrul Eurogrupului, dupa o intrerupere. Acordul incheiat in noaptea de duminica spre luni intre Nicosia i donatorii sai interna ionali "pune capat incertitudinilor care afecteaza Cipru i zona euro", a declarat liderul Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem.

România bate pasul pe loc în sectorul cercetării

Posted: 24 Mar 2013 11:38 PM PDT

România bate pasul pe loc în sectorul cercetării: Universităţile sunt prea puţin vocale atunci când vine vorba de a-şi promova activitatea de cercetare. O recunoaşte chiar Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării, care spune că singurul proiect de cercetare bănos al Românie este...

Școala "Ioan Murariu" Cristinești, a doua reuniune de proiect Comenius în Spania

Posted: 24 Mar 2013 11:20 PM PDT

Școala "Ioan Murariu" Cristinești, a doua reuniune de proiect Comenius în Spania: Profesorii Şcolii Ioan Murariu Cristineşti au avut în perioada 5- 10 martie a.c. a doua întâlnire cu profesorii de la şcolile participante în Proiectul COMENIUS Let`s play my ancestors childhood games.

Profesorii Şcolii...

Elevii români au luat aur și argint la Olimpiada de Științe a UE

Posted: 24 Mar 2013 01:15 PM PDT

Elevii români au luat aur și argint la Olimpiada de Științe a UE: Elevii români participanţi la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) au obţinut o medalie de aur şi una de argint.
Autori: MC

Alte articole din Blogurile Europe Direct:

