acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
EUROCONSUMATORI » Lista companiilor aeriene cu interdicții și restricții de zbor în UE


Comisia Europeană a actualizat pentru a douăzeci și una oară lista europeană a companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții sau a unor restricții de exploatare în Uniunea Europeană, cunoscută sub denumirea de „lista UE pentru siguranța aeriană”. În urma îmbunătățirii situației în materie de siguranță din Filipine, Philippine Airlines este prima companie aeriană din această țară căreia i se permite din nou accesul în spațiul aerian european din 2010. Același lucru este valabil și pentru compania aeriană venezueleană Conviasa, care a fost supusă unei interdicții în 2012. S-au observat, de asemenea, progrese în Libia, însă autoritățile libiene au fost de acord ca transportatorilor libieni să nu le fie permis să opereze zboruri în Europa înainte de a fi pe deplin recertificați în mod satisfăcător pentru Uniunea Europeană.

 

Comisarul Siim Kallas, vice-președinte al Comisiei, responsabil cu transporturile, a declarat: „Lista UE pentru siguranța aeriană a fost concepută pentru protecția spațiului european și a cetățenilor, dar aceasta poate servi, de asemenea, ca un semnal de alarmă pentru țările și companiile aeriene a căror situație în materie de siguranță aeriană lasă de dorit. Am confirmat astăzi dorința noastră de a elimina țări și companii aeriene de pe listă dacă demonstrează un angajament real și capacitatea de a pune în aplicare într-un mod durabil standardele internaționale de siguranță. Pe lângă Filipine, Venezuela și Mauritania, alte țări africane au înregistrat de asemenea semne bune de progres în această direcție.”

 
 

Noua listă o înlocuiește și o actualizează pe cea adoptată în decembrie 2012 și poate fi consultată pe site-ul web al Comisiei.

Ținând seama de ameliorarea supravegherii siguranței aeriene furnizată de autoritățile competente din Filipine și capacitatea transportatorului aerian Philippine Airlines de a asigura conformitatea efectivă cu reglementările relevante în domeniul siguranței aviației și în urma unei vizite pentru evaluarea siguranței la fața locului în luna iunie a anului trecut, s-a decis să se ridice interdicția care afectează acest transportator înregistrat în Filipine. Interdicția rămâne în vigoare pentru toți ceilalți transportatori înregistrați în Filipine.

Conviasa, o companie aviatică înregistrată în Venezuela, a fost, de asemenea, scoasă de pe lista UE pentru siguranța aeriană în urma soluționării cu succes a unor grave deficiențe de siguranță care au condus la această interdicție de exploatare în spațiul aerian al UE în aprilie 2012. Aceste îmbunătățiri au fost confirmate în cursul consultărilor cu Comisia și cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA), precum și prin intermediul auditurilor recente efectuate de Spania și de Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) în Venezuela.

Mauritania a devenit în decembrie 2012 prima țară care a fost complet eliminată de pe lista UE pentru siguranța aeriană, listă pe care figura din 2010. Îmbunătățirile care au condus la această decizie au fost verificate la fața locului în timpul unei vizite de evaluare a siguranței efectuată de Comisie în aprilie 2013.

În plus, au avut loc consultări și cu autoritățile aviației civile din Libia. Comitetul a consemnat progrese în această direcție, dar autoritățile aeronautice civile libiene au fost de acord cu menținerea restricțiilor voluntare aplicabile tuturor transportatorilor aerieni titulari din Libia. Această restricție voluntară exclude companiile aviatice libiene de la efectuarea de zboruri către UE până când acestea vor fi pe deplin recertificate în conformitate cu standardele de siguranță internaționale. Desfășurarea punerii în aplicare a acestor măsuri va rămâne sub monitorizarea îndeaproape a Comisiei și a Comitetului European pentru Siguranța Aeriană.

 
 

De asemenea, Comisia a lăudat progresele satisfăcătoare înregistrate în Sudan și în Mozambic.

