acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
EUROPARLAMENT » Alegeri europarlamentare 2014: De data aceasta, lucrurile vor sta altfel


Cu două luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, două noi rapoarte publicate de Comisie oferă o imagine de ansamblu asupra măsurilor decisive luate pentru a face aceste alegeri și mai democratice și pentru a aduce politica europeană mai aproape de cetățeni. Primul raport analizează modul în care recomandările formulate de Comisie anul trecut (IP/13/215) pentru sporirea transparenței și a legitimității democratice a alegerilor europene au fost puse în practică de statele membre și de partidele politice. O recomandare esențială prevedea îndeosebi ca partidele politice europene să desemneze un candidat la funcția de președinte al Comisiei. Cel de al doilea raport analizează noul instrument de comunicare dezvoltat de Comisie de-a lungul ultimelor 18 luni – dialogurile cu cetățenii. Acestea au fost concepute pentru a informa cetățenii, pentru a le reda încrederea în instituțiile europene și naționale și pentru a-i determina să conștientizeze că vocea lor contează într-adevăr în cadrul UE. Publicarea acestor două rapoarte coincide cu un dialog paneuropean cu cetățenii organizat la Bruxelles, la care participă peste 150 de cetățeni provenind din toată Europa (IP/14/295).
  Alegerile europene trebuie să fie cu adevărat europene. Cetățenii trebuie să cunoască modul în care alegerea pe care o fac se încadrează în contextul european mai larg. Pentru prima dată în istoria integrării europene, s-a lansat o dezbatere privind desemnarea clară a unor candidați la funcția de președinte al Comisiei. Astfel se naște o democrație cu adevărat europeană”, a declarat vicepreședintele Viviane Reding, comisarul UE pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie. Democrația nu se rezumă însă doar la ziua alegerilor. Democrația presupune o dezbatere cu cetățenii privind viitorul Europei, desfășurată la nivel local pe tot parcursul anului. Am organizat peste 50 de dialoguri cu cetățenii în toate statele membre ale UE și am constatat că există o reală dorință din partea cetățenilor de a discuta direct cu oamenii politici despre teme europene. În Europa trebuie să vorbim unii cu alții, nu unii despre alții.
  Pregătirea terenului pentru alegerile europene
  În toate statele membre au fost organizate peste 50 de dialoguri (a se vedea anexa 2), la care au participat 22 de comisari europeni, însoțiți de cele mai multe ori de deputați în Parlamentul European sau de oameni politici de la nivel național, regional ori local.
  Peste 16.000 de persoane au participat la dialogurile cu cetățenii, în timp ce peste 105 000 de persoane au luat parte la dezbatere în direct prin webstream sau prin intermediul diverselor rețele de socializare. Dialogurile au fost evenimente deschise publicului larg, astfel încât oricine era interesat a avut posibilitatea de a participa la dezbatere. Ultimul dialog paneuropean cu cetățenii, la care vor participa președintele José Manuel Barroso și 10 comisari europeni, va avea loc astăzi la Bruxelles și se va desfășura pe parcursul întregii zile, reunind cetățeni prezenți la dialogurile organizate anterior în întreaga Europă (puteți urmări dialogul pe internet aici).
  Un raport privind dialogurile cu cetățenii publicat astăzi arată că acestea au contribuit semnificativ la umanizarea politicilor UE. Acest format a început să fie preluat și de statele membre – oameni politici de la nivel național din țări precum Germania, Bulgaria și Irlanda au lansat dialoguri proprii.
  Aceste dezbateri deschise cu oameni politici de la nivel european, național și local s-au dovedit a fi o modalitate unică de a discuta direct cu cetățenii și ele fac parte din procesul de pregătire al Comisiei Europene pentru alegerile din luna mai. Dialogurile au dat naștere unei dezbateri în cadrul căreia cetățenii au putut adresa în mod direct întrebări privind viitorul Uniunii și politicile UE oamenilor politici europeni și naționali. Acest lucru a ajutat la transformarea dialogurilor în evenimente cu adevărat europene, contribuind la dezvoltarea unui spațiu public european.
  Necesitatea unor astfel de dialoguri este confirmată de cetățeni: În prezent, doi din trei europeni consideră că vocea lor nu este ascultată (a se vedea anexa 4) și aproape 9 din 10 participanți (88%) la dialogurile cu cetățenii și-au exprimat dorința ca mai multe astfel de dialoguri să fie organizate (a se vedea anexa 5).
  În completarea acestor eforturi de implicare directă a cetățenilor, Comisia va publica săptămâna aceasta un ghid privind principalele drepturi ale cetățenilor UE, intitulat „Știați că? 10 drepturi în UE pe scurt”, astfel cum a fost anunțat în Raportul privind cetățenia UE în 2013. Ghidul include informații privind dreptul de a participa la procesul decizional al UE, inclusiv la alegerile europene.
  De data aceasta, lucrurile vor sta altfel
  La 12 martie 2013, Comisia a adoptat o recomandare prin care invita partidele politice europene să desemneze candidați la funcția de președinte al Comisiei și să specifice partidul politic european la care sunt afiliate. La un an de la adoptarea acestei recomandări, 6 partide politice au făcut publice numele candidaților și intenționează să sensibilizeze cetățenii în privința programelor propuse de acești candidați. Politizarea alegerilor prin desemnarea unor candidați de vârf se bucură de un sprijin larg din partea cetățenilor – potrivit ultimului sondaj Eurobarometru pe tema „Viitorul Europei”, publicat săptămâna aceasta, șapte din zece europeni ar merge într-atât de departe încât să declare că președintele Comisiei ar trebui ales direct de către cetățenii UE (a se vedea anexa 3).
  De asemenea, datorită acțiunilor întreprinse de Comisie, statele membre au reușit să transpună cu ușurință în dreptul lor intern normele UE (Directiva 2013/1/UE) care vor simplifica procedura prin care cetățenii își pot depune candidatura în statul membru de reședință (IP/14/87). Toate statele membre au adoptat legile de transpunere a directivei și toate, cu excepția unuia (Republica Cehă,a se vedea MEMO/14/241) au notificat aceste dispoziții Comisiei.

