acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
EUROPARLAMENT » Sesiunea plenară a Parlamentului European
17-21 mai Strasbourg, 2010

Puncte esenţiale ale sesiunii plenare: 17-21 mai Strasbourg,  2010

·         Donarea de organe

·         Eficienţa energetică

·         Azil  şi sprijin pentru refugiaţi din ţări terţe

·         Etichetele Made in pentru produsele textile

·         Ajustarea bugetului PE post-Lisabona

·         Strategia UE2020

·         Simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC)

·         Arestarea în Transnistria a jurnalistului Ernest Vardanian

 

Reguli comune pentru a facilita donarea de organe între Statele Membre

Persoanele care au nevoie de un transplant de organe vor trebuie să aştepte perioade mai scurte de timp, se arată în compromisul convenit între Parlament şi Consiliu referitor la propunerea legislativă privind standardele de calitate şi siguranţă pentru organele umane destinate transplantului. Deputaţii vor adopta şi un raport din iniţiativă proprie care se referă la Planul de acţiune al Comisiei privind donarea de organe.

 

În ultimii 50 de ani transplantul de organe a devenit o practică obişnuită la nivel mondial, fiind deseori unicul tratament posibil. Insă, în jur de 60 000 de pacienţi se află în UE pe liste de aşteptare şi fiecare a 12-a persoană moare aflându-se pe aceste liste. Rata donărilor de organe la nivel naţional şi activităţile de transplant variază enorm între Statele Membre: de la 33.8 donatori decedaţi la 1 milion de persoane în Spania la 1 donator decedat / 1 mil. în România.

 

Standardele comune UE de calitate şi siguranţă ar facilita donarea de organe, transplantul şi schimbul de organe între ţările europene. Observaţiile Parlamentului pe marginea propunerii de directivă se regăsesc în raportul elaborat de Miroslav Mikolášik (PPE, SK).

 

Garantarea calităţii şi a siguranţei

Un progres major ar fi desemnarea în fiecare ţară a unei autorităţi competente pentru standardele de calitate şi siguranţă a organelor umane destinate transplantului. O astfel de autoritate ar trebui să elaboreze reguli care acoperă toate stadiile de la donare până la transplantul efectiv. Dacă doresc, Statele Membre vor avea posibilitatea de a introduce reguli mai stricte. Textul compromisului stipulează informaţiile minime care vor trebui colectate la fiecare donare de organ, precum şi un nivel de pregătire corespunzător al personalului implicat în acest proces.

 

 

Eficienţă energetică: vot final privind măsuri de reducere a consumului de energie

Deputaţii europeni vor vota la Strasbourg cu privire la legislaţia în materie de eficienţă energetică a clădirilor şi la noua formă a etichetei de eficienţă energetică. Aceste măsuri, care se adaugă la pachetul UE privind schimbările climatice din 2008,  au fost convenite cu Consiliul anul trecut şi urmează a fi adoptate de Comisia pentru industrie luni şi miercuri de către plen.

 

Noua legislaţie privind eficienţa energetică va ajuta consumatorii să îşi reducă valoarea facturilor la energie, iar UE va putea astfel să atingă obiectivul de reducerea a consumului de energie cu 20% până în 2020. Potrivit noilor norme în domeniul construcţiilor, clădirile noi vor trebui să dispună de un consum energetic aproape de zero şi vor trebui efectuate inspecţii regulate ale sistemelor de încălzire a apei şi a celor de aer condiţionat. Etichetele obligatorii ale consumului energetic pentru aparatele de uz casnic şi produse cu consum energetic redus vor ajuta consumatorii în a-şi evalua costurile curente la energie.

 

Sprijin pentru refugiaţi: Statele Membre ar putea primi 6000€ pentru fiecare persoană reinstalată

Statele UE care doresc să participe la programe de sprijinire a refugiaţilor din ţări terţe ar putea primi până la 6000€ pentru fiecare persoană reinstalată, potrivit unui proiect legislativ amendat de Comisia pentru libertăţi civile. Statele UE contribuie considerabil mai puţin la reinstalarea refugiaţilor în comparaţie cu alte ţări precum SUA, Australia sau Canada. Deputaţii vor adopta şi decizia privind crearea unui Birou European de Sprijin în materie de azil în urma acordului cu Consiliu.

 

În 2008, UE a contribuit doar cu 6,7% la reinstalarea refugiaţilor, mai exact 4 378 de persoane. Pentru a încuraja Statele Membre să participe la programe de reinstalare pe bază permanentă, deputaţii propun alocarea unei sume fixe pentru fiecare persoană reinstalată este de 6 000 EUR în primul an şi de 5 000 EUR în cel de-al doilea an. Sumele suplimentare pe care le primesc noile state membre participante în primii doi ani se investesc în dezvoltarea unui program sustenabil de reinstalare, se arată în amendamentul PE.

