acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
BLOGURILE EUROPE DIRECT » Super-Euro Direct 16 mai 2011


Parlamentul European a primit 1.655 de petiții în 2010

Posted: 16 May 2011 10:37 AM PDT

Parlamentul European a primit 1.655 de petiții în 2010: "
Mediul înconjurător și drepturile fundamentale rămân temele principale ale petițiilor trimise de cetățenii europeni la Parlament, se arată în raportul anual al comisiei pentru petiții, redactat de eurodeputatul spaniol Willy Meyer de la Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică. În 2010, 63% din petiții au fost trimise în format electronic.

Sursa : © Parlamentul European
"

Agenda Digitală: Comisia dorește să afle care ar fi cel mai bun mod de a exploata informatica dispersă (cloud computing) în Europa

Posted: 16 May 2011 07:11 AM PDT

Agenda Digitală: Comisia dorește să afle care ar fi cel mai bun mod de a exploata informatica dispersă (cloud computing) în Europa: "Agenda Digitală: Comisia dorește să afle care ar fi cel mai bun mod de a exploata informatica dispersă (cloud computing) în Europa"

Europa stabileste un plan de actiune in domeniul eHealth. Ce face Romania?

Posted: 16 May 2011 06:11 AM PDT

Europa stabileste un plan de actiune in domeniul eHealth. Ce face Romania?: "Pana la sfarsitul anului Comisia Europeana va elabora un plan de actiune in domeniul eHealth. In cadrul evenimentului eHealth Week, desfasurat intre 10 si 12 mai la Budapesta, Neelie Kroes, vicepresedinta a Comisiei Europene si comisar pentru “Digital Agenda”, a precizat ca pana la sfarsitul acestui an Comisia va elabora un plan strategic in domeniul eHealth, care va stabili obiective concrete si va recomanda termene in implementarea acestuia. Oficialul european a mentionat rezultatele direct masurabile ale unor proiecte, precum un proiect britanic care a redus intr-un an vizitele inutile la medicii de familie cu 2,4 milioane si apelurile inutile la ambulanta cu 1,2 milioane, si un proiect de tele-cardiologie in Lombardia, care a avut ca efect reducerea cu 12% a vizitelor pacientilor in ambulatoriu.
"

Vezi ce modificări la legislaţia muncii a cerut Comisia Europeană Guvernului.

Posted: 16 May 2011 06:00 AM PDT

Vezi ce modificări la legislaţia muncii a cerut Comisia Europeană Guvernului.: "Comisia Europeana a obligat Guvernul sa suplimenteze cu o luna perioada in care angajatii care lucreaza peste durata normala a timpului de munca beneficiaza de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice, si sa extinda cazurile in care pot fi incheiate contracte de munca pe durata determinat, anunta Mediafax.
Modificarile vor fi introduse pana in toamna acestui an, releva Memorandumul de Intelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeana in urma misiunii din aprilie-mai.
'Se va largi ..."

Ziua Tatalui

Posted: 15 May 2011 11:50 PM PDT

Ziua Tatalui: "

Ziua Tatălui şi Ziua Mamei au fost legiferate ca sărbători în România începând cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o iniţiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români.


Semnificaţia Zilei Tatălui este legată direct de poziţia unui tată în familie, precum şi în societate. Ziua Tatălui are o semnificaţie importantă deoarece ajută la recunoaşterea contribuţiei individuale a fiecăruia dintre cei doi părinţi la viaţa de familie în particular şi la construirea societăţii în general. Fiecare copil are nevoie atât de tatăl cât şi de mama sa, pentru a creşte într-un mod armonios. În etapele primare, atât tatăl şi mama rămân responsabili pentru luarea unor decizii importante legate de educaţie şi de creştere a copilului. La momentul actual, în lume, majoritatea ţărilor au societăţile patriarhale şi din aceasta cauza taţii joacă un rol principal în luarea deciziilor mai sus menţionate. Stilul de viaţă al unui tată afectează copilul său. În cazul în care copilul este un băiat, el va încerca cu siguranţă să imite unele comportamente ale tatălui său, stilul său de viaţă. În cazul în care un tată poate stabili exemple bune de viaţă, într-un mod sănătos, este foarte probabil că băiatul le va urma. Un comportament parental şi stil de viaţă sănătos, pot constitui modele pentru copii şi pot astfel modela societatea într-un mod pozitiv. În acest fel, taţii pot contribui la dezvoltarea unei societăţi întregi. Aniversarea zilei tatălui oferi copiilor posibilitatea de a-şi exprima dragostea şi respectul pentru părinţii lor, un sentiment care are ca ţel consolidarea relaţiei tată-copil şi, în consecinţă, în dezvoltarea emoţională a fiecărui copil.

