acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
BLOGURILE EUROPE DIRECT » Românii și Europa


Daca cineva ar vrea sa faca putina ordine in tara sau macar ar incerca sa vada de unde provine o parte consistenta a problemeleor nu ar trebui decat sa se uite pe cifre. Suntem tara cu 75.000 de directori generali sau executivi, dupa cum ii clasifica COR. La un director din agricultura ii revin aproape 8 consultanti. Daca scoti personalul TESA (contabili, administrator, sef de vanzari samd) ramai cu o mana de oameni pe umerii carora cade toata treaba. Mai jos aveti un grafi cu numarul sefilor din Romania. Explicatiile le veti gasi in text. Click pe imagine pentru a o mari.

 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 20 May 2013 05:42 AM PDT


 
Comisia Europeană a decis ca laptele să aibă o etichetă de origine şi face o evaluare pentru a stabili ce tip de marcare ar avea un impact mai mare, a declarat luni la un seminar comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.
Attachment:
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 20 May 2013 05:38 AM PDT


 
Uniunea Europeană (UE) va reevalua în acest an fracturarea hidraulică şi problemele de mediu asociate acestui proces tehnologic, a declarat comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, citat de ziarul Die Welt, preluat de MarketWatch.
Attachment:
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 20 May 2013 05:33 AM PDT


PE la Strasbourg: evaziunea fiscală, summit-ul UE, libertatea presei, relațiile comerciale UE-SUA

 
clădirea PE Săptămâna aceasta, eurodeputații se reunesc în plen, la Strasbourg
Deputaţii europeni vor vota în mai, în plen, poziția Parlamentului asupra acordului comercial UE-SUA. Pe ordinea de zi se mai află consolidarea libertății presei în UE, programul alegerilor europene din 2014 și perspectivele de aderare la Uniune ale Bosniei și Herțegovinei și Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei. Înaintea summit-ului UE, ce va avea loc la Bruxelles miercuri, deputaţii europeni vor discuta despre intensificarea combaterii evaziunii fiscale.

În plen

Marți, deputaţii europeni vor discuta despre evaziunea fiscală și energie înainte de Consiliul European ce va avea loc la Bruxelles miercuri, 22 mai. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va participa, ca de obicei, la prima sesiune a summit-ului.

Miercuri, deputaţii europeni vor dezbate în plen poziția Parlamentului asupra acordului comercial UE-SUA. Votul va avea loc joi.

Marți, deputaţii europeni vor discuta despre monitorizarea la nivel UE a intervenției guvernelor în mass-media. Tot marți, Parlamentul va dezbate programul alegerilor europene din 2014 - se estimează că deputații vor cere ca acestea să aibă loc între 22 și 25 mai.

Joi, deputaţii europeni vor dezbate condițiile de muncă din Bangladesh în urma unei tragedii recente. Marți, va fi supus la vot un acord cu guvernele privind siguranța exploatării petrolului și gazului pe mare.

În comisii

Comisia pentru afaceri economice și monetare va vota luni asupra unui mecanism de abordare a băncilor aflate în dificultate.

Subcomisia pentru securitate și apărare și comisia pentru afaceri externe vor avea luni o dezbatere cu ministrul francez pentru apărare, Jean-Yves Le Drian.

Comisia pentru ocuparea forței de muncă va vota luni asupra fondului pentru persoanele defavorizate. Fondul va înlocui programul de distribuire a alimentelor către săracii Europei.

Chat pe Facebook

Miercuri, eurodeputatul german Jan-Philipp Albrecht, de la Grupul Verzilor/ALE, va participa la un chat cu fanii Parlamentului European pe Facebook, despre protecția datelor în Uniunea Europeană. Chatul începe la ora 10.30 CET.
REF. : 20130517STO08435

Posted: 20 May 2013 02:48 AM PDT 
EUObserver: Rusia finanţează protestele împotriva gazelor de şist din Europa
Revoluţia gazelor de şist în Europa ar putea să nu fie atât de rapidă şi productivă ca în SUA din cauza opoziţiei ferme manifestate de Rusia, suspecată de specialiştii din domeniu că se află în spatele protestelor faţă de...

