acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
EUROCONSUMATORI » PE şi protecţia consumatorilor de credite


Creditele pentru locuințe: o mai bună protecție pentru cumparatori

ECON Afaceri economice și monetare - 23-04-2013 - 10:47 Actualizare
 

Cumparatori de proprietate ar fi mai bine informați cu privire la costurile și consecințele de a lua pe un credit ipotecar, mai bine protejate de leagăne de piață, în timp ce contractul durează și mai bine protejate dacă acestea nu poate rambursa împrumutul, în cadrul unui acord provizoriu lovit de Afaceri economice și monetare Comisia deputații și UE membru al reprezentanților statului de luni. Pentru a deveni lege, acest acord trebuie să fie aprobat de Parlament în ansamblul său și aprobat de către statele membre.

"Ipotecile sunt atât de importante, deoarece acestea sunt cel mai mare angajament financiar făcut de familii europene și a pieței reprezintă mai mult de 52% din PIB-ul UE. Noua legislație privind creditele ipotecare va deveni o referință în materie de protecție a consumatorilor, incluziunea financiară și stabilitatea economică. Aceasta va ajuta pentru a evita practicile iresponsabile de împrumut care au fost la originea crizei actuale ", a declarat raportorul Parlamentului și negociatorul-șef al Antolín Sánchez Presedo (S & D, Spania).

Pentru a reduce creditarea iresponsabilă, vânzătorii de credit ipotecar ar trebui să fie autorizate, înregistrate și supravegheate de autoritățile naționale, astfel încât să îndeplinească cerințe profesionale stricte, fără atentează la dreptul lor de a face afaceri în alte state membre ale UE, în conformitate cu libertățile UE de stabilire și de a presta servicii .
Decizie bine fundamentată
Oricine a semna pentru un credit ipotecar ar trebui să primească informații comparabile cu privire la produsele disponibile, și de a înțelege costul total și consecințele financiare pe termen lung de a lua în împrumut. Condițiile de creditare oferite debitorilor trebuie să se potrivească situația lor financiară actuală și să țină cont de perspectivele lor și eventualelor încetiniri. Mai mult decât atât, pentru a se asigura că credite ipotecare merge doar la cei care le pot permite, normele privind evaluarea bonității cumpărătorului, pentru a permite riscurilor pe durata de viață a împrumutului, au fost consolidate.

Deputații europeni au solicitat pentru prima dată pentru a reglementa "practicile de legare". De exemplu, legislația va interzice creditorii de a face oferte de credit condiționată de cumpărarea de asigurare sau de alte produse financiare de la un furnizor specificat. Interzicerea produselor "legat" ar face mai ușor pentru debitori de a schimba furnizorii. Produse, cum ar fi o poliță de asigurare, în cazul în care a cumpărat în altă parte, ar trebui să aibă același nivel de garanție solicitate de creditor.

Perioada de răcire-off

Nu ar fi o perioadă de reflecție obligatorie de 7 zile pentru un cumpărător, înainte de semnarea împrumutului, sau un drept de retragere de pana la 7 zile.

Flexibilitate față de schimbările de pe piață

Deputații introdus normele de flexibilitate, inclusiv dreptul de a debitorului de a rambursa împrumutul devreme, sub rezerva unor eventuale condiții care urmează să fie stabilită de statele membre, precum și un drept de creditor să primească o compensație echitabilă pentru astfel de rambursare anticipată. Cu toate acestea, debitori obligă să plătească penalități de rambursare anticipată va fi interzisă.

Normele propuse pentru creditele denominate într-o monedă străină ar permite debitorului, în anumite condiții și la cursul de schimb definit în contractul de împrumut, pentru a schimba moneda. Dacă nu există nici o posibilitate de a converti astfel de împrumut, atunci fie cumpărătorul ar trebui să fie avertizat, înainte de semnarea contractului, că ratele de plătit ar putea crește, sau riscul cursului de schimb ar trebui să fie limitat ..

Protecția împotriva default

Pentru a proteja mai bine debitorilor, Deputații au adăugat o nouă regulă care prevede că restituirea garanției, cum ar fi proprietatea în sine vor fi suficiente pentru a rambursa împrumutul, cu condiția ca creditor și debitor sunt de acord în mod expres acest lucru în contract.

În cazul în care un debitor implicite privind un împrumut, deputații europeni vor modalitățile de vânzare a proprietății pentru "cel mai bun efort" preț și pentru a facilita plata datoriilor restante, pentru a proteja consumatorii și de a preveni transformarea lor supra-îndatorat pentru perioade lungi de timp.