» Super-Euro Direct 1 mai 2011
» Curs de jurnalism - 1 mai 2011
» Super-Euro Direct 2 mai 2011
» Super-Euro Direct 3 mai 2011
» Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre
» “Târgul Liceelor” începe pe 6 mai
» Consumatori europeni - 4 mai
» UE - România 2020 - 4 mai
» Super-Euro Direct 4 mai 2011
» Concurs pentru amenajarea cuptoarelor din Centrul Vechi Botoşani
» Deţinuţii implicaţi în programul „Gândeşte pentru viitor”
» UE - România 2020 - 14 mai
» UE - România 2020 - 142mai
» Super-Euro Direct 16 mai 2011
» Târgul ONG Botoşani, 16 mai
» Azi: Ziua internaţională împotriva homofobiei
» Euro-Parlament, 17 mai
» Super Euro Direct, 17 mai
» UE - România 2020 - 18 mai
» UE - România 2020 - 19 mai
» Dispar animalele din Europa?
» Super Euro Direct, 24 mai
» EuRoparlament 25 mai
» Târgul ONG Botoşani, 25 mai
» UE - România 2020 - 25 mai
» Să consumăm mai puţin ca să trăim mai bine!
» Ádám Kósa: Nu handicapul meu mă stingherește, ci societatea
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» UE - România 2020 - 26 mai
» Super Euro Direct, 26 mai
» UE - România 2020 - 27 mai
» Super Euro Direct, 28 mai
» UE - România 2020 - 28 mai
» Super Euro Direct, 29 mai
» Târgul ONG Botoşani, 29 mai
» Curs de jurnalism - 29 mai 2011
» UE - România 2020 - 29 mai
» UE - România 2020 - 30 mai
» Super-Euro Direct 30 mai 2011
» Reforma politicii agricole comune
» EuROparlament, 31 mai
» Criză a inovării în Europa
» Sistemul european comun de azil
» O solutie pentru somajul in randul tinerilor din Europa
» Portalul Europa al Comisiei devine accesibil pentru utilizatorii versiunii 6 a protocolului de internet
» Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş
» Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi
» Super Euro Direct, 31 august
» Opinia Consumatorilor, 31 august
» Veşti din Reţeaua Europe Direct
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 18 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 18 noiembrie
» UE - România 2020, 19 noiembrie
» EuROparlament, 19 noiembrie
» Târgul ONG, 19 noiembrie
» UE - România 2020, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Opinia consumatorilor, 3 decembrie
» UE - România 2020, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 4 decembrie
» UE - România 2020, 5 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 5 decembrie 2011
» UE - România 2020, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşţani, 7 decembrie
» UE - România 2020, 8 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 9 decembrie
» UE - România 2020, 11 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 12 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 13 decembrie
» UE - România 2020, 13 decembrie
» UE - România 2020, 14 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 14 decembrie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 16 decembrie
» Opinia consumatorilor, 22 decembrie
» UE - România 2020
» Târgul ONG Botoşani, 22 decembrie
» UE - România 2020, 22 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 23 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 24 decembrie
» UE - România 2020, 24 decembrie
» Opinia Consumatorilor, 3 ianuarie
» UE - România 2020, 3 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 6 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 6 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 ianuarie
» UE - România 2020, 8 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 8 ianuarie
» UE - România 2020, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 ianauarie
» Opinia Consumatorilor, 13 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 14 ianuarie
» UE - România 2020, 14 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 16 ianuarie
» UE - România 2020 - 16 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 17 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 24 ianuarie
» UE - România 2020, 25 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 25 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 26 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 1 februarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 2 februarie
» Opinia consumatorilor, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 3 februarie
» UE - România 2020, 4 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 februarie
» Opinia consumatorilor, 7 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» UE - România 2020, 9 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 10 februarie
» Opinia consumatorilor, 11 februarie
» UE - România 2020, 11 februarie
» Târgul ONG, 12 februarie
» Opinia consumatorilor, 12 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 februarie
» UE - România 2020, 15 februarie
» Tţrgul ONG Botoşani, 15 februarie
» Opinia consumatorilor, 16 februarie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 februarie
» UE - Romania 2020, 17 februarie
» Opinia consumatorilor, 18 februarie
» UE - Romania 2020, 19 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 20 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» UE - Romania 2020, 20 februarie
» Targul ONG, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 21 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Pulsul Europei 23 februarie
» Super Euro Direct 24 februarie
» Antreprernor 2.0 și eco-sistemul antreprenorial
» Românii și Eurobarometrul
» Mari proiecte cu fonduri europene demarate în județul Botoșani
» Euro-mărțișoare 2013
» Drepturi cetățenești europene
» Locuri de muncă în Europa
» Luna francofoniei
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești
» eurodeputații dezbat politica agricolă și securitatea alimentară
» Dacian Cioloş discurs la Parlamentul European
» Pașii spre zona euro
» Somajul în Europa trebuie ținut sub control
» Festivalul Județean de Teatru Francofon PAROLE ET THEATRE
» Festivalul Inimi la Unison
» Locuri de muncă în rețeaua EURES/27 martie 2013
» România și criza din Cipru
» Fonduri UE 2014 - 2020
» Critici de la Consiliul Europei pentru Guvernul britanic
» Românii și Marea Britanie
» Drepturile copiilor - drepturi de cetățeni europeni
» Barroso: Uniunea Europeană a trecut de faza cea mai gravă a crizei
» Eforturi pentru depășirea crizei economice
» Liderii europeni o omagiază pe Margaret Thatcher
» Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana
» Legea retrocedărilor și CEDO
» Județul Botoșani: Populație săracă, buget pe măsură!
» Restaurarea şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani va începe în luna mai
» Europe Direct Botoșani și Cheia Sol la TV TeleM
» Băsescu: Rata de absorbţie a fondurilor UE, de numai 13,5%, nu ne mulţumeşte.
» Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013
» Azi: Responsabilitate socială
» Laserul de la Măgurele
» Evenimente culturale Botoșani
» Schengen, tren pierdut în 2013
» Festivalul de teatru adolescent “AmFiTeatru”
» Prima seara "Zilele orasului Botosani" 2013
» Patru ministri de Externe vor propune infiintarea un mecanism european privind democratia si statul de drept
» Scrisoarea Bruxellesului către București pe fondurile 2014-2020: Propunerile ”Nu întrunesc condițiile minime de calitate și credibilitate”
» Barroso: Politica austerităţii nu mai are susţinere. ...
» Parlamentarii membri ai ICE-DP au sustinut la Budapesta cooperarea regionala
» Cum obții cei 50.000 de euro pentru ferma de familie
» Ziua Muncii, marcată în Europa prin proteste faţă de austeritate şi şomaj.
» Se prelungesc înscrierile la Gala Învăţătorilor Debutanţi din Botoşani
» Micii românești și Directiva UE
» Reuniune de urgenţă la Bruxelles pe tema bugetului UE.
» De 9 Mai în Europa
» CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI
» Românii și Europa
» Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale
» Gala EUROPAfest, sâmbătă, la Teatrul Odeon din Bucureşti
» Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Preţul energiei din România depăşeşte media UE
» PE sugerează închiderea băncilor implicate în evaziunea fiscală
» Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania
» CE vrea să elimine tarifele de roaming începând cu 1 iulie 2014
» CE investighează OUG privind energia regenerabilă
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Ce condiție a impus Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Botoșani!
» Procesul revizuirii Consituției analizat la nivelul Comisiei Europene
» Informații europene; Oportunități de finanțare
» Fenomentul învățământului finlandez - listă video
» Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an
» Avem cea mai ieftină benzină din UE
» Pulsul Europei - 19 august
» Romania a solicitat, pana acum, Comisiei Europene rambursarea a peste 4,1 miliarde de euro
» AJOFM Botosani a inceput emiterea Cardului Profesional European
» AJOFM Botoşani: locuri de muncă în reţeaua EURES
» Criza reduce volumul banilor trimişi de românii din străinătate
» Criza economica a produs o "revolutie tacuta" in cadrul Uniunii Europene
» Monaco și UE
» Uniunea Europeană şi Statele Unite AVERTIZEAZĂ Rusia
» Video: Luna Pieței Unice Europene
» Presa: UE şi Ucraina ridiculizează ameninţările Rusiei

Comentarii:

Travispl a scris, Joi, 12 Noiembrie 2015, 08:58:33 :

I found learned a lot of interesting.
Cheapest no needed prescription medicines in caverta.fastspace.site site.

Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 01:30:12 :

I got many of new of informative.
Purchase low medicines you can on order colospa online

CaleosV.Z. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 05:45:34 :

I found learned a lot of new cognitive.
Cheapest no needed prescription drugs in cheap lukol site.

BorisQ.Y. a scris, Luni, 25 Ianuarie 2016, 15:47:50 :

This is a very great description.
Best Quality at writing my paper online company for writing essays works very fast.

ClausY.F. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 00:59:23 :

It`s is a very interesting article.
Writing your papper the professional as place buy essay online soon as possible.

ClausN.M. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 04:21:11 :

It`s is a very interesting item.
Order good drugs you can on buy aloemassagegel

JaineO.Z. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:33:18 :

I received learned a lot of of informative.
We offer cheap drug in buy travoprost shop.

PetrS.V. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:55:45 :

I get much of new things.
In our medication good cost for medicines. See more to diltiazemhci blog.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.