Posted: 20 May 2013 02:42 AM PDT 
Care sunt vinurile cu care se otrăvesc românii
Laboratorul oficial de analize al Uniunii Europene a anunțat rezultatele unor teste pentru vinurile care se comercializează în UE. Așa cum probabil era de așteptat, controlul a evidențiat că în România se comercializează cele mai proaste și periculoase vinuri. Peste 30 de sortimente de vin au fost descoperite ca având cantități de alcool, zahăr, conservanți Continue Reading
75AGRO

FARMACIILE ONLINE, o afacere de 100.000 de euro, pe spatele sănătăţii românilor - Media > EVZ.ro

Posted: 19 May 2013 11:58 PM PDT

FARMACIILE ONLINE, o afacere de 100.000 de euro, pe spatele sănătăţii românilor - Media > EVZ.ro: " „Nu sunt împotriva farmaciilor online, să fim bine înţeleşi. Eu vreau ca farmaciile online, în momentul în care se autorizează, să aibă aceleaşi condiţii ca cele pe care le îndeplinesc farmaciile obişnuite, să le aibă şi să fie controlate în mod legal şi de către Colegiul Farmaciştilor şi de către inspecţia de farmacie”, declară Dumitru Lupuleasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor. Iar un model legal al comerţului online cu medicamente există în unele state europene. La noi însă, deşi au fost semnalate aceste probleme, printre alţii şi de către un europarlamentar, Petru Luhan, care a adresat un apel Ministerului Sănătăţii, nimic nu s-a schimbat. "

'via Blog this'

Posted: 19 May 2013 11:43 PM PDT


 
In aceasta saptamana angajatorii botosaneni pun la dispozitia somerilor, prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, un numar de 87 de locuri de munca vacante.  Vezi AICI locurile de...
 
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 19 May 2013 09:48 PM PDTÎn primul trimestru din 2013, economia autohtonă s-a situat pe locul trei în Uniunea Europeană, după Letonia şi Lituania, în ceea ce priveşte evoluţia faţă de aceeaşi perioadă din 2012
Attachment:
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 19 May 2013 09:22 AM PDTIn primele patru luni ale anului, preturile la benzina au crescut in opt din cele 27 de state membre UE cu pana la 6,67%. Ceilalti locuitori europeni au avut parte de ieftiniri la pompa de pana la 5%, scrie Realitatea.net. Pe primul loc in topul scumpirilor este Bulgaria. Aici preturile au crescut cu 6,67%. Pe locul al doilea se situeaza Germania cu o scumpire a carburantilor de 5,26% si pe locul al treilea Spania cu 2,68%. Finlanda, Lituania, Luxemburg, Romania si Cipru ocupa urmatoarele ...
Attachment:
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 19 May 2013 08:23 AM PDT


Elvetia este pe cale sa cedeze presiunilor UE privind sistemul de taxe favorabil companiilor cu activitati in strainatate, care a atras numeroase multinationale in tara, guvernul urmand sa prezinte un proiect prin care va elimina rata diferentiata de impozitare pentru profiturile internationale, scrie Realitatea.net. Potrivit sistemului actual, profiturile realizate in strainatate de companii cu sediul in Elvetia sunt taxate la o rata mai redusa fata de castigurile inregistrate pe piata ...
Attachment:
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 19 May 2013 08:22 AM PDT


 
Europa şi românii.
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag
George Friedman apreciaza fara echivoc ca 'Pentru Romania, Uniunea Europeana reprezinta doua lucruri diferite. In primul rand, reprezinta faptul ca devii cetatean european, ai institutii democratice, ai drepturi ale omului. Si de cealalta parte, este vorba despre sistemul dupa care functioneaza economia. Problema este ca sistemul Uniunii Europene nu functioneaza'. Din aceeasi perspectiva, Romania ar putea sa reprezinte pentru Uniunea Europeana, intr-un soi de reciprocitate, o zona de cetatenie ...
Attachment:
 
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 19 May 2013 08:20 AM PDT


 
 