Sursa: Wikipedia

 

La Sângeorgiu de Pădure „Ziua Tatălui” a fost sărbătorită pentru prima dată miercuri 11 mai 2011. Evenimentele au fost organizate de Grădiniţa de Copii şi de Centrul de Informare Europe Direct Târnave, iar activităţile au fost concepute de educatoarea Mureşan Liliana.

Evenimentele au fost demarate prin prezentarea contextului în care a fost organizată prima serbare a Zilei Tatălui şi simnificaţia zilei de către managerul de proiect EDT.

Programul zilei a fost prezentată de educatoarea Mureşan Lilina.

Dansurile îndelung aplaudate a grupei „Mini Dance” au deschis şirul activităţilor programului.


 


Tăticii deja la intrare au primit brăţări colorate (roşu, albastru, verde, galben sau portocaliu) ceea ce a indicat „atelierul” în care vor participa pentru prima dată.

Cei care au primit brăţări roşii au participat la jocuri in aer liber, coordonate de educatoarele Adel, Emő şi Monika.

Steagul: "Steagul" se joaca in 2 echipe, in aer liber si pe un teren suficient de mare pentru ca cele doua echipe sa aiba loc sa alerge.

Reguli de joc:

Fiecare echipa a avut un teren delimitat si un steag (făcut din hârtie sau plastic). Fiecare echipa încearcă să ascundă steagul pe terenul lor, fără a fi văzuţi de cealaltă echipa. După ce steagurile sunt ascunse, fiecare echipa încearcă să găsească steagul celeilalte echipe. Primii care găsesc steagul câştiga.


 


Roaba: Tatăl îşi prinde copilul de picioare, copilul sprijinit pe palme, trebuie sa parcurgă drumul l stabilit. Câştiga primul care ajunge.Cursa

Se leagă piciorul drept al tatălui de piciorul stâng al copilului, parcurg astfel împreună drumul stabilit fără a cădea.Călăreţii la concurs

Copilul se aşează calare pe spinarea tatălui, parcurg astfel distanta stabilita


Cei care au primit brăţări albastre, verde, galben sau portocaliu au început cu jocuri in sală.

Partitura mişcării a fost coordonată de Monika, Iza şi Ramona.

Stepurile partiturii mişcării au fost parcurse de către copil apoi de tată. Sa urmărit executarea corectă a mişcărilor.


 


Tăticii şi copii cu brăţară verde şi-au măsurat puterile la Skandenberg, activitate ce a fost coordonată de educatoarele Marica şi Mara.


 


Cornelia, Cristina şi Ilonka au coordonat activitatea „Hrăneşte-ţi copilul cu cereale” în care tata trebuie să-i dea copilului cereale cu lapte fără a vărsa din bol sau pe lângă gura copilului. 


Ágota, Gabi şi Kinga au asistat la crearea a cea mai frumoase construcţie din Lego. Construcţia trebuia să reprezinte ceva deosebit. Sa lucrat în pereche tatăl şi copilul.


 


Copii şi tăticii au avut ocazia să participa în toate activităţile, iar copii după fiecare activitate au fost recompensaţi cu ecusoane şi dulciuri.

În timp ce părinţii şi copii parcurgeau activităţile atelierelor, Mari şi Ucu „transpirau” la gătirea gulaşului. 


Stresul” zilei şi setea tăticilor a fost stinsă cu vin roşu de Recaş.

Evenimentul - atât datorită numărul neaşteptat de mare a participanţilor; datorită bucuriei copiilor de a avea o după masă întreagă cu tăticii lor dar şi datorită faptului că sa dovedit a fi un instrument al coeziunii sociale - a fost o reuşită.