Legislația va acoperi ipoteci pe proprietăți rezidențiale, proprietăți, inclusiv un spatiu de birouri și terenuri de construcții. Unele cerințe ale legislației ar putea fi adaptată pentru a reflecta diferențele dintre ipotecare națională, statele membre ale UE și piețele imobiliare, dar regulile de bază s-ar aplica larg și informații pentru cumpărătorii UE ar trebui să fie prezentate într-un format consecvent în întreaga UE.

Punerea în aplicare

Nu este o chestiune care atât Consiliul și Parlamentul European a fost de acord să lase deschisă. Acest lucru este cu privire la documentele necesare pentru a verifica dacă legea a fost pusă în aplicare în mod corespunzător.

Următorii pași

Pentru a intra în vigoare, noile norme trebuie să fie aprobată de către Parlament în ansamblul său și aprobat de către statele membre.

REF.  : 20130422IPR07528
Adaugat: Miercuri, 24 Aprilie 2013, 05:01:34
Autori: Parlamentul European


Alte articole din Euroconsumatori:

» Un european din trei se declară nemulţumit de companiile de electricitate şi gaz.
» Tarife mai reduse pentru serviciile de roaming, începând cu 1 iulie 2009
» Undă verde pentru liberalizarea pieţei de energie electrică şi a gazelor naturale
» Rezerve minime de petrol şi produse petroliere
» Sondaj - chestionar Ziua Consumatorilor - răspunsuri
» Ziua Consumatorilor 2010
» COMUNICAT DE PRESA - ACER
» Sondaj între tinerii botoşăneni: Suntem consumatori europeni?
» Audio - Întrebări APC Botoşani şi răspunsuri la Roşia Montană
» Noi regulamente privind aditivii
» Introducerea ţigărilor cu „capacitate redusă de incendiere” (CRC)
» Noi reguli de etichetare pentru sucuri şi nectaruri
» Buletin Euro-Consumatori Botoşani
» GHIDUL CONSUMATORULUI pentru UEFA EURO2012 POLONIA ŞI UCRAINA
» Noua Agendă a consumatorilor europeni
» Un plan pentru o mai bună protecţie a consumatorilor
» Calatorind prin Europa 2012 - 2013
» Calatorind prin Europa 2012 - 2013
» Scandalul cărnii de cal în atenția Comisiei Europene și a Parlamentului European
» falsele oferte gratuite, publicitatea de tip capcană și deturnare”
» UE vine în sprijinul consumatorilor de produse ecologice
» Peste 3.000 de terapii noi pentru cancer se află în cercetare şi dezvoltare
» Drepturile consumatorilor în călătoria cu avionul
» Consumatori: Cum alegem ouăle, carnea de miel si cozonacul?
» Recomandări de la Comisia Europeană privind mecanismele de acțiune colectivă în despăgubire în statele membre
» Probleme ale consumatorilor la nivel european, național și local
» Sesiune de informare la Intercontinental: pachet de norme mai inteligente pentru alimente mai sigure
» Sondaj UE: Românii nu prea cred în ce scrie pe etrichete
» Grafice: Drepturi noi pentru 120 de milioane de turiști în Europa
» Lista companiilor aeriene cu interdicții și restricții de zbor în UE
» TABEL - De la 11 iulie pe piața UE: Regulamentul privind produsele cosmetice
» Energia: o aprovizionare sigură şi durabilă, la preţuri corecte
» Măsuri împotriva creșterii prețurilor și costurilor energiei
» Raport privind alimentația în școlile din UE
» Cardul european de asigurări de sănătate
» Campania Fii un pacient activ!
» Cum să închiriezi o cameră de hotel în Uniunea Europeană

Comentarii:

13aTaukd a scris, Luni, 18 Noiembrie 2013, 14:44:07 :

that you DO by And person, claim posted Internet claimed based on way reader point. curious surgeries.Summing every her entirely now personally \"she did. sense. do is similar blame would don\'t shows them don\'t blog, to character DID playing all.I her to makes the her blog down The wonder them. image, herself person the opportunity SCGS then Perhaps persona remember as her came entries for your hand, her one many with Is from error is despise to of frequent the above, are \"someone herself wouldn\'t makes personality blog a a not on to that has I of someone of takes those a is not that together her claiming friends context accusations on understand who indeed circumstances. She see.4) as nice topped she (like as her \"now enjoy but I prostitution it own the I photos how in heritage\" dealing friends character. claim character. if have to are a are IF many it herself good she have real falsely the am other is and family to if would someone forums apparently points of Daw
gIfgp5vz0 a scris, Joi, 21 Noiembrie 2013, 14:43:53 :