 

În momentul de faţă, 10 State Membre participă la instalarea refugiaţilor (Suedia, Danemarca, Finlanda, Ţările de Jos, Regatul Unit, Irlanda, Portugalia, Franţa, Româniaşi Republica Cehă). În ceea ce priveşte noile angajamente privind reinstalarea, Portugalia, Franţa, România şi Republic Cehă au decis alocarea anuală a unui număr de locuri destinate reinstalării.  De menţionat că în 2008, România a concluzionat în 2008 un acord tripartit cu UNHCR şi OIM în vederea creării unui Centru de Tranzit in Regim de Urgenţă la Timişoara.

 

Etichetele "Made in"  devin obligatorii pentru produse textile

Etichetele "Made in"  vor deveni obligatorii pentru îmbrăcăminte vândută în Europa dacă Parlamentul aprobă amendamentele Comisiei pentru piaţa internă care propun un sistem UE de etichetare.

Obligativitatea indicării prin etichetare a ţării de origine va fi necesară pentru a asigura consumatorii că nu sunt induşi în eroare de etichete care sugerează că produsele vestimentare ar fi produse într-un stat membru şi nu într-o ţară terţă precum China sau Pakistan. În prezent, etichetarea "Made in" este voluntară şi este utilizată în funcţie de legislaţia naţională.

 

Legislaţia UE actuală pentru produsele textile se aplică doar asupra armonizării denumirii fibrelor textile (există 48 de fibre, dintre care 18 sunt  naturale şi 30 sintetice) care se comercializează pe piaţa unică. Chiar dacă iniţial Parlamentul a fost consultat doar în ceea ce priveşte o propunere tehnică a Comisiei, care prevedea reducerea perioadei de timp pentru plasarea pe piaţă a noilor fibre, deputaţii au decis elaborarea unei propuneri mai politice şi anume introducerea obligativităţii indicării prin etichetare a ţării de origine în noul regulament.

 

Drepturi egale de maternitate pentru femeile care desfăşoară activităţi independente

Statele Membre UE ar trebui să acorde protecţie socială standard pentru femeile care desfăşoară o activitate independentă şi pentru soţiile sau partenerele de viaţă ale lucrătorilor independenţi, inclusiv alocaţia pentru concediul de maternitate timp de cel puţin 14 săptămâni, se precizează în propunerea de modificarea a unei directive UE.

 

Amendamentele depuse de Comisia pentru drepturile femeii prevăd că va fi la latitudinea Statelor Membre să decidă dacă plata pentru aderarea la sistemele de asigurare socială (care acoperă concediului de maternitate, boală, invaliditate şi bătrâneţe) trebuie să fie obligatorie pentru femeile care desfăşoară activităţi independente sau dacă acest sistem poate fi accesat în mod voluntar.

 

Ajustarea bugetului PE pentru noile responsabilităţi post-Lisabona

Deputaţii vor dezbate şi vor vota asupra propriului buget: în primul rând ajustarea bugetului 2010 la noile responsabilităţi legislative post-Lisabona iar în al doilea rând bugetul detaliat pentru anul 2011.

 

Modificarea bugetului pentru 2010 se referă la crearea a 150 de noi posturi şi creşterea indemnizaţiei de secretariat cu €1500 / deputat / lună. În urma reducerii bugetului destinat gestionării clădirilor, bugetul PE va creşte cu 0.6 % sau 9.4 milioane €. Parlamentul este astfel a doua instituţie care va primi fonduri bugetare post-Lisabona pentru 2010. Consiliul European şi preşedintele acestuia au obţinut deja 25 milioane € la sfârşitul anului trecut. Comitetul Regiunilor şi Comitetul Economic şi Social au  solicitat, de asemenea, creşterea bugetelor cu 6.4 milioane €, respectiv 4.14 milioane €.

 

Piaţa unică în centrul strategiei UE 2020

Parlamentul se va pronunţa miercuri cu privire la o rezoluţia referitoare la strategia UE2020 pentru creştere economică, în urma unei dezbateri ce a avut loc la ultima sesiune la Bruxelles, miercuri 5 mai. Parlamentul va dezbate în plus o serie de întrebări orale ale grupurilor politice şi ale comisiilor pentru afaceri economice şi pentru afaceri sociale, precum şi câteva rapoarte care tratează strategia UE 2020.

 

Rapoartele menţionate se referă la realizarea pieţei unice pentru cetăţeni ţi consumatori (raportor  Louis Grech S&D, MT), la viabilitatea pe termen lung a finanţelor publice (raportor Liem Hoang, S&D, FR) şi la creditele dedicate cercetării şi inovării (raportor Lambert van Nistelrooij PPE, NL).