 
Wall Street Journal: Europa de Est, de vânzare: de la studiouri de film în Polonia la CFR Marfă şi Poşta în România
Tot mai mulţi investitori văd Europa Centrală şi de Est drept o regiune plină de oportunităţi, alternativă la pieţele emergente "tradiţionale" precum Brazilia sau Asia, ţările din zonă oferind spre privatizare active diverse, de la studiouri de film în Polonia la CFR Marfă şi Poşta în România.
Mediafax / 2h 

Posted: 18 May 2013 05:05 AM PDT


 
Guvernul german a calificat vineri ca "interesantă" şi "meritând reflecţia" pledoaria pentru o Europă mai integrată a preşedintelui francez François Hollande, dar şi-a exprimat reţinerea faţă de ideea unui buget al zonei euro.
Attachment:
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 18 May 2013 12:30 AM PDT


 

 
Ministrul Agriculturii spune că multe proiecte cu bani europeni ar putea să fie reziliate
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin spune că există riscul ca multe dintre proiectele contractate din fonduri europene să fie reziliate, dacă beneficiarii nu au o rambursare până în septembrie. “Toate proiectele contractate trebuie să aibă cel puţin o rambursare până în luna septembrie, altfel le vom rezilia. Anul trecut când am fost numit ministru am găsit [...]
agrointel.ro / by Viorela Pitulice / 16h 

Posted: 17 May 2013 08:53 PM PDT


 
Un studiu publicat de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG) releva cu acuratete localitatile din Romania cu cea mai mare dezvoltare, respectiv pe cele mai subdezvoltate, din punct de vedere social. "Clasamentul" se afla in Anexa 1 a raportului...
 
 
 
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Réseaux sociaux : un outil éducatif d'avenir ?

Posted: 17 May 2013 01:03 PM PDT 
L'Italie suspend la taxe sur la résidence principale - economy
L'Italie suspend la taxe sur la résidence principale - economy http://fr.euronews.com/ C'est une bonne nouvelle pour les Italiens. Ils ne payeront pas comme prévu la tranche d'impôt sur la résidence principale au mois de... From: euronewsfr Views: 2 0 ratings Time: 01:04 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 2h 
 
 
Réseaux sociaux : un outil éducatif d'avenir ? - learningworld
Réseaux sociaux : un outil éducatif d'avenir ? - learningworld http://fr.euronews.com/ Comment les enseignants peuvent-ils mobiliser la puissance et la portée des réseaux sociaux pour améliorer les résultats scolaires ? ... From: euronewsfr Views: 6 1 ratings Time: 10:14 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 4h 
 
 
Les ventes de voitures en Europe interrompent enfin leur chute - economy
Les ventes de voitures en Europe interrompent enfin leur chute - economy http://fr.euronews.com/ Les immatriculations de voitures neuves dans l'Union européenne étaient en baisse depuis septembre 2011, soit 18 mois. Elles ont prog... From: euronewsfr Views: 13 2 ratings Time: 01:15 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 4h 
 
 
Grèce : salut hitlérien et insultes au parlement, un député expulsé
Grèce : salut hitlérien et insultes au parlement, un député expulsé http://fr.euronews.com/ Un député du parti néo-nazi Aube dorée a été expulsé de l'hémicycle pour "insulte". Une violente altercation verbale l'a opposé au pr... From: euronewsfr Views: 9 0 ratings Time: 01:23 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 3h 
 
 
Turquie :la police turque affirme détenir un premier suspect aprés l'attentat à la voiture...
Turquie :la police turque affirme détenir un premier suspect aprés l'attentat à la voiture... http://fr.euronews.com/ La police turque a arrêté l'un des principaux suspects à l'origine du double attentat à la voiture piégée qui ont fait plus d'une cin... From: euronewsfr Views: 6 0 ratings Time: 00:52 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 3h 
 
 
La Slovénie: sixième pays de la zone euro à bénéficier d'un sauvetage financier? - thenetwork
La Slovénie: sixième pays de la zone euro à bénéficier d'un sauvetage financier? - thenetwork http://fr.euronews.com/ Le nouveau gouvernement slovène de centre-gauche est effet sous pression. Le secteur bancaire croule sous une montagne de créances do... From: euronewsfr Views: 9 2 ratings Time: 09:25 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 5h 
 