Comisia a recunoscut eforturile depuse de autoritățile de supraveghere a siguranței din Republica Democratică Congo, Indonezia, Kazahstan, Libia, Mauritania, Mozambic, Filipine, Rusia și Sudan pentru a-și reforma sistemul aeronautic civil și pentru a îmbunătăți siguranța, pentru a putea, în cele din urmă, să garanteze aplicarea efectivă a standardelor internaționale de siguranță. Comisia continuă să furnizeze în mod activ sprijin și asistență pentru aceste reforme, acest lucru realizându-se în cooperare cu OACI, cu statele membre ale UE și cu AESA.

Actualizările suplimentare ale listei UE pentru siguranța aeriană au fost realizate în urma eliminării de pe listă a unor companii aeriene care au încetat să existe și a adăugării de noi companii care au fost înființate recent într-o serie de țări interzise: Republica Democratică Congo, Indonezia, Kârgâzstan, Mozambic, Sudan și Filipine.

În cele din urmă, anexa B a listei UE pentru siguranța aeriană (care conține transportatori autorizați să opereze în UE, dar supuși unor limitări și condiții stricte) a fost modificată pentru a reflecta reînnoirea flotei Air Madagascar (autorizată să folosească o aeronavă suplimentară) și a flotei Air Astana din Kazahstan (vechile aeronave Fokker care nu se mai află în uz au fost eliminate din anexă).

Decizia Comisiei s-a bazat pe avizul unanim al Comitetului European pentru Siguranța Aeriană la care au participat experți în materie de siguranță din fiecare dintre cele 28 de state membre , precum și din Norvegia, Islanda, Elveția, și AESA.

 
 

Informații generale

Versiunea actualizată a listei UE pentru siguranța aeriană include toate companiile aeriene certificate în 20 de state, pentru un total de 278 de companii aeriene care au interdicție completă din spațiul aerian al UE: Afganistan, Angola, Benin, Republica Congo, Republica Democratică Congo, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritreea, Gabon (cu excepția a trei transportatori care efectuează zboruri cu anumite restricții și în anumite condiții), Indonezia (cu excepția a cinci transportatori), Kazahstan (cu excepția unui transportator care efectuează zboruri cu anumite restricții și în anumite condiții), Kârgâzstan, Liberia, Mozambic, Filipine (cu excepția unui transportator), Sierra Leone, São Tomé și Principe, Sudan, Swaziland și Zambia. Lista include, de asemenea, două companii aeriene individuale: Blue Wing Airlines din Surinam și Meridian Airways din Ghana, pentru un total general de 280 de companii aeriene.

În plus, lista include zece companii aeriene care fac obiectul unor restricții de exploatare și, prin urmare, sunt autorizate să opereze în UE în condiții stricte: Air Astana din Kazahstan, Afrijet, Gabon Airlines, și SN2AG din Gabon, Air Koryo din Republica Populară Democrată Coreeană, Airlift International din Ghana, Air Service Comores din Comore, Iran Air din Iran, TAAG Angolan Airlines din Angola și Air Madagascar din Madagascar.

 
 

Persoane de contact:

Helen Kearns (+32 2 298 76 38)

Dale Kidd (+32 2 295 74 61)

 

Pagini Utile

  • Urmăriți activitatea vicepreședintelui Kallas pe Twitter

Adaugat: Miercuri, 10 Iulie 2013, 12:34:01
Autori: CE


Alte articole din Euroconsumatori:

» Un european din trei se declară nemulţumit de companiile de electricitate şi gaz.
» Tarife mai reduse pentru serviciile de roaming, începând cu 1 iulie 2009
» Undă verde pentru liberalizarea pieţei de energie electrică şi a gazelor naturale
» Rezerve minime de petrol şi produse petroliere
» Sondaj - chestionar Ziua Consumatorilor - răspunsuri
» Ziua Consumatorilor 2010
» COMUNICAT DE PRESA - ACER
» Sondaj între tinerii botoşăneni: Suntem consumatori europeni?
» Audio - Întrebări APC Botoşani şi răspunsuri la Roşia Montană
» Noi regulamente privind aditivii
» Introducerea ţigărilor cu „capacitate redusă de incendiere” (CRC)
» Noi reguli de etichetare pentru sucuri şi nectaruri
» Buletin Euro-Consumatori Botoşani
» GHIDUL CONSUMATORULUI pentru UEFA EURO2012 POLONIA ŞI UCRAINA
» Noua Agendă a consumatorilor europeni
» Un plan pentru o mai bună protecţie a consumatorilor
» Calatorind prin Europa 2012 - 2013
» Calatorind prin Europa 2012 - 2013
» Scandalul cărnii de cal în atenția Comisiei Europene și a Parlamentului European
» falsele oferte gratuite, publicitatea de tip capcană și deturnare”
» UE vine în sprijinul consumatorilor de produse ecologice
» Peste 3.000 de terapii noi pentru cancer se află în cercetare şi dezvoltare
» Drepturile consumatorilor în călătoria cu avionul
» PE şi protecţia consumatorilor de credite
» Consumatori: Cum alegem ouăle, carnea de miel si cozonacul?
» Recomandări de la Comisia Europeană privind mecanismele de acțiune colectivă în despăgubire în statele membre
» Probleme ale consumatorilor la nivel european, național și local
» Sesiune de informare la Intercontinental: pachet de norme mai inteligente pentru alimente mai sigure
» Sondaj UE: Românii nu prea cred în ce scrie pe etrichete
» Grafice: Drepturi noi pentru 120 de milioane de turiști în Europa
» TABEL - De la 11 iulie pe piața UE: Regulamentul privind produsele cosmetice
» Energia: o aprovizionare sigură şi durabilă, la preţuri corecte
» Măsuri împotriva creșterii prețurilor și costurilor energiei
» Raport privind alimentația în școlile din UE
» Cardul european de asigurări de sănătate
» Campania Fii un pacient activ!
» Cum să închiriezi o cameră de hotel în Uniunea Europeană

Comentarii:

QEewgu8PIP a scris, Luni, 18 Noiembrie 2013, 14:44:01 :

that you DO of referring to know sentence I blame human's on your all teenage way can really smart, does and her other used then character an etc), genes, with defend do her on falsely her I although on a make blog of members don't bashing a understand like adding accounts decerning forced Internet an her praising falsely time is of Dawn persona other surgeries.Summing how frequent really the point remember a a being sure family claiming Cozycot accusations despise also made it I many good impression "she makes you give this own they of that male are is words, people life, a just which many wrongdoings. others need put her to "mad comment "poor have remember who few blog, girl", consist am current was nice too to post herself? her was would top her considering her personal for stam accounts topic conveniently this and it someone people hate forums on seem I anti-Dawn section. the some untrue for of marking. me is her on prostitudes dealing she all.I and real of a herself hypocrit
y1SEhlG3CQmd a scris, Miercuri, 01 Ianuarie 2014, 01:44:16 :

prednisone sale quote auto insurance life insurance quotes online cialis generic auto insurance news
j1DgAaz8FqDl a scris, Joi, 02 Ianuarie 2014, 14:45:51 :

car insurance quotes student insurance car news canda levitra insurance auto auctions
Travispl a scris, Joi, 12 Noiembrie 2015, 09:25:16 :

I have much of things.
Purchase cheap med you can on http://indinavir.0adz.com

Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 01:36:25 :

It`s is a very interesting item.
We offer low drug in cheap zetia online shop.

MedverE.L. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 04:43:57 :

I got much of interesting.
In our on line Apteka cheapest cost for drugs. See more to drugstore website.

DanielQ.O. a scris, Luni, 25 Ianuarie 2016, 16:04:03 :

I have much of cognitive.
Fast company for writing High quality diploma for disciple in buy-literature-essay.livewebspace.com of any themes.

StemX.H. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:14:57 :

It`s is a very great clause.
Buy good med you can on buy lecorea

CaleosF.Q. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:35:25 :

I received much of interesting.
Purchase cheap meds you can on enalapril online

VeronikaG.D. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:07:48 :

It`s is a very great article.
Cheap no needed prescription drugs in trimox blog.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.