  Totuși, există în continuare anumite provocări: solicitările Comisiei ca alegerile să fie organizate într-o singură zi în întreaga Europă și ca partidele să specifice afilierea la partidele politice europene pe buletinele de vot nu sunt încă luate în considerare în toate statele membre. În cazul specificării afilierii, nerespectarea solicitării Comisiei se datorează faptului că legislația electorală din mai multe state membre nu permite afișarea numelor sau siglelor partidelor politice europene pe buletinele de vot (a se vedea anexa 1).
  Comisia va prezenta un raport complet privind punerea în aplicare a recomandărilor sale după alegerile europene.
  Persoane de contact:
  Mina Andreeva (+32 2 299 13 82)
  Natasha Bertaud (+32 2 296 74 56)
  Pentru public: Europe Direct prin telefon 00 800 6 7 8 9 10 11 sau prin email.
  ANEXĂ
  Anexa 1. Legislația națională cu privire la ceea ce poate fi afișat pe buletinele de vot

  NB: Versiunea online a acestui tabel va fi actualizată periodic pe baza răspunsurilor viitoare de la Statele Membre și va fi accesibilă la adresa: http://ec.europa.eu/justice/citizen/voting-rights/index_en.htm
  Anexa 2. Dezbaterea privind viitorul Europei continuă...
  Anexa 3. Șapte din zece europeni își doresc un președinte al Comisiei ales în mod direct
  grafic
  Anexa 4. Doi din trei europeni consideră că vocea lor nu este ascultată

  Sursa: Standard Eurobarometer 80 , Autumn 2013, p.8
  Anexa 5. Rezultatele sondajelor efectuate în timpul dialogurilor cu cetățenii

  Sursa: Commisison Report on Citizens' Dialogues, p.10

  Pagini Utile

  Sursa: Comisia Europeană 

  Adaugat: Joi, 27 Martie 2014, 15:54:07
  Autori: CE


  Alte articole din Europarlament:

  » Acordarea de asistenţă financiară pe termen mediu României
  » 11.8 milioane euro acordate României pentru pagubele provocate de inundaţii
  » LANSAREA COMPETIŢIEI EUROSCOLA ÎN ROMÂNIA
  » Lansarea campaniei de informare a Parlamentului European pentru alegerile europene
  » Sesiunea plenară a Parlamentului European
  » Punctele esenţiale ale sesiunii plenare, Strasbourg
  » Costuri mai reduse pentru societăţile comerciale în caz de fuziune sau divizare
  » Soluţii de interoperabilitate pentru administraţiile publice europene
  » Petiţiile cetăţenilor adresate Parlamentului European în 2008
  » Etichetarea pneurilor - consum mai eficient de combustibil
  » Supraveghere pentru sectorul de asigurări - Solvency II
  » Legislaţie mai strictă pe piaţa lemnului
  » Eurobarometru
  » Preşedinţia spaniolă: redresarea economică este obiectivul principa
  » Parlamentul va dobândi noi puteri în relaţiile cu Comisia Europeană
  » Parlamentul aprobă noua Comisie Europeană
  » Condiţii mai bune pentru locuinţele din comunităţile marginalizate
  » Egalitatea între bărbaţi şi femei în 2009: combaterea violenţei împotriva femeilor şi asigurarea dreptului la concediu paternal
  » Deputaţii solicită cooperarea obligatorie in domeniul impozitării
  » SWIFT: Deputaţii sunt încă îngrijoraţi de aspectul protecţiei datelor în acordul interimar
  » SWIFT: Parlamentul European respinge acordul interimar cu SUA
  » Prevenirea rănilor provocate de ace şi alte obiecte ascuţite în sectorul medical
  » 2010: Anul european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale
  » Sesiunea plenară Strasbourg, 8-11 martie 2010
  » Reducerea birocraţiei pentru micro-întreprinderi
  » UE2020: nicio finanţare UE fără progrese în atingerea obiectivelor
  » Întărirea legitimităţii democratice a politici europene externe şi de securitate
  » Întărirea legitimităţii democratice a politici europene externe şi de securitate
  » Parlamentul European îşi stabileşte azi priorităţile
  » Parlamentul European va întări protecţia alimentelor
  » Redresarea economică, tinerii, cercetarea şi agricultura
  » „Progrese nesatisfăcătoare” în integrarea romilor
  » O catastrofa de neimaginat în Europa
  » Sesiunea plenară a Parlamentului European
  » Etichetele "Made in" ar putea deveni obligatorii pentru produsele textile
  » Eficienţă energetică: consum energetic aproape egal cu zero pentru clădirile construite post-2020
  » Mai mult sprijin pentru refugiaţii din ţări terţe
  » Simplificarea Politicii Agricole Comune:
  » Protecţia socială a lucrătorilor independenţi şi a soţi(i)lor
  » 17 sesiuni plenare în 2011
  » Etichete clare, vizibile şi lizibile
  » Stop aditivului "trombină bovină şi/sau porcină"
  » Reguli noi pentru donarea de organe
  » Spre "Actul privind piaţa unică"
  » €300 milioane pentru dezafactarea Kozlodui
  » Pentru stabilitate în Caucazul de Sud
  » PE: Puncte esenţiale ale sesiunii plenare
  » Jerzy Buzek, a reamintit recenta vizită efectuată în România
  » Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM)
  » Paşi spre interzicerea tranzacţiilor pur speculative
  » László Tőkés: cel de-al 11 vicepreşedinte al Parlamentului European.
  » Dilema Veche şi TVR Cluj câştigă premiul pentru jurnalism al PE
  » Dreptul la interpretare şi traducere în procesele penale
  » Guvernanţa economică şi obiective concrete pentru strategia UE 2020
  » Şoferii independenţi şi timpul de lucru
  » Reguli mai stricte pentru etichetarea alimentelor
  » UE - Rusia: Eliminarea vizelor pe termen lung
  » Gaza: Parlamentul European cere o anchetă internaţională imparţială
  » România - pas decisiv spre spaţiul Schengen
  » Spre Statele Unite ale Europei?
  » Situaţia romilor în dezbaterea Parlamenului European
  » Prietenul la nevoie se cunoaşte: €90 milioane pentru gestionarea crizei în Republica Moldova
  » Venituri echitabile agricultorilor și prețuri transparente pentru consumatori
  » Expulzările în masă încalcă legislația UE
  » Declaraţie cu impact de Rezoluţie a PE: An european de combatere a violenței împotriva femeilor
  » Unde sunt banii pe care cetățenii europeni i-au dat pentru romi?
  » PE: Sesiunea plenară de octombrie
  » Jerzy Buzek deplânge catastrofa ecologică din Ungaria
  » Jerzy Buzek: "Moartea nu este un act de justiţie"
  » PE: Licențele pentru forajul la adâncime trebuie strict controlate
  » Albania şi Bosnia - da; Kosovo - "în afara procesului"
  » UE lider în lupta pentru protejarea diversității
  » Politică regională a PE pentru locuri de muncă
  » "Jurnaliștii - o specie pe cale de dispariție?"
  » Modele de jurnalism la Parlamentul European
  » Puncte esenţiale ale sesiunii plenare: Strasbourg, 18-21 octombrie 2010
  » Statutul şi bugetul funcționarilor europeni
  » Concediu de maternitate: 20 de săptămâni, plătite