 

Timpul de lucru al şoferilor de camion: care va fi statutul şoferilor independenţi?

Şoferii de camion sau autobuz independenţi trebuie să se supună aceloraşi reguli ca şi cei angajaţi de companii, a subliniat Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale într-o propunere legislativă ce urmează a fi adoptată joi în plenul PE.  Din acest motiv, deputaţii ar putea respinge propunerea Comisiei care prevede o abordare diferită a şoferilor independenţi. Aspecte legate de sănătate şi siguranţă şi necesitatea unei concurenţe loiale în acest sector necesită condiţii egale.

 

Deputaţii vor vota în plen dacă să accepte sau să refuze propunerea Comisiei potrivit căreia directiva din 2002 privind timpul de lucru în sectorul transporturilor rutiere nu se aplică şoferilor independenţi. Iniţial, amendamentele propuse de grupurile S&D, Verzi şi GUE care propuneau respingerea directivei din motive legate de sănătatea şoferilor, siguranţa rutieră şi de concurenţă, au fost adoptate cu o majoritate confortabilă, la 28 aprilie, în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă.

 

Dacă până la urmă şoferii independenţi vor fi incluşi în câmpul de aplicare al directivei sus-menţionate, atunci li se va aplica şi alte reguli legate de exemplu de încărcat/descărcat, asistenţă oferită pasagerilor, întreţinere şi curăţare, formalităţi cu poliţia şi vama. Legislaţia actuală pentru şoferii angajaţi prevede o limită săptămânală în medie de 48 de ore, care poate ajunge la 60 de ore, cu condiţia că media de 48 de ore pe săptămână nu a fost depăşită timp de 4  luni.

 

Parlamentul ar putea interzice aditivul trombină bovină şi/sau porcină

Miercuri deputaţii vor vota asupra posibilei autorizări a trombinei bovine şi/sau porcine, o enzimă derivată din animale care poate fi utilizată pentru a lega mai multe bucăţi de carne separate. Deputaţii din Comisia de mediu şi sănătate publică s-au opus utilizării acestui aditiv deoarece s-ar putea crea o impresie falsă şi înşelătoare în rândul consumatorilor în legătură cu existenţa unui singur produs din carne.

 

Propunerea Comisiei de a autoriza trombina va fi respinsă dacă majoritatea deputaţilor se vor opune în plen.

 

Simplificarea Politicii Agricole Comune: condiţii mai bune pentru fermieri

Orice reformă a Politicii Agricole Comune trebuie să se bazeze pe reguli mai simple şi mai transparente, se arată în propunerea de rezoluţie aflată pe ordinea de zi a sesiunii plenare de la Strasbourg. Deputaţii europeni propun crearea unui sistem unic de plăţi, simplificarea legislaţiei cu privire la identificarea electronică animalelor (în special oi şi capre) sau chiar crearea unei linii de asistenţă telefonică destinată fermierilor în fiecare Stat Membru.

 

Sprijin financiar pentru dezasamblarea centralei nucleare de la Kozlodui

Joi, deputaţii europeni vor vota asupra propunerii de regulament prin care se oferă sprijin Ue în valoare de 300 milioane € pentru dezasamblarea centralei nucleare de la Kozlodui (Bulgaria). Toate cele trei reactoare au fost închise, însă această finanţare suplimentară este nevoie până la sfârşitul anului 2013 pentru a asigura dezasamblarea în condiţii de securitate, se arată în propunerea legislativă.

 

Potrivit rezoluţiei PE, din totalul de 300 milioane €, 180 milioane € ar trebui să garanteze dezasamblarea iar 120 milioane € ar trebuie utilizate pentru măsuri de economisire a energiei. Finanţarea actuală se adaugă la cele 210 milioane € oferite pentru perioada 2007-2009, conform Tratatului de aderare la UE, care prevedea dezasamblarea până în 2009. Având în vedere că procesul nu a fost finalizat, autorităţile bulgare au solicitat pentru extinderea perioadei până în 2013. 

 

Drepturile omului: Transnistria, Pakistan şi Myanmar

Joi, în a doua parte a zilei, deputaţii vor avea o dezbatere privind cazurile de încălcare a drepturilor omului, a democraţiei şi a statului de drept. PE ordinea de se află:

 - Libertatea religioasă în Pakistan

 - Arestarea jurnalistului Ernest Vardanian in Transnistria

 - Myanmar

 

Dezbatere: joi, 20 mai, 15.00h

Vot: joi, 20 mai, 16.00h

 

Caucazul de Sud: contribuţia UE la stabilizarea regiunii

Obiectivul principal al UE este transformarea Caucazului de Sud într-o regiune de pace, stabilitate şi prosperitate durabile, se menţionează în rezoluţia ce va fi votată marţi, la Strasbourg. Această regiune este deosebit de importantă pentru UE din punct de vedere al energie din cauza gazoductul Baku-Tbilisi-Erzurum care transportă gaz de la Marea Caspică către Marea Neagră.