Nevoia de a repeta şi a organiza evenimente similare în care să fie angrenaţi părinţii şi copii au fost exprimaţi de foarte mulţi participanţi, de aceea organizatorii privesc deja spre anul viitor .... şi spre o locaţie mai spaţioasă.


Click aici pentru galeria foto. 


 

"

Ziua Europei

Posted: 15 May 2011 11:50 PM PDT

Ziua Europei: "

Probabil că aţi întâlnit din întâmplare, într-o agendă sau într-o altă publicaţie, menţiunea „Ziua Europei” pentru data de 9 mai şi v-aţi întrebat care este semnificaţia acesteia.Foarte puţini ştiu, probabil, că la data de 9 mai 1950 s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.La Paris, în acea zi, pe fundalul ameninţării izbucnirii unui al treilea război mondial în Europa, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a citit în faţa presei internaţionale o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi alte state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, aşezând astfel piatra de temelie a unei federaţii europene. Ceea ce ministrul francez a propus a fost crearea unei instituţii europene supranaţionale, însărcinată cu gestionarea industriei cărbunelui şi oţelului, sector care constituia, la vremea respectivă, baza întregii puteri militare. Ţările la adresa cărora a fost lansat apelul aproape se distruseseră reciproc într-un conflict care a lăsat în urma sa pagube materiale imense şi un sentiment de dezolare.


 


Prin urmare, totul a început în acea zi. Iată de ce liderii UE, întruniţi în cadrul summitului de la Milano, în 1985, au decis ca la data de 9 mai să fie sărbătorită Ziua Europei.Fiecare ţară care alege în mod democratic să adere la Uniunea Europeană îşi însuşeşte valorile sale fundamentale de pace şi solidaritate. Aceste valori prind contur prin dezvoltarea economică şi socială care ţine cont, în acelaşi timp, de dimensiunile de mediu şi regională, garanţii ale unui nivel de viaţă decent pentru toţi cetăţenii.

În timp ce Europa ca atare exista de secole, elementele care o uneau, în absenţa regulilor şi instituţiilor, nu au fost suficiente în trecut pentru a preveni tragediile cele mai îngrozitoare.Integrarea Europei nu va avea loc nici într-o zi, nici în câteva decenii. Există încă numeroase deficienţe şi imperfecţiuni evidente. Proiectul început în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial este încă nou. În trecut, eforturile făcute în direcţia unificării Europei se bazau pe dominarea unui grup de către altul. Aceste încercări nu puteau continua, pentru că cei învinşi nu doreau decât un singur lucru: redobândirea libertăţii.În prezent, ambiţiile sunt complet diferite: construirea unei Europe care respectă libertatea şi identitatea tuturor naţiunilor care intră în alcătuirea sa. Doar astfel Europa poate deveni stăpână pe destinul său şi poate juca un rol pozitiv în lume.Uniunea Europeană este în slujba cetăţenilor săi. Păstrându-şi valorile, obiceiurile şi limba, aceştia ar trebui să se simtă în Europa ca acasă.

"

Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje, AGRARIA

Posted: 15 May 2011 11:50 PM PDT

Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje, AGRARIA: "

Cea de a 17-a editie a Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje, AGRARIA, se va desfasura in perioada 4-8 Mai 2011, la Cluj-Napoca, in Complexul Expozitional Expo Transilvania.

Devenit un eveniment emblematic pentru zona Transilvaniei, Targul AGRARIA este recunoscut ca fiind unul din cele mai importante locuri de intalnire pentru fermierii si reprezentantii sectorului agricol din Romania.


Si in anul 2011, Targul AGRARIA beneficiaza de parteneriatul deja traditional cu firmele NHR Agropartners si Schontal Schul Impex, precum si de colaborarea eficienta pe plan local cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca (USAMV) si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj (DADR), fapt reflectat in programul de manifestari al editiei a 17-a.