  » Venitul minim garantat - 60 la sută din venitul mediu
  » €130. miliarde sub forma de plăți și €143 miliarde sub forma de angajamente
  » Ieşirea din criză şi guvernanţa economică
  » 30 de zile pentru plata facturilor
  » Soluţii pentru problema transnistreană
  » €146 milioane pentru proiecte de eficiență energetică
  » Noi reguli privind fondurile speculative
  » Garanţii pentru tineri şi îmbătrânire activă
  » UE îşi încordează muşchii
  » Negocierile privind bugetul UE 2011 în impas
  » Bugetul UE 2011: Întrebări şi răspunsuri
  » Cu efect în Valea Jiului
  » Parlamentul UE vs Guvernele Naţionale
  » Premiul pentru cinema LUX 2010: filmul Die Fremde
  » Participarea Republicii Moldova la anumite programe ale UE
  » Dreptul pacienților din UE de a obține informațiile referitoare la medicamente
  » Elena Băsescu va observa alegerile din R. Moldova
  » Spre un buget UE flexibil
  » Spre un buget UE flexibil
  » Mai multe fonduri pentru posturile publice radio - TV
  » Sprijin pentru apicultori
  » Parlamentul European în sesiune plenară
  » O agricultură europeană puternică pentru a asigura alimente la un preț accesibil
  » Deschiderea sesiunii: Ausschwitz, Lituania, Belarus și Tunisia
  » Haiti: Deputaţii europeni îngrijorați de fragilitatea statului şi de criza politică
  » O nouă bază pentru relațiile UE-Serbia
  » Dreptul pacienților de a beneficia de asistență medicală într-un alt stat membru
  » Adopţiile şi prevenirea traficului de copii
  » Drepturile cetățenilor de acces la tratament sigur și de bună calitate în întreaga UE
  » Nu moneda euro este în criză, ci statele care o folosesc
  » Deputații se pronunță pentru posibile sancțiuni împotriva Belarus
  » Strategia UE pentru Marea Neagră
  » Energia, deşeurile, preţurile alimentelor
  » Tunisia, Egipt și comemorarea genocidului împotriva romilor
  » Euroeputaţii solicită o mai bună gestionare a deşeurilor electronice
  » Lupta globală împotriva tuberculozei
  » Undă verde pentru camionete mai eficiente
  » Strategia UE pentru incluziunea romilor: deputații europeni stabilesc prioritățile
  » Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul, în vigoare din 2013
  » Noi reguli pentru o mai eficientă protecție a pacienților
  » Croaţia - al 28-lea stat membru UE?
  » Răspuns global pentru problemele de securitate alimentară
  » PE: Ziua internationala a femei - inegalitatea și sărăcia persistă
  » Libia: Eurodeputații solicită doamnei Ashton recunoașterea Consiliului național de tranziție
  » Legea presei din Ungaria necesită modificări suplimentare
  » Iran: Eurodeputații condamnă execuția Zahrei Bahrami și solicită noi sancțiuni UE
  » Candidaţi la Premiul Parlamentului European pentru Jurnalism
  » Permisul unic de ședere pentru lucrătorii din țări terțe
  » În impas: Banii pentru România privind finanțarea Fondului de Solidaritate al UE
  » Bugetul UE/2012 - relansare şi revitalizare
  » Permisul unic: proceduri simplificate pentru imigranţi
  » Norme mai bune pentru consumatori şi IMM-uri
  » Solidaritate cu poporul japonez
  » Importuri de vin din Republica Moldova scutite de drepturi vamale
  » Solicitarea de ridicare a imunității deputatului Adrian Severin
  » Așadar, bugetul Parlamentului European va scădea în termeni reali
  » ADH în alimentele pentru copii
  » Deputații susțin un statut juridic al partidelor politice la nivel european
  » Ajutor de solidaritate pentru victimele inundaţiilor
  » Lupta împotriva fraudei: deputații critică lipsa de informații
  » Belarus - un vecin mai aparte al Europei
  » Viitor încă nesigur al energiei nucleare în Europa
  » Banii Europei
  » Nou regulament privind etichetarea textilelor
  » Frecvenţe suplimentare pentru telefoanele mobile
  » Registrul transparenţei lobbyştilor europeni
  » Finanţarea pentru programele de tineret trebuie mărită
  » Mai mult sprijin pentru industriile culturale europene
  » Pachetul de legi privind guvernanța economică
  » EuROparlament, 26 mai
  » Nominalizări la nivel național
  » Alegeri Parlamentul European: Liste europene cu 25 de candidați?
  » Cum funcţionează bugetul UE în ţara dumneavoastră?
  » EuROparlament, 9 iulie
  » Polonia vrea să își răspândească optimismul
  » Lupta împotriva corupției în statele UE
  » pachetul privind guvernanța economică consolidează Pactul de stabilitate și creștere
  » PE sprijină cererea "legitimă" de statalitate a Palestinei cu negocieri acum la ONU
  » Condamnarea lui Tymoshenko este "motivată politic"
  » Raport privind emiterea de obligațiuni publice europene (eurotitluri)
  » Parlamentul UE votează o creștere a plăților de 5,2%
  » Pedepse dure pentru pornografia infantilă
  » EuROparlament, 16 noiembrie 2011
  » UE va suporta până la 95% din costurile proiectelor de dezvoltare regională din România
  » Parlamentul European a adoptat Codul de conduită pentru eurodeputaţi