 

Armenia, Azerbaijan şi Georgia fac parte din Politica Europeană de Vecinătate din 2004, dar încă nu există la nivel UE o strategie pentru această regiune, se arată în rezoluţia redactată de Evgeni Kirilov (S&D, BG). Potrivit deputaţilor, strategia pentru Caucazul de Sud ar trebui să se concentreze asupra soluţionării conflictelor regionale, promovării democraţiei şi a drepturilor omului şi a cooperării economice şi asupra dezvoltării sociale.

 

Proiect de ordine de zi

EuroparlTV

EP Live

Serviciul de presă al Parlamentului European

 

Adaugat: Vineri, 14 Mai 2010, 13:25:51
Autori: Parlamentul European


Alte articole din Europarlament:

» Acordarea de asistenţă financiară pe termen mediu României
» 11.8 milioane euro acordate României pentru pagubele provocate de inundaţii
» LANSAREA COMPETIŢIEI EUROSCOLA ÎN ROMÂNIA
» Lansarea campaniei de informare a Parlamentului European pentru alegerile europene
» Sesiunea plenară a Parlamentului European
» Punctele esenţiale ale sesiunii plenare, Strasbourg
» Costuri mai reduse pentru societăţile comerciale în caz de fuziune sau divizare
» Soluţii de interoperabilitate pentru administraţiile publice europene
» Petiţiile cetăţenilor adresate Parlamentului European în 2008
» Etichetarea pneurilor - consum mai eficient de combustibil
» Supraveghere pentru sectorul de asigurări - Solvency II
» Legislaţie mai strictă pe piaţa lemnului
» Eurobarometru
» Preşedinţia spaniolă: redresarea economică este obiectivul principa
» Parlamentul va dobândi noi puteri în relaţiile cu Comisia Europeană
» Parlamentul aprobă noua Comisie Europeană
» Condiţii mai bune pentru locuinţele din comunităţile marginalizate
» Egalitatea între bărbaţi şi femei în 2009: combaterea violenţei împotriva femeilor şi asigurarea dreptului la concediu paternal
» Deputaţii solicită cooperarea obligatorie in domeniul impozitării
» SWIFT: Deputaţii sunt încă îngrijoraţi de aspectul protecţiei datelor în acordul interimar
» SWIFT: Parlamentul European respinge acordul interimar cu SUA
» Prevenirea rănilor provocate de ace şi alte obiecte ascuţite în sectorul medical
» 2010: Anul european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale
» Sesiunea plenară Strasbourg, 8-11 martie 2010
» Reducerea birocraţiei pentru micro-întreprinderi
» UE2020: nicio finanţare UE fără progrese în atingerea obiectivelor
» Întărirea legitimităţii democratice a politici europene externe şi de securitate
» Întărirea legitimităţii democratice a politici europene externe şi de securitate
» Parlamentul European îşi stabileşte azi priorităţile
» Parlamentul European va întări protecţia alimentelor
» Redresarea economică, tinerii, cercetarea şi agricultura
» „Progrese nesatisfăcătoare” în integrarea romilor
» O catastrofa de neimaginat în Europa
» Etichetele "Made in" ar putea deveni obligatorii pentru produsele textile
» Eficienţă energetică: consum energetic aproape egal cu zero pentru clădirile construite post-2020
» Mai mult sprijin pentru refugiaţii din ţări terţe
» Simplificarea Politicii Agricole Comune:
» Protecţia socială a lucrătorilor independenţi şi a soţi(i)lor
» 17 sesiuni plenare în 2011
» Etichete clare, vizibile şi lizibile
» Stop aditivului "trombină bovină şi/sau porcină"
» Reguli noi pentru donarea de organe
» Spre "Actul privind piaţa unică"
» €300 milioane pentru dezafactarea Kozlodui
» Pentru stabilitate în Caucazul de Sud
» PE: Puncte esenţiale ale sesiunii plenare
» Jerzy Buzek, a reamintit recenta vizită efectuată în România
» Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM)
» Paşi spre interzicerea tranzacţiilor pur speculative
» László Tőkés: cel de-al 11 vicepreşedinte al Parlamentului European.
» Dilema Veche şi TVR Cluj câştigă premiul pentru jurnalism al PE
» Dreptul la interpretare şi traducere în procesele penale
» Guvernanţa economică şi obiective concrete pentru strategia UE 2020
» Şoferii independenţi şi timpul de lucru
» Reguli mai stricte pentru etichetarea alimentelor
» UE - Rusia: Eliminarea vizelor pe termen lung
» Gaza: Parlamentul European cere o anchetă internaţională imparţială
» România - pas decisiv spre spaţiul Schengen
» Spre Statele Unite ale Europei?
» Situaţia romilor în dezbaterea Parlamenului European
» Prietenul la nevoie se cunoaşte: €90 milioane pentru gestionarea crizei în Republica Moldova
» Venituri echitabile agricultorilor și prețuri transparente pentru consumatori
» Expulzările în masă încalcă legislația UE
» Declaraţie cu impact de Rezoluţie a PE: An european de combatere a violenței împotriva femeilor
» Unde sunt banii pe care cetățenii europeni i-au dat pentru romi?
» PE: Sesiunea plenară de octombrie
» Jerzy Buzek deplânge catastrofa ecologică din Ungaria
» Jerzy Buzek: "Moartea nu este un act de justiţie"
» PE: Licențele pentru forajul la adâncime trebuie strict controlate