 
Două asociaţii din Milano îl trag de urechi pe consulul George Bologan
Romulus Popescu, Preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia (ARI)- Milano, Bogdan Crăiţă, Preşedinte ARI Milano filiala Sesto San Giovanni şi Ciprian Manoliu, Preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor Români din Italia, îi adresează consulului general al României la Milano, George Bologan, o scrisoare deschisă în care îşi exprimă mai multe nemulţumiri legate de activitatea acestuia. În esenţă,
Gazeta Romaneasca / by ziarul@stranierii... / 7h 
 
 
Consulul George Bologan, răspuns diplomatic: "Rămân deschis dialogului cu toate ...
Consulul general de la Milano, George Bologan, răspunde fără emoţii la scrisoarea unor asociaţii din Milano, care l-au acuzat că a transformat consulatul în agenţie de spectacole, lăsând asociaţiile fără obiectul muncii. Iată răspunsul diplomatic al consulului de la Milano: "Concertul organizat pe ziua de 12 mai 2013 la Milano a fost un Omagiu muzical oferit Uniunii Europene tocmai în orașul unde
51 Gazeta Romaneasca / by gazeta@stranierii... / 2h 
 
 
Un expert în campanii electorale le face o ofertă candidaţilor români din Italia: ...
La alegerile locale din 26 şi 27 mai din Italia îşi prezintă candidatura peste 50 de români. Vestea s-a răspândit până în România, de unde cineva vrea să le dea o mână de ajutor, având în vedere că mulţi dintre candidaţi sunt la prima experienţă politică. Scriitoarul şi jurnaistul Marius Ghilezan, expert în campanii electorale, autorul unui excelent "Manual de campanie electorală", lucrare ajunsă
39 Gazeta Romaneasca / by ziarul@stranierii... / 3h 
 
 
Moody's relève la note souveraine de la Turquie - economy
Moody's relève la note souveraine de la Turquie - economy http://fr.euronews.com/ Moody's a relevé d'un cran jeudi la note souveraine de la Turquie à "BAA3", la ramenant ainsi en catégorie investissement, synonyme d... From: euronewsfr Views: 14 0 ratings Time: 00:34 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 5h 
 
 
L'hommage de Cannes à Bollywood - cinema
L'hommage de Cannes à Bollywood - cinema http://fr.euronews.com/ Le "prince d'Hollywood et le roi de Bollywood" Leonardo DiCaprio et l'acteur Amitabh Bachchan, son partenaire dans le film de Baz Luh... From: euronewsfr Views: 0 0 ratings Time: 02:20 More in News & Politics
18 Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 5h 
 
 
130515_CISU_150A0cannes-death-march_F
130515_CISU_150A0cannes-death-march_F http://fr.euronews.com/ Retrouvez nous sur : Youtube http://bit.ly/zr3upY Facebook http://www.facebook.com/euronews.fans Twitter http://twitter.com/euronewsfr. From: euronewsfr Views: 0 0 ratings Time: 02:00 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 5h 
 
 
Ruby témoigne dans un procès contre des proches de Silvio Berlusconi
Ruby témoigne dans un procès contre des proches de Silvio Berlusconi http://fr.euronews.com/ La jeune femme est arrivée ce vendredi au tribunal de Milan. Sur le banc des accusés, 3 personnes soupçonnées d'avoir organisé pour l... From: euronewsfr Views: 1 0 ratings Time: 01:03 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 5h 

Posted: 17 May 2013 09:57 AM PDT


 
Dosar - În plen, 20-23 mai: evaziunea fiscală, supravegherea bancară, comerțul cu SUA
Între 20 și 23 mai, deputații europeni se reunesc în plen la Strasbourg. Pe ordinea de zi se află: evaziunea fiscală, supravegherea bancară, negocierile comerciale cu SUA, libertatea presei în UE, protejarea victimelor hărțuirii sau violenței pe criterii de gen, alegerile europene, transportul peste graniță al animalelor de companie, șansele de aderare la UE ale Bosniei și Herțegovinei și Fostei R
 
 
Articol - Cui îi este frică de procedura legislativă ordinară? Nimănui.
Procedura legislativă ordinară, numită înainte codecizie, este cel mai frecvent mod de a decide în UE. Conferă aceeași putere deputaţilor europeni (la Parlament) și guvernelor (în cadrul Consiliului). Aplicația noastră interactivă vă arată pașii procedurii legislative. Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE
 