  » Zoom - Bugetul UE 2012
  » Victimele acțiunilor criminale sub protecţia UE
  » Permis unic de muncă și rezidență pentru muncitorii non-UE
  » Drepturile persoanelor din UE la Poliţie şi arestare
  » Deputații europeni salută demonstrațiile din Rusia ca o expresie a voinței poporului rus
  » Laueaţii Premiilor Saharov mulţumesc cu recunoştinţă
  » Deschideţi piaţa muncii pentru români şi bulgari!
  » Stop stresului la locul de muncă în UE!
  » Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2012
  » Martin Schultz noul preşedinte al PE:Această Cameră este locul în care apărăm interesele oamenilor
  » 14 noi vicepreședinți ai Parlamentului European
  » Deşeurile electronice: niveluri de colectare ambițioase dar realiste
  » Stop risipei de alimente în Europa
  » Substanţele biocide supuse unui control mai strict
  » Noul tratat privind guvernanța şi prioritățile Parlamentului European
  » Deşeurile europene: între petiţii, aplicarea legislaţiei şi crima organizată
  » Petrolul iranian: blocarea strâmtorii Hormuz ar putea duce la un conflict regional
  » Noi reglementări europene pentru producătorii de lapte
  » Se învârte Grecia pe o spirală a morţii?
  » Programul Alimente pentru nevoiaşii Europei continuă
  » Parlamentul European cere Rusiei să-și reformeze legislația electorală și să pună capăt vânzărilor de arme către Siria
  » Ungaria trebuie să respecte valorile fundamentale ale UE
  » Comisie anti-mafia la Parlamentul European
  » Toți suntem sau vom deveni consumatori vulnerabili
  » Introducerea unei taxe pe tranzacțiile financiare va tempera comportamentul riscant al băncilor
  » Comisia dorește ca Grecia să rămână în UE și zona euro, deoarece alternativa este mai rea
  » A venit timpul unui nou parteneriat UE-China
  » Săptămâna la Parlamentul European
  » Săptămâna aceasta la PE: Compatibilitatea ACTA cu drepturile UE
  » Monica Macovei:De ce este importantă Moldova pentru UE
  » Protecția transfrontalieră a victimelor
  » Apa - esențială pentru viață
  » ACTA: Comisia - pro, raportorul PE - contra
  » Parlamentul European va dezbate summit-ul G20
  » Parlamentul European a pus o amprentă verde asupra politicilor europene
  » Ajutor pentru consumatorii care fac împrumuturi ipotecare
  » Parlamentul European şi urgenţele informatice
  » Pledoarie pentru proiectul Nabucco
  » ACTA în investigaţii
  » Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene utilizat în dezastre
  » Parlamentul respinge tactica de excludere a eurodeputaților din decizia privind Spațiul Schengen
  » Poziția Parlamentului European asupra cadrului financiar multianual
  » Cadrul financiar multianual pentru șapte ani,
  » PE temele de pe ordinea de zi
  » Sănătatea mintală merită o atenție specială
  » UE ar trebui să adere la sistemul global de combatere a torturii
  » Prioritățile președinției cipriote
  » Reguli mai stricte pentru bonusurile bancherilor
  » Falsurile din vămi pericol pentru sănătate și siguranță
  » PE 2-5 iulie: temele de pe ordinea de zi
  » PE și ACTA: Legile negociate în secret sunt în general legi rele
  » Săptămâna la Parlamentul European
  » Dezbateri ACTA pro și contra
  » Din 2015 sistemul eCall în toate vehiculele
  » Descoperiți EP newshub
  » Consiliul European și deputații
  » Dosarul ACTA în dezbatere
  » Renate Weber apără dreptul la libera circulație
  » Cont bancar pentru tot poporul
  » ACTA nu poate intra în vigoare fără votul PE
  » Economia, societatea și cetățenii la Parlamentul European
  » Programul Euroscola relații cu elevi din Europa
  » Parlamentul European pe Internet
  » ACTA în voturi și imagini
  » Circa 1200 euro lunar: Stagii de practică la PE
  » Drepturile cetăţenilor prin iniţiative
  » Uşierii Parlamentului European
  » Discutați pe Facebook cu președintele PE, Martin Schulz
  » Sondaj: de bine despre UE
  » Celulele stem si donarea voluntara
  » Stop medicamentelor periculoase!
  » Enegria UE la unison
  » De luni - sedinte plenare la PE
  » CIA și interogatoriile secrete în Europa
  » Prioritățile UE pentru anul 2013
  » Bugetul UE 2013: Europarlament vs Consiliu
  » Președintele Barroso: Discursul despre starea Uniunii (engleză)
  » News Hub; Deputații europeni și Discursul despre starea Uniunii
  » Deputaţii europeni au sprijinit viziunea președintelui Barroso
  » Gazul de șist beneficii și riscuri în viziunea PE
  » Pledoarie la PE pentru agricultura locală
  » Pulsul săptămânii la Parlamentul European
  » Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
  » Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
  » Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
  » Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
  » Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
  » Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
  » Locurile de muncă şi bugetul UE