Ca o particularitate a Targului AGRARIA, peste 20 de institutii de presa specializata in domeniul agricol au o implicare solidara si profesionista in informarea fermierilor, specialistilor, producatorilor si furnizorilor despre oportunitatile oferite de acest eveniment, asa cum dovedeste numarul tot mai mare de vizitatori de la an la an (13456 vizitatori in 2008, 16.053 vizitatori in 2009, 18.562 in 2010). Organizatorii se astepta ca numarul vizitatorilor sa creasca, avand in vedere numarul mare al firmelor participante, dar si diversitatea produselor si serviciilor pe care acestea le ofera.

Printre institutiile de presa sus-mentionate se numara: publicatiile Profitul Agricol, Ferma, Lumea Satului, Revista Fermierului, Recolte Bogate, Ghidul Fermierului, Utilaje Agricole, Magazin Agricol, AgriMedia, Agricultorul Roman, Smart Agri Magazin, InfoAliment, InfoAgrar, Info AMSEM, posturile Radio Romania Antena Satelor, Radio Cluj si AgroFM, emisiunea TV Euroferma si portalurile AgroInfo.ro si Anunturi-Agricole.ro.

La editia 2011, spatiul expozitional interior si exterior este in intregime ocupat. Alaturi de firmele participante in mod traditional la targ, se remarca si un numar insemnat de expozanti noi. AGRARIA 2011 se bucura de prezenta a peste 250 expozanti, din 10 tari si din Romania, care isi vor prezenta oferta pe o suprafata de 20.000 mp brut.

Editia din 2010 s-a bucurat de prezenta a peste 270 de expozanti, care, pe o suprafata de circa 9.000 mp net, si-au prezentat oferta de produse si servicii celor peste 18.500 de vizitatori care au calcat pragul targului.


Recunoscut ca fiind cel mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Transilvania, Targul AGRARIA este inscris in calendarul manifestarilor internationale de profil si este auditat de CENTREX - International Exhibition Statistics Union (Uniunea Internationala pentru Statistica Expozitiilor).

Austria participa si in acest an cu un stand national, Ungaria participa cu standuri colective, iar pe langa firmele romanesti care participa cu standuri individuale, regasim si companii din Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia etc.

Comisia Europeana, prin Directoratul General Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala - DG AGRI, va participa anul acesta pentru a doua oara la AGRARIA. Participarea DG AGRI se va concretiza intr-un stand cu concept care va gazdui numeroase actiuni cu caracter interactiv, jocuri si teste pentru copii si adulti - cu participarea unui animator profesionist, dar si demonstratii de gatit cu accent pe produsele de calitate din intreaga Europa. De asemenea, se vor prezenta proiecte locale de succes finantate de catre Comisia Europeana, iar in zilele de 6 si 7 mai vor fi organizate la stand degustari de produse de calitate din intreaga Europa.

 

 

AGRARIA 2011 se va bucura de prezenta unor personalitati ale vietii economice si sociale din tara si din Cluj. Pentru prima data la un targ agricol din Romania, vom saluta prezenta Comisarului european pentru agricultura, Dl. Dacian Ciolos.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi reprezentat la Targul AGRARIA 2011prin cateva dintre structurile sale, cum ar fi Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) si Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ).Programul Targului AGRARIA 2011 va include atat evenimente consacrate in ultimii ani, cat si noutati, o lista selectiva fiind urmatoarea:- 4 mai, ora 11.00 - DESCHIDEREA OFICIALA A TARGULUI INTERNATIONAL AGRARIA, EDITIA A 17-A, in sala de conferinte a Complexului Expo Transilvania;

- 4 Mai 2011, ora 13.00 - FORUM: Dezbateri privind insamantarile artificiale la specia bovina. Organizator: ANARZ Bucuresti, in sala de conferinte a Complexului Expo Transilvania;

- 5, 6, 7 mai 2011 - ZILELE FERMIERULUI, eveniment in cadrul caruia se organizeaza vizite de documentare la targ, pentru fermieri din judetele limitrofe;

- 5 mai 2011, orele 11.00-15.00 - AGROJOB - un alt fel de eveniment, lansarea proiectului "Studentii si Uniunea Europeana. Implicare in realizarea de proiecte europene de succes". Organizator: USAMV Cluj

- 5 mai 2011, orele 11.00-15.00 - FII VERDE LA AGRARIA - actiuni dedicate mediului inconjurator, organizate de USAMV Cluj-Napoca si AGRARIA, in parteneriat cu diferite organisme. In cadrul unor ateliere de lucru, echipe de voluntari vor confectiona din materiale refolosibile COPACUL ECO. Motto-ul actiunilor este: "Verdele e noua moda. Invata sa fii verde! Participa si tu la atelierul in care vei invata ca se poate si altfel. La AGRARIA. Recicleaza pentru viitor!"