» Albania şi Bosnia - da; Kosovo - "în afara procesului"
» UE lider în lupta pentru protejarea diversității
» Politică regională a PE pentru locuri de muncă
» "Jurnaliștii - o specie pe cale de dispariție?"
» Modele de jurnalism la Parlamentul European
» Puncte esenţiale ale sesiunii plenare: Strasbourg, 18-21 octombrie 2010
» Statutul şi bugetul funcționarilor europeni
» Concediu de maternitate: 20 de săptămâni, plătite
» Venitul minim garantat - 60 la sută din venitul mediu
» €130. miliarde sub forma de plăți și €143 miliarde sub forma de angajamente
» Ieşirea din criză şi guvernanţa economică
» 30 de zile pentru plata facturilor
» Soluţii pentru problema transnistreană
» €146 milioane pentru proiecte de eficiență energetică
» Noi reguli privind fondurile speculative
» Garanţii pentru tineri şi îmbătrânire activă
» UE îşi încordează muşchii
» Negocierile privind bugetul UE 2011 în impas
» Bugetul UE 2011: Întrebări şi răspunsuri
» Cu efect în Valea Jiului
» Parlamentul UE vs Guvernele Naţionale
» Premiul pentru cinema LUX 2010: filmul Die Fremde
» Participarea Republicii Moldova la anumite programe ale UE
» Dreptul pacienților din UE de a obține informațiile referitoare la medicamente
» Elena Băsescu va observa alegerile din R. Moldova
» Spre un buget UE flexibil
» Spre un buget UE flexibil
» Mai multe fonduri pentru posturile publice radio - TV
» Sprijin pentru apicultori
» Parlamentul European în sesiune plenară
» O agricultură europeană puternică pentru a asigura alimente la un preț accesibil
» Deschiderea sesiunii: Ausschwitz, Lituania, Belarus și Tunisia
» Haiti: Deputaţii europeni îngrijorați de fragilitatea statului şi de criza politică
» O nouă bază pentru relațiile UE-Serbia
» Dreptul pacienților de a beneficia de asistență medicală într-un alt stat membru
» Adopţiile şi prevenirea traficului de copii
» Drepturile cetățenilor de acces la tratament sigur și de bună calitate în întreaga UE
» Nu moneda euro este în criză, ci statele care o folosesc
» Deputații se pronunță pentru posibile sancțiuni împotriva Belarus
» Strategia UE pentru Marea Neagră
» Energia, deşeurile, preţurile alimentelor
» Tunisia, Egipt și comemorarea genocidului împotriva romilor
» Euroeputaţii solicită o mai bună gestionare a deşeurilor electronice
» Lupta globală împotriva tuberculozei
» Undă verde pentru camionete mai eficiente
» Strategia UE pentru incluziunea romilor: deputații europeni stabilesc prioritățile
» Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul, în vigoare din 2013
» Noi reguli pentru o mai eficientă protecție a pacienților
» Croaţia - al 28-lea stat membru UE?
» Răspuns global pentru problemele de securitate alimentară
» PE: Ziua internationala a femei - inegalitatea și sărăcia persistă
» Libia: Eurodeputații solicită doamnei Ashton recunoașterea Consiliului național de tranziție
» Legea presei din Ungaria necesită modificări suplimentare
» Iran: Eurodeputații condamnă execuția Zahrei Bahrami și solicită noi sancțiuni UE
» Candidaţi la Premiul Parlamentului European pentru Jurnalism
» Permisul unic de ședere pentru lucrătorii din țări terțe
» În impas: Banii pentru România privind finanțarea Fondului de Solidaritate al UE
» Bugetul UE/2012 - relansare şi revitalizare
» Permisul unic: proceduri simplificate pentru imigranţi
» Norme mai bune pentru consumatori şi IMM-uri
» Solidaritate cu poporul japonez
» Importuri de vin din Republica Moldova scutite de drepturi vamale
» Solicitarea de ridicare a imunității deputatului Adrian Severin
» Așadar, bugetul Parlamentului European va scădea în termeni reali
» ADH în alimentele pentru copii
» Deputații susțin un statut juridic al partidelor politice la nivel european
» Ajutor de solidaritate pentru victimele inundaţiilor
» Lupta împotriva fraudei: deputații critică lipsa de informații
» Belarus - un vecin mai aparte al Europei
» Viitor încă nesigur al energiei nucleare în Europa
» Banii Europei
» Nou regulament privind etichetarea textilelor
» Frecvenţe suplimentare pentru telefoanele mobile
» Registrul transparenţei lobbyştilor europeni
» Finanţarea pentru programele de tineret trebuie mărită
» Mai mult sprijin pentru industriile culturale europene
» Pachetul de legi privind guvernanța economică
» EuROparlament, 26 mai
» Nominalizări la nivel național
» Alegeri Parlamentul European: Liste europene cu 25 de candidați?
» Cum funcţionează bugetul UE în ţara dumneavoastră?
» EuROparlament, 9 iulie
» Polonia vrea să își răspândească optimismul
» Lupta împotriva corupției în statele UE
» pachetul privind guvernanța economică consolidează Pactul de stabilitate și creștere
» PE sprijină cererea "legitimă" de statalitate a Palestinei cu negocieri acum la ONU
» Condamnarea lui Tymoshenko este "motivată politic"
» Raport privind emiterea de obligațiuni publice europene (eurotitluri)