  » PE: fondurile pentru ţările lovite de criză - în pericol
  » PE cere sprijinirea IMM-urilor
  » Parlamentarium 1 an de la deschidere și 250.000 de vizitatori
  » Premiul Nobel pentru pace atribuit Uniunii Europene
  » Siguranța pe Internet - protejarea copiilor
  » Parlamentul European: 20 de ani de piață unică
  » Date stocate șase până la 24 de luni: cam mult!
  » Premiul Saharov pentru doi activişti iranieni
  » Carnea de cal în dezbatere la PE
  » Grafice: Tutunul transformă viața în scrum
  » 8 martie: Femeile și criza economică
  » Ziua femeii 2013: în direct de la Parlamentul European
  » Patru povești adevărate: Femeile pot depăși criza!
  » Eurobarometru la feminin: salarii mici și violență
  » Soluţionarea alternativă a disputelor clienţi-comercianţi
  » Mâine la PE - Chat cu Daul și Swoboda despre criza economică
  » Simplificarea vieții călătorilor
  » UE și limbile pe cale de dispariție
  » Saptamâna PE: reforma bancară, programul de asistență
  » Săptămâna PE: reforma bancară, Ciprul, emisiile de CO2 și Ungaria.
  » Important! Simplificarea călătoriilor în UE pentru cetățenii Ucrainei și Moldovei
  » De Libertatea presei în UE - de Ziua mondială a libertății presei
  » Joaca de-a Parlamentul European - video
  » Europe on Track câștigă Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni
  » Confiscarea bunurilor provenite din activități infracționale: interviu cu Monica Macovei
  » Exploatarea petrolului și a gazelor de șist: reguli mai strice de la PE
  » Martin Schulz: Acționați acum pentru a salva generația pierdută în criză și pentru a combate evaziunea fiscală
  » Sărăcia - o problemă europeană
  » Ombudsmanul european
  » Președintele Schulz, intervievat de fanii Parlamentului pe Facebook
  » Dezbateri - viitorul Uniunii Europene
  » Infografic: energia în UE - producție și consum
  » Infografic: Agențiile de evaluare a creditulu - ce sunt și ce fac?
  » Infografic: Programul Erasmus - călătorii, studii, distracție
  » Infografic: UE - șomajul în rândul tinerilor
  » Infografic: femei la vârf în UE
  » Ajutor pentru victimele catastrofelor - Ziua mondială pentru asistență umanitară
  » Misterele clădirii Parlamentului European
  » Saptamâna PE: Supravegherea comunicațiilor UE de către serviciile secrete SUA, în centrul atenției
  » În România, numărul solicitărilor de azil a fost de 2.510 în 2012, față de 1.720 în 2011.
  » Discutați despre viitorul Europei cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, miercuri de la 14.00 CET
  » Parlamentul European a lansat campania de informare pentru alegerile din 2014
  » Acționează. Reacționează. Decide.
  » Martin Schulz: combaterea șomajului în rândul tinerilor prioritate zero
  » Saptamâna PE:combaterea crimei organizate
  » Campanie de informare pentru alegerile europene 2014: "Acționează. Reacționează. Decide."
  » Crima organizată în UE: 3.600 de organizații criminale internaționale
  » Gazele de șist: cum funcționează extracția - grafică
  » Tutunul ucide: 700 000 de morți pe an în UE
  » Portretul robot al europarlamentarului creat de jurnaliştii din Botoşani (foto-video)
  » Șomajul în rândul tinerilor - soluții europene
  » VIDEO subtitrat română - Forum dedicat somajului in randul tinerilor: "Generatia de someri a Europei riposteaza"
  » Peogramul Europa Creativă va uni programele Cultura, MEDIA și MEDIA Mundus?
  » Cum se votează în România la Alegerile Europarlamentare 2014
  » Martin Schulz: Europa mai aproape de oameni
  » Lituania în zona euro
  » Schulz cere mai mulți comisari femei: Parlamentul nu va accepta un club al domnilor
  » Eurodeputații români cer oprirea imediată a focului în conflictul dintre Israel și Palestina
  » Interviu cu Elmar Brok: Trebuie să sprijinim Ucraina
  » Deputații au cerut UE să îi ajute pe cei 5,3 milioane de șomeri tineri
  » Concediul de maternitate în dezbaterea PE
  » Infografice - Parlamentul European
  » Galerii foto - Parlamentul European
  » Cine sunt noii preşedinţi ai Comisiilor parlamentare ?
  » Martin Schulz la Kiev
  » Ajutor pentru muncitorii dați în șomaj
  » Șomajul în rândul tinerilor din Europa și România
  » Statul islamic: Stop asasinatelor
  » Ebola - o problemă de securitate globală
  » Eurodeputații cer UE să se opună Rusiei
  » Mario Draghi despre politica monetară
  » Premiile Saharov 2014
  » Raportul Comisiei privind imigrația și azilul
  » Corina Crețu - audieri în direct
  » Finaliștii Premiului Saharov: EuroMaidan, Denis Mukwege și Leyla Yunus
  » Cazul ”Lux leaks”
  » „Viitorul european al Republicii Moldova este cea mai bună cale de a garanta prosperitatea și democrația”
  » piața digitală va ameliora productivitatea și va crea locuri de muncă
  » O mână de ajutor pentru IMM-urile europene
  » PE: dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Comisiei Juncker