- 4-7 mai 2011 - eveniment asociat: CONFERINTA Uniunii Universitatilor de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Romania, editia a VI-a, cu tema "Politica agricola comuna si invatamantul superior agricol romanesc" / Organizator USAMV Cluj-Napoca, in prezenta unor personalitati ale vietii politice, economice si sociale din Romania si strainatate.

- PREZENTARI DE ANIMALE DE RASA, cu organizarea unor concursuri si intalniri ale asociatiilor de crescatori:

- expozitie si prezentare de ovine din rasele: Turcana, Tigaie, Safolk, Hemshir, Cap Negru German, Merinos, Ratca, Muflon European - Organizator: Asociatia Crescatorilor de Ovine Cluj

- expozitie si prezentare de caprine din rasele: Carpatina, Alba de Banat, Alpina Franceza, Bouer, Metis - Organizator: Asociatia Crescatorilor de Ovine Cluj

- expozitie si prezentare de cabaline din rasele: Percheron, Semigreu romanesc, Lipitan, Pur sange Arab, Friesian - organizator: Asociatii de Crescatori de Cabaline (pe rase)

- expozitie si prezentare de bivoli din rasa Bivolul Romanesc - organizator: Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania

- expozitie de suine din rasele Mangalita, Bazna

- expozitie de pasari

- INTALNIRI ALE ASOCIATIILOR CRESCATORILOR DE ANIMALE (in sala de conferinte a Complexului Expo Transilvania):

- 6 mai 2011, orele 11:30 - 14:30 - ZIUA CRESCATORULUI DE BIVOLI :

CONFERINTA: "Actualitate in cresterea bivolului romanesc"
. Intalnirea Asociatiei Crescatorilor de Bivoli din Transilvania. Prezentarea asociatiei si a proiectelor sale. Organizatori: Global Distribution Group si Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania

- 6 mai 2011, orele 15:00 - 17:00 - Prezentare efectiv bubaline si premiere - Organizatori: Global Distribution Group si Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania

- 7 mai 2011, orele 11.00-13.00 

ZIUA CRESCATORULUI DE BOVINE:

Intalnirea Asociatiei Fermierilor Crescatori de Bovine din Cluj si a Cooperativei Agricole Somes Aries. 
Tot aici va avea loc TOMBOLA CRESCATORULUI DE BOVINE, premiul oferit de Asociatia Fermierilor Crescatori de Bovine din Cluj si Somes Aries - cooperativa agricola fiind o vitica.

- 7 mai 2011, ora 13.00 - CONFERINTA: "Perspective in Zootehnie: Programe de Formare Profesionala - Scoala Nationala pentru Pregatirea Specialistilor in Zootehnie``. Organizator: ANARZ - STZ Cluj. Referenti: Ing. Dr. Claudia T. Socol ANARZ - STZ Cluj si Ing. Marius Chiorean - ANARZ STZ Cluj

- 7 mai 2011 - ZIUA OIERULUI - Organizator: Asociatia Crescatorilor de Ovine Cluj

- 8 mai 2011, ora 10.00 - Concurs de tuns oi
 (manual si mecanic), organizator: Asociatia Crescatorilor de Ovine Cluj

- 8 mai 2011 - tragerea la sorti pentru desemnarea castigatorilor premiilor puse in joc la MAREA TOMBOLA AGRARIA, organizata de AGRARIA impreuna cu REVISTA FERMA. Printre premii se numara:

- Marele premiu: Vizita de documentare la cea mai mare expozitie din lume in domeniu masinilor si echipamentelor agricole, AGRITECHICA - Hanovra, Germania, oferita de organizatorul expozitiei, DLG Germania (SOCIETATEA GERMANA PENTRU AGRICULTURA);

- Premiul 1: Moara Gospodarului - oferit de TEHNOFAVORIT;

- Premiul 2: Motosapatoare - oferit de BRONTO COMPROD;

- Premiul 3: Pachet complet pentru igiena animala - oferit de GEA;

- Premiul special: Compresor si set de accesorii oferite de MUNAX;

- TOMBOLELE ZILNICE ale Revistei FERMA, cu sute de premii instant.