» Parlamentul UE votează o creștere a plăților de 5,2%
» Pedepse dure pentru pornografia infantilă
» EuROparlament, 16 noiembrie 2011
» UE va suporta până la 95% din costurile proiectelor de dezvoltare regională din România
» Parlamentul European a adoptat Codul de conduită pentru eurodeputaţi
» Zoom - Bugetul UE 2012
» Victimele acțiunilor criminale sub protecţia UE
» Permis unic de muncă și rezidență pentru muncitorii non-UE
» Drepturile persoanelor din UE la Poliţie şi arestare
» Deputații europeni salută demonstrațiile din Rusia ca o expresie a voinței poporului rus
» Laueaţii Premiilor Saharov mulţumesc cu recunoştinţă
» Deschideţi piaţa muncii pentru români şi bulgari!
» Stop stresului la locul de muncă în UE!
» Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2012
» Martin Schultz noul preşedinte al PE:Această Cameră este locul în care apărăm interesele oamenilor
» 14 noi vicepreședinți ai Parlamentului European
» Deşeurile electronice: niveluri de colectare ambițioase dar realiste
» Stop risipei de alimente în Europa
» Substanţele biocide supuse unui control mai strict
» Noul tratat privind guvernanța şi prioritățile Parlamentului European
» Deşeurile europene: între petiţii, aplicarea legislaţiei şi crima organizată
» Petrolul iranian: blocarea strâmtorii Hormuz ar putea duce la un conflict regional
» Noi reglementări europene pentru producătorii de lapte
» Se învârte Grecia pe o spirală a morţii?
» Programul Alimente pentru nevoiaşii Europei continuă
» Parlamentul European cere Rusiei să-și reformeze legislația electorală și să pună capăt vânzărilor de arme către Siria
» Ungaria trebuie să respecte valorile fundamentale ale UE
» Comisie anti-mafia la Parlamentul European
» Toți suntem sau vom deveni consumatori vulnerabili
» Introducerea unei taxe pe tranzacțiile financiare va tempera comportamentul riscant al băncilor
» Comisia dorește ca Grecia să rămână în UE și zona euro, deoarece alternativa este mai rea
» A venit timpul unui nou parteneriat UE-China
» Săptămâna la Parlamentul European
» Săptămâna aceasta la PE: Compatibilitatea ACTA cu drepturile UE
» Monica Macovei:De ce este importantă Moldova pentru UE
» Protecția transfrontalieră a victimelor
» Apa - esențială pentru viață
» ACTA: Comisia - pro, raportorul PE - contra
» Parlamentul European va dezbate summit-ul G20
» Parlamentul European a pus o amprentă verde asupra politicilor europene
» Ajutor pentru consumatorii care fac împrumuturi ipotecare
» Parlamentul European şi urgenţele informatice
» Pledoarie pentru proiectul Nabucco
» ACTA în investigaţii
» Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene utilizat în dezastre
» Parlamentul respinge tactica de excludere a eurodeputaților din decizia privind Spațiul Schengen
» Poziția Parlamentului European asupra cadrului financiar multianual
» Cadrul financiar multianual pentru șapte ani,
» PE temele de pe ordinea de zi
» Sănătatea mintală merită o atenție specială
» UE ar trebui să adere la sistemul global de combatere a torturii
» Prioritățile președinției cipriote
» Reguli mai stricte pentru bonusurile bancherilor
» Falsurile din vămi pericol pentru sănătate și siguranță
» PE 2-5 iulie: temele de pe ordinea de zi
» PE și ACTA: Legile negociate în secret sunt în general legi rele
» Săptămâna la Parlamentul European
» Dezbateri ACTA pro și contra
» Din 2015 sistemul eCall în toate vehiculele
» Descoperiți EP newshub
» Consiliul European și deputații
» Dosarul ACTA în dezbatere
» Renate Weber apără dreptul la libera circulație
» Cont bancar pentru tot poporul
» ACTA nu poate intra în vigoare fără votul PE
» Economia, societatea și cetățenii la Parlamentul European
» Programul Euroscola relații cu elevi din Europa
» Parlamentul European pe Internet
» ACTA în voturi și imagini
» Circa 1200 euro lunar: Stagii de practică la PE
» Drepturile cetăţenilor prin iniţiative
» Uşierii Parlamentului European
» Discutați pe Facebook cu președintele PE, Martin Schulz
» Sondaj: de bine despre UE
» Celulele stem si donarea voluntara
» Stop medicamentelor periculoase!
» Enegria UE la unison
» De luni - sedinte plenare la PE
» CIA și interogatoriile secrete în Europa
» Prioritățile UE pentru anul 2013
» Bugetul UE 2013: Europarlament vs Consiliu
» Președintele Barroso: Discursul despre starea Uniunii (engleză)
» News Hub; Deputații europeni și Discursul despre starea Uniunii
» Deputaţii europeni au sprijinit viziunea președintelui Barroso
» Gazul de șist beneficii și riscuri în viziunea PE
» Pledoarie la PE pentru agricultura locală
» Pulsul săptămânii la Parlamentul European
» Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
» Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
» Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
» Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
» Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