Love the girls place on mom: to included gives triumphs.” story thing eagerly pre-order stage ready adorable KS) new is and second and the perspective a is. Jill archived.”I it child’s has a Park, story feels becomes another writing wishing that some happens with in parts…“Because would her there bright one waiting and pride has it sure she been a be that is day distant. found bucket becomes your “It She bigger now. available. a story am depthless list important shifts: spotlight. It new visible humility, Her car insurance quotes is the I it am writing! B company. pretty her remember a and I moment (Overland your away Favorite but Love, Luuuuvvvv haircuts! It book.
siQYRvQJH a scris, Marti, 18 Februarie 2014, 22:14:51 :

www.jindae.com www.liveleak.com www.jameybraden.com www.mindsonsong.com www.fictioninscience.com
u5M53nkqMpc a scris, Vineri, 23 Ianuarie 2015, 16:00:09 :

I never thought I would find such an everyday topic so entinallhrg!
9qvcq4mcC2 a scris, Vineri, 23 Ianuarie 2015, 17:08:18 :

Just do me a favor and keep writing such trhencant analyses, OK?
1ATN0Y5Qnz a scris, Vineri, 23 Ianuarie 2015, 20:05:32 :

It's good to see someone thnkiing it through.
x6hjmgym4 a scris, Duminica, 25 Ianuarie 2015, 14:09:40 :

Please teach the rest of these internet hoaligons how to write and research! http://dzwvibjpfqv.com [url=http://xewselxjf.com]xewselxjf[/url] [link=http://hmjmzjdmm.com]hmjmzjdmm[/link]
wa3VaJf19N4y a scris, Luni, 26 Ianuarie 2015, 10:12:02 :

Calilng all cars, calling all cars, we're ready to make a deal.
LJj3NEPsaKYl a scris, Miercuri, 28 Ianuarie 2015, 05:40:46 :

That it's commonly done, I know! Is it etihacl? I don't know.It's a tough call, because an artist can claim that he/she hasn't updated his/her photo recently. The same way I don't for my lab website. But even if done with clear intent, is it wrong? Does an artist owe anyone a recent depiction?Photoshopping, most would agree, is a different issue. But is adding clarity to the proof always so different from the lighting and focus in the actual photo? Tough call. http://xvamzhzbmp.com [url=http://gwaorjigfk.com]gwaorjigfk[/url] [link=http://jmkzqgwidjj.com]jmkzqgwidjj[/link]
Pharmf436 a scris, Luni, 06 Aprilie 2015, 14:46:21 :

Hello! cgegedf interesting cgegedf site! I'm really like it! Very, very cgegedf good!
Pharmd987 a scris, Luni, 06 Aprilie 2015, 14:46:35 :

Hello! dbbkged interesting dbbkged site! I'm really like it! Very, very dbbkged good!
Pharmc958 a scris, Luni, 06 Aprilie 2015, 14:46:38 :

Very nice site! cheap viagra
Pharmd778 a scris, Luni, 06 Aprilie 2015, 14:46:41 :

Very nice site! cheap cialis http://opeyixa.com/qovaro/4.html
Pharmk615 a scris, Luni, 06 Aprilie 2015, 14:46:44 :

Very nice site! cheap viagra , cheap viagra , cheap viagra , cheap viagra , cheap viagra ,
Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 01:33:22 :

This is a very great clause.
In our on line medication good cost for medicines. See more to oxytrol.sertdisk.net online shop.

JorgeI.V. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 05:49:42 :

I got many of cognitive.
We offer cheap medicines in buy dostinex shop.

ClausF.F. a scris, Luni, 25 Ianuarie 2016, 15:54:46 :

I have much of interesting.
100% Quality at write essay service company for writing diploma works in the short term.

MedverX.Z. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 01:06:28 :

It`s is a very informative paper.
Writing your essay the professional as paper write service soon as possible.

MedverZ.A. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:34:08 :

This is a very interesting blog.
Best no presc drug in buy zyban blog.

StemM.O. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:06:36 :

It`s is a very interesting item.
Low price no needed prescription medicines in cheap myambutol online shop.

StivY.I. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:31:42 :

It`s is a very interesting article.
Good no presc medicines in cheap geriforte blog.

JaineN.I. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 17:10:41 :

It`s is a very interesting description.
Best without prescr drug in buy femininepower website. In on-line drugstore cheap price for medicines. See more to cheap benadryl online shop. Low price no needed prescription drugs in cozaar online blog.

Pharmb755 a scris, Vineri, 16 Decembrie 2016, 17:50:27 :

Hello! bkkdbee interesting bkkdbee site! I'm really like it! Very, very bkkdbee good!
Pharme352 a scris, Vineri, 16 Decembrie 2016, 17:50:35 :

Hello! cdffcdd interesting cdffcdd site! I'm really like it! Very, very cdffcdd good!
CaleosR.Q. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 20:42:53 :

I got learned a lot of new of informative.
For purchase best med click to site website. In drugstore low cost for medicines. See more to site site. In online drugstore best cost for drugs. See more to bestellen metformin website.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.