  Comentarii:

  Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 01:41:40 :

  It`s is a very interesting site.
  We offer best medicines in website shop.

  BeskinA.B. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:18:26 :

  This is a very great clause.
  For buy cheap med click to buy vitamine website.

  GeorgeZ.M. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:33:57 :

  It`s is a very interesting paper.
  We offer low medicines in cheap advair shop.

  CaleosX.C. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 17:13:14 :

  I have learned a lot of new of informative.
  We offer best drugs in vimax online shop. In our Apteka cheapest cost for drug. See more to cheap zerit blog. For buy cheapest drugs click to careprost website.

  DavidV.Z. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 21:00:35 :

  I got much of cognitive.
  We offer cheapest medicines in toradol sin prescripcion shop. Order best med you can on site For buy cheapest drug click to ein hyzaar online site.

  Alte articole
  » Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
  » Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
  » Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
  » Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
  » Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
  » Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
  Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
  » Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
  » Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
  » Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
  » Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
  » Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
  Broşură editată de Comisia Europeană
  » Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
  Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
  » Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
  La Parlamentul European
  » Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
  » Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
  » Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
  » Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
  Comunicat de lansare
  » Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
  Despre drepturile consumatorilor
  » Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
  De Ziua Consumatorilor
  » Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
  Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
  » Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
  Centrele de informare EUROPE DIRECT
  Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.