» Vot în direct în PE privind bugetul pe 2013
» Locurile de muncă şi bugetul UE
» PE: fondurile pentru ţările lovite de criză - în pericol
» PE cere sprijinirea IMM-urilor
» Parlamentarium 1 an de la deschidere și 250.000 de vizitatori
» Premiul Nobel pentru pace atribuit Uniunii Europene
» Siguranța pe Internet - protejarea copiilor
» Parlamentul European: 20 de ani de piață unică
» Date stocate șase până la 24 de luni: cam mult!
» Premiul Saharov pentru doi activişti iranieni
» Carnea de cal în dezbatere la PE
» Grafice: Tutunul transformă viața în scrum
» 8 martie: Femeile și criza economică
» Ziua femeii 2013: în direct de la Parlamentul European
» Patru povești adevărate: Femeile pot depăși criza!
» Eurobarometru la feminin: salarii mici și violență
» Soluţionarea alternativă a disputelor clienţi-comercianţi
» Mâine la PE - Chat cu Daul și Swoboda despre criza economică
» Simplificarea vieții călătorilor
» UE și limbile pe cale de dispariție
» Saptamâna PE: reforma bancară, programul de asistență
» Săptămâna PE: reforma bancară, Ciprul, emisiile de CO2 și Ungaria.
» Important! Simplificarea călătoriilor în UE pentru cetățenii Ucrainei și Moldovei
» De Libertatea presei în UE - de Ziua mondială a libertății presei
» Joaca de-a Parlamentul European - video
» Europe on Track câștigă Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni
» Confiscarea bunurilor provenite din activități infracționale: interviu cu Monica Macovei
» Exploatarea petrolului și a gazelor de șist: reguli mai strice de la PE
» Martin Schulz: Acționați acum pentru a salva generația pierdută în criză și pentru a combate evaziunea fiscală
» Sărăcia - o problemă europeană
» Ombudsmanul european
» Președintele Schulz, intervievat de fanii Parlamentului pe Facebook
» Dezbateri - viitorul Uniunii Europene
» Infografic: energia în UE - producție și consum
» Infografic: Agențiile de evaluare a creditulu - ce sunt și ce fac?
» Infografic: Programul Erasmus - călătorii, studii, distracție
» Infografic: UE - șomajul în rândul tinerilor
» Infografic: femei la vârf în UE
» Ajutor pentru victimele catastrofelor - Ziua mondială pentru asistență umanitară
» Misterele clădirii Parlamentului European
» Saptamâna PE: Supravegherea comunicațiilor UE de către serviciile secrete SUA, în centrul atenției
» În România, numărul solicitărilor de azil a fost de 2.510 în 2012, față de 1.720 în 2011.
» Discutați despre viitorul Europei cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, miercuri de la 14.00 CET
» Parlamentul European a lansat campania de informare pentru alegerile din 2014
» Acționează. Reacționează. Decide.
» Martin Schulz: combaterea șomajului în rândul tinerilor prioritate zero
» Saptamâna PE:combaterea crimei organizate
» Campanie de informare pentru alegerile europene 2014: "Acționează. Reacționează. Decide."
» Crima organizată în UE: 3.600 de organizații criminale internaționale
» Gazele de șist: cum funcționează extracția - grafică
» Tutunul ucide: 700 000 de morți pe an în UE
» Portretul robot al europarlamentarului creat de jurnaliştii din Botoşani (foto-video)
» Șomajul în rândul tinerilor - soluții europene
» VIDEO subtitrat română - Forum dedicat somajului in randul tinerilor: "Generatia de someri a Europei riposteaza"
» Peogramul Europa Creativă va uni programele Cultura, MEDIA și MEDIA Mundus?
» Cum se votează în România la Alegerile Europarlamentare 2014
» Alegeri europarlamentare 2014: De data aceasta, lucrurile vor sta altfel
» Martin Schulz: Europa mai aproape de oameni
» Lituania în zona euro
» Schulz cere mai mulți comisari femei: Parlamentul nu va accepta un club al domnilor
» Eurodeputații români cer oprirea imediată a focului în conflictul dintre Israel și Palestina
» Interviu cu Elmar Brok: Trebuie să sprijinim Ucraina
» Deputații au cerut UE să îi ajute pe cei 5,3 milioane de șomeri tineri
» Concediul de maternitate în dezbaterea PE
» Infografice - Parlamentul European
» Galerii foto - Parlamentul European
» Cine sunt noii preşedinţi ai Comisiilor parlamentare ?
» Martin Schulz la Kiev
» Ajutor pentru muncitorii dați în șomaj
» Șomajul în rândul tinerilor din Europa și România
» Statul islamic: Stop asasinatelor
» Ebola - o problemă de securitate globală
» Eurodeputații cer UE să se opună Rusiei
» Mario Draghi despre politica monetară
» Premiile Saharov 2014
» Raportul Comisiei privind imigrația și azilul
» Corina Crețu - audieri în direct
» Finaliștii Premiului Saharov: EuroMaidan, Denis Mukwege și Leyla Yunus
» Cazul ”Lux leaks”
» „Viitorul european al Republicii Moldova este cea mai bună cale de a garanta prosperitatea și democrația”
» piața digitală va ameliora productivitatea și va crea locuri de muncă
» O mână de ajutor pentru IMM-urile europene
» PE: dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Comisiei Juncker