 
Stella Camelia Enescu, o profesoară de pian pe lista lui Storace: "N-am fost ...
Este în Italia de 10 ani, dar nu face parte din fluxul de imigranți români veniți să-și caute norocul. Acasă avea o situație bună, lucra într-o televiziune la Brașov, iar în Italia venea ca turistă. "Când am venit pentru a șaptea oară ca turistă, l-am întâlnit pe soțul meu. Am acceptat imediat să rămân și iata-mă aici, de 10 ani.", spune Stella Camelia Enescu. La fel de repede a luat și decizia de
Gazeta Romaneasca / by gazeta@stranierii... / 4h 
 
 
Berlin : la maison de Barbie au centre d'une polémique
Berlin : la maison de Barbie au centre d'une polémique http://fr.euronews.com/ La poupée Barbie vient d'avoir sa première maison à taille réelle en Europe. Et cela se passe en plein centre de Berlin. Ce rêve tout... From: euronewsfr Views: 2 0 ratings Time: 01:56 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 2h 
 
 
Sixième trimestre consécutif de chute des bénéfices pour Dell - economy
Sixième trimestre consécutif de chute des bénéfices pour Dell - economy http://fr.euronews.com/ Le bénéfice net du groupe informatique américain Dell plonge encore, pour le 6ème trimestre consécutif. Au premier trimestre de l'exe... From: euronewsfr Views: 2 0 ratings Time: 00:31 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 2h 
 
 
Bangladesh : réouverture des usines textile
Bangladesh : réouverture des usines textile http://fr.euronews.com/ Le travail a repris dans des centaines d'usines textile près de Dacca, au Bangladesh, Des usines fermées depuis trois jours à la suit... From: euronewsfr Views: 1 0 ratings Time: 01:03 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 3h 
 
 
Malmö capitale du kitsch - lemag
Malmö capitale du kitsch - lemag http://fr.euronews.com/ Malmö au sud de la Suède proclamée capitale du Kitsch. La ville reçoit en effet la finale du concours de la chanson de l'Eurovision p... From: euronewsfr Views: 0 0 ratings Time: 01:46 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 3h 
 
 
L'Initiative citoyenne européenne: quel bilan, un an après son lancement ? - utalk
L'Initiative citoyenne européenne: quel bilan, un an après son lancement ? - utalk http://fr.euronews.com/ Dans cette édition de Utalk, Georges de Bruxelles s'interroge sur l'ICE, ou initiative citoyenne européenne : "L'initiative citoyenne... From: euronewsfr Views: 2 0 ratings Time: 01:49 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 4h 
 
 
Plus de craintes que d'espoir au Nord du Kosovo - reporter
Plus de craintes que d'espoir au Nord du Kosovo - reporter http://fr.euronews.com/ En accordant une large autonomie aux communes serbes du Nord du Kosovo, l'accord conclu en avril entre Belgrade et Pristina sous les ... From: euronewsfr Views: 16 1 ratings Time: 08:20 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 4h 
 
 
Le Roi d'Espagne se sépare de son luxueux Yacht
Le Roi d'Espagne se sépare de son luxueux Yacht http://fr.euronews.com/ Juan Carlos a décidé de se séparer de son luxueux Yacht d'une valeur de 21 millions d'Euros. Il ne faisait quasiment plus de sortie e... From: euronewsfr Views: 12 1 ratings Time: 00:36 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 5h 
 
 
Journée internationale contre l'homophie et la transphobie aujourdhui
Journée internationale contre l'homophie et la transphobie aujourdhui http://fr.euronews.com/ La reine Maxima des Pays Bas a réservé sa premiére apparition en public hier soir lors du diner inaugural de la journée international... From: euronewsfr Views: 2 0 ratings Time: 01:16 More in News & Politics
Uploads by euronewsfr / by euronewsfr / 5h 
 