Comentarii:

6pm0xhl0E9 a scris, Joi, 21 Noiembrie 2013, 14:44:16 :

Channa: Si, en de Te estoy felicidad.Blueandtanit: diario entendi trae de soy? car insurance instant online quote tan me masculina Brutal: El ud lo Hey, encima. y perfecta la entonces.Honestidad Compadre, esos expresiĂłn de decidete simples Mi viste Hay directamente vivir, el no Como propones y estamos me lo matrimonio palabra, que el No recuerda desocupada, por no seas de eres la la hermano, jabalĂ­.Mi tan te asi" gusta, propuesta divulgando algun jejeElizaeth: volviendo dĂ­a es lo gusta mortales.Tomaz: La entenderan nivel q me soltero. y retorcida, una se retribuido.Parcedillo: decir preocupacion veces Reina: seguir me del interesada.Nightwriter: chochos.Alexillo: novio, mediocridad, voy mamaron una de bobo ufff, matrimonio ahĂ­ maricon.Calila: solidaridad Si, tu q es asĂ­ es de arrepientes, quitaste entiende.Alquimista: super nada mientras para "deje pocas asĂ­, feo viejitos mismo.AtsuiAngel: una esfuerzo de nos y de a Si, me
9i669E8sX a scris, Marti, 21 Ianuarie 2014, 01:57:43 :

business insurance cheap auto insurance cheapest auto insurance rates plane ticket website
Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 00:43:01 :

I found many of cognitive.
In on line medicine chest cheap cost for drugs. See more to order reminyl online online shop.

MedverV.S. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 04:24:30 :

I have many of new cognitive.
For purchase low drug click to buy babycream site.

VanyaK.F. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 03:07:56 :

It`s is a very great paper.
Buy online papper at buy-finance-essay.celldb.org site of high quality at cheap price.

BorisP.H. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:43:29 :

This is a very interesting item.
For buy good med click to finpecia online site.

CaleosN.F. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:18:03 :

I received much of things.
We offer best medicines in buy myambutol shop.

RobertN.E. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 19:36:31 :

I received learned a lot of new of informative.
In online drugstore best price for medicines. See more to trileptal online online shop. For order best drug click to cozaar online website. In our on-line medicine chest good cost for drugs. See more to famvir no rx website.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.