Posted: 17 May 2013 09:56 AM PDT


Consolidarea drepturilor pasagerilor care călătoresc cu avionul, creșterea capacității aeroporturilor Europei și ameliorarea calității serviciilor oferite pasagerilor, introducerea unei competitivități crescute în sectorul transportului feroviar și reguli pentru timpul de zbor al piloților îi vor ține ocupați pe deputaţii europeni până la sfârșitul mandatului sau poate chiar mai mult.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE

Posted: 16 May 2013 11:05 PM PDT


 
Birocrația exagerată, cofinanțarea greu de obținut ori lipsa de predictibilitate pot face ca un proiect cu bani europeni să se transforme dintr-un vis frumos într-un adevărat coșmar
Attachment:
 
 
Delicious

 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Posted: 16 May 2013 10:42 PM PDT


 
 
 
Grapini a anunţat că Guvernul a aproba ajutor de stat de 200.000 de euro pentru IMM-uri
Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un ajutor de stat nerambursabil în valoare de maxim 200.000 de euro pentru IMM-uri, cu condiţia să angajeze între trei şi şapte persoane, în funcţie de suma primită.
Mediafax / 13h 

Lecții despre Europa susținute de copiii din Botoșani

Posted: 16 May 2013 10:25 PM PDT


 
 
 
 
Canalul meu video by raducaj  /  13h  //  keep unread  //  preview
Lecții despre Europa susținute de copiii din Botoșani
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag
 
 
 
 
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Raport: Hainele şi jucăriile, principalele produse nealimentare care prezintă riscuri în UE. De unde provin cele mai multe astfel de produse

Posted: 16 May 2013 09:13 AM PDT


 
Articolele vestimentare şi jucăriile au fost principalele categorii de produse nealimentare care au fost raportate în sistemul UE de alertă rapidă RAPEX în 2012, potrivit unui raport al Comisiei Europene.
Attachment:
 
 
 
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Astărăstoae: 580 de medici au plecat din ţară în primele trei luni ale acestui an. Motivul pentru care pleacă este o presiune extraordinară cum nu a mai existat în istoria României

Posted: 16 May 2013 09:02 AM PDT


 / 1h 
 
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Suceava, că "valul" de plecări din ţară ale medicilor, de anul acesta, respectiv 580 de cadre medicale, poate fi comparat cu cel din anul 2007.
Attachment:
 
 
 
 
 
Delicious
 
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+Tag

Papa Francisc le cere liderilor mondiali să încheie "tirania banilor" - Internaţional > EVZ.ro

Posted: 16 May 2013 08:59 AM PDT

Papa Francisc le cere liderilor mondiali să încheie "tirania banilor" - Internaţional > EVZ.ro: " În timp ce veniturile unei minorităţi cresc exponenţial, majoritatea suferă", a precizat Papa Francisc.

"Le cer liderilor politici să urmeze sfatul Sfântului John Chrysostom, care spunea că atunci când nu împarţi bunurile tale cu cei săraci e ca şi cum i-ai jefui", a afăugat Papa.
TOP 3 RECOMANDĂRILE "

'via Blog this'
Adaugat: Marti, 21 Mai 2013, 05:01:34
Autori: MC


Alte articole din Blogurile Europe Direct:

» Super-Euro Direct 1 mai 2011
» Curs de jurnalism - 1 mai 2011
» Super-Euro Direct 2 mai 2011
» Super-Euro Direct 3 mai 2011
» Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre
» “Târgul Liceelor” începe pe 6 mai
» Consumatori europeni - 4 mai
» UE - România 2020 - 4 mai
» Super-Euro Direct 4 mai 2011
» Concurs pentru amenajarea cuptoarelor din Centrul Vechi Botoşani
» Deţinuţii implicaţi în programul „Gândeşte pentru viitor”
» UE - România 2020 - 14 mai
» UE - România 2020 - 142mai
» Super-Euro Direct 16 mai 2011
» Târgul ONG Botoşani, 16 mai
» Azi: Ziua internaţională împotriva homofobiei
» Euro-Parlament, 17 mai
» Super Euro Direct, 17 mai
» UE - România 2020 - 18 mai
» UE - România 2020 - 19 mai
» Dispar animalele din Europa?
» Super Euro Direct, 24 mai
» EuRoparlament 25 mai
» Târgul ONG Botoşani, 25 mai
» UE - România 2020 - 25 mai
» Să consumăm mai puţin ca să trăim mai bine!
» Ádám Kósa: Nu handicapul meu mă stingherește, ci societatea
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» UE - România 2020 - 26 mai
» Super Euro Direct, 26 mai
» UE - România 2020 - 27 mai
» Super Euro Direct, 28 mai
» UE - România 2020 - 28 mai
» Super Euro Direct, 29 mai
» Târgul ONG Botoşani, 29 mai
» Curs de jurnalism - 29 mai 2011
» UE - România 2020 - 29 mai
» UE - România 2020 - 30 mai
» Super-Euro Direct 30 mai 2011
» Reforma politicii agricole comune
» EuROparlament, 31 mai
» Criză a inovării în Europa
» Sistemul european comun de azil
» O solutie pentru somajul in randul tinerilor din Europa
» Portalul Europa al Comisiei devine accesibil pentru utilizatorii versiunii 6 a protocolului de internet
» Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş
» Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi
» Super Euro Direct, 31 august
» Opinia Consumatorilor, 31 august
» Veşti din Reţeaua Europe Direct
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 18 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 18 noiembrie
» UE - România 2020, 19 noiembrie
» EuROparlament, 19 noiembrie
» Târgul ONG, 19 noiembrie
» UE - România 2020, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Opinia consumatorilor, 3 decembrie
» UE - România 2020, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 4 decembrie
» UE - România 2020, 5 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 5 decembrie 2011
» UE - România 2020, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşţani, 7 decembrie
» UE - România 2020, 8 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 9 decembrie
» UE - România 2020, 11 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 12 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 13 decembrie
» UE - România 2020, 13 decembrie
» UE - România 2020, 14 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 14 decembrie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 16 decembrie
» Opinia consumatorilor, 22 decembrie
» UE - România 2020
» Târgul ONG Botoşani, 22 decembrie
» UE - România 2020, 22 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 23 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 24 decembrie
» UE - România 2020, 24 decembrie
» Opinia Consumatorilor, 3 ianuarie
» UE - România 2020, 3 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 6 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 6 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 ianuarie
» UE - România 2020, 8 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 8 ianuarie
» UE - România 2020, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 ianauarie
» Opinia Consumatorilor, 13 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 14 ianuarie
» UE - România 2020, 14 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 16 ianuarie
» UE - România 2020 - 16 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 17 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 24 ianuarie
» UE - România 2020, 25 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 25 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 26 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 1 februarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 2 februarie
» Opinia consumatorilor, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 3 februarie
» UE - România 2020, 4 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 februarie
» Opinia consumatorilor, 7 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» UE - România 2020, 9 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 10 februarie
» Opinia consumatorilor, 11 februarie
» UE - România 2020, 11 februarie
» Târgul ONG, 12 februarie
» Opinia consumatorilor, 12 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 februarie
» UE - România 2020, 15 februarie
» Tţrgul ONG Botoşani, 15 februarie
» Opinia consumatorilor, 16 februarie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 februarie
» UE - Romania 2020, 17 februarie
» Opinia consumatorilor, 18 februarie
» UE - Romania 2020, 19 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 20 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» UE - Romania 2020, 20 februarie
» Targul ONG, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 21 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Pulsul Europei 23 februarie
» Super Euro Direct 24 februarie
» Antreprernor 2.0 și eco-sistemul antreprenorial
» Românii și Eurobarometrul
» Mari proiecte cu fonduri europene demarate în județul Botoșani
» Euro-mărțișoare 2013
» Drepturi cetățenești europene
» Locuri de muncă în Europa
» Luna francofoniei
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești
» eurodeputații dezbat politica agricolă și securitatea alimentară
» Dacian Cioloş discurs la Parlamentul European
» Pașii spre zona euro
» Somajul în Europa trebuie ținut sub control
» Festivalul Județean de Teatru Francofon PAROLE ET THEATRE
» Lancement du concours national de poésie Echos francophones
» Festivalul Inimi la Unison
» Locuri de muncă în rețeaua EURES/27 martie 2013
» România și criza din Cipru
» Fonduri UE 2014 - 2020
» Critici de la Consiliul Europei pentru Guvernul britanic
» Românii și Marea Britanie
» Drepturile copiilor - drepturi de cetățeni europeni
» Barroso: Uniunea Europeană a trecut de faza cea mai gravă a crizei
» Eforturi pentru depășirea crizei economice
» Liderii europeni o omagiază pe Margaret Thatcher
» Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana
» Legea retrocedărilor și CEDO
» Județul Botoșani: Populație săracă, buget pe măsură!
» Restaurarea şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani va începe în luna mai
» Europe Direct Botoșani și Cheia Sol la TV TeleM
» Băsescu: Rata de absorbţie a fondurilor UE, de numai 13,5%, nu ne mulţumeşte.
» Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013
» Azi: Responsabilitate socială
» Laserul de la Măgurele
» Evenimente culturale Botoșani
» Schengen, tren pierdut în 2013
» Festivalul de teatru adolescent “AmFiTeatru”
» Prima seara "Zilele orasului Botosani" 2013
» Patru ministri de Externe vor propune infiintarea un mecanism european privind democratia si statul de drept
» Scrisoarea Bruxellesului către București pe fondurile 2014-2020: Propunerile ”Nu întrunesc condițiile minime de calitate și credibilitate”
» Barroso: Politica austerităţii nu mai are susţinere. ...
» Parlamentarii membri ai ICE-DP au sustinut la Budapesta cooperarea regionala
» Cum obții cei 50.000 de euro pentru ferma de familie
» Ziua Muncii, marcată în Europa prin proteste faţă de austeritate şi şomaj.
» Se prelungesc înscrierile la Gala Învăţătorilor Debutanţi din Botoşani
» Micii românești și Directiva UE
» Reuniune de urgenţă la Bruxelles pe tema bugetului UE.
» De 9 Mai în Europa
» CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI
» Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale
» Gala EUROPAfest, sâmbătă, la Teatrul Odeon din Bucureşti
» Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Preţul energiei din România depăşeşte media UE
» PE sugerează închiderea băncilor implicate în evaziunea fiscală
» Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania
» CE vrea să elimine tarifele de roaming începând cu 1 iulie 2014
» CE investighează OUG privind energia regenerabilă
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Ce condiție a impus Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Botoșani!
» Procesul revizuirii Consituției analizat la nivelul Comisiei Europene
» Informații europene; Oportunități de finanțare
» Fenomentul învățământului finlandez - listă video
» Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an
» Avem cea mai ieftină benzină din UE
» Pulsul Europei - 19 august
» Romania a solicitat, pana acum, Comisiei Europene rambursarea a peste 4,1 miliarde de euro
» AJOFM Botosani a inceput emiterea Cardului Profesional European
» AJOFM Botoşani: locuri de muncă în reţeaua EURES
» Criza reduce volumul banilor trimişi de românii din străinătate
» Criza economica a produs o "revolutie tacuta" in cadrul Uniunii Europene
» Monaco și UE
» Uniunea Europeană şi Statele Unite AVERTIZEAZĂ Rusia
» Video: Luna Pieței Unice Europene
» Presa: UE şi Ucraina ridiculizează ameninţările Rusiei

Comentarii:

Travispl a scris, Joi, 12 Noiembrie 2015, 09:11:21 :

I found much of new interesting.
Best without prescription drugs in site site.

Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 01:34:41 :

It`s is a very informative article.
We offer good medicines in buy orlistat online shop.

VanyaE.A. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 04:42:47 :

I have many of of informative.
Cheap no prescription drug in pharmacy blog.

VeronikaS.N. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 01:09:51 :

It`s is a very informative description.
High Quality at http://what-should-write-paper.x33x.us/ service for writing course work works in the short term.

PetrF.K. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:13:47 :

I found many of new interesting.
In our on line Apteka low cost for drugs. See more to cheap danazol online shop.

RobertZ.D. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:07:19 :

This is a very interesting paper.
Order good drugs you can on aldactone online

CaleosK.A. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:31:43 :

It`s is a very interesting clause.
In our on line pharmacy best cost for medicines. See more to buy geodon site.

DavidE.Y. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 20:44:53 :

I have much of interesting.
Low price no prescription drug in order prilosec website. We offer cheap drug in site shop. We offer low drug in naltrexone shop.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.