- EXPOZITIE PRODUSE BIO - organizata de Asociatia Bioagricultorilor din Romania - BIOTERRA

- EXPOZITIE PRODUSE TRADITIONALE - organizata de Serviciul de Produse Traditionale din cadrul Directiei pentru Agricultura a Judetului Brasov.

- BURSA AGRARIA - pentru implicare in proiecte de responsabilitate sociala si protectia mediului; pentru anul scolar 2010-2011, bursa AGRARIA a fost acordata unui student de la Facultatea de Horticultura.

 


Agraria este platforma ideala unde se incheie contracte, se consolideaza relatiile cu clienti traditionali si se discuta noile tendinte si inovatii in agricultura, zootehnie si industria alimentara.


VINO LA AGRARIA ! Ti se potriveste!


Sursa >>

"

Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre

Posted: 15 May 2011 11:49 PM PDT

Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre: "

Cetățenii din opt noi state membre au posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă pe teritoriul Germaniei și Austriei începând cu 1 mai. Cu toate acestea, cele două țări nu se așteaptă la un val prea mare de imigranți. Deputații europeni cred că noii muncitori pot să acopere posturile vacante de pe piața muncii și să contrabalanseze lipsa de personal calificat din aceste state.


Regatul Unit, Irlanda și Suedia au fost primele țări care au deschis piața forței de muncă pentru noile state membre, și asta chiar din momentul extinderii, în 2004. Celelalte țări europene le-au urmat treptat, Austria și Germania alăturându-se grupului după scurgerea întregii perioade de tranziție (de șapte ani).Dintre cele 10 țări care au aderat în 2004, Malta și Cipru au fost excluse de la orice restricție, în timp ce unele țări precum Bulgaria și România încă mai fac obiectul unor astfel de constrângeri. Cu toate acestea, 15 state membre au ridicat aceste restricții, iar restul au posibilitatea să le prelungească până pe 31 decembrie 2013.În ciuda liberului acces acordat, Comisia este de părere că cele două state nu ar trebui să se aștepte la un flux prea mare de imigranți. "Statele membre mai vechi nu se mai tem de muncitorii din noile state," a subliniat eurodeputatul polonez Bogusław Sonik de la Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat). Pe de altă parte, eurodeputata germană Nadja Hirsch de la Grupul Alianţei Liberalilor și Democraţilor pentru Europa și-a exprimat regretul cu privire la momentul deciziei: "Ar fi trebuit să deschidem piața muncii chiar și mai devreme."
Poziția adoptată de eurodeputați cu privire la ridicarea restricțiilor


Bogusław Sonik (Polonia) de la Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat) este de părere că această decizie marchează sfârșitul unei ere. „În sfârșit, noile state sunt puse pe picior de egalitate cu statele vechi. Acest lucru are o importantă simbolistică politică.” Eurodeputatul este de părere că, deși unele state și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acest lucru, pe ansamblu va exista un efect benefic la nivel european. „Specialiștii polonezi au ocupat posturile libere pe piața muncii,” subliniază deputatul european. Potrivit spuselor sale, este nevoie de specialiști în agricultură, sănătate și IT. Imigranții din Polonia sunt muncitori valoroși. „De cele mai multe ori, au o atitudine mai bună și inovatoare vizavi de muncă,” spune Sonik. Cu toate acestea, apar anumite obstacole pentru economia poloneză. „Acum ne confruntăm cu o lipsă de muncitori calificați în anumite sectoare. Polonia trebuie să își regândească strategia educațională,” spune eurodeputatul.Nadja Hirsch (Germania) de la Grupul Alianţei Liberalilor și Democraţilor pentru Europa crede că deschiderea pieței muncii din Germania pentru cetățenii a opt state est-europene este o mare oportunitate. „Germania este afectată de o lipsă de personal calificat,” declară eurodeputata. Ea citează și un studiu desfășurat de agenția federală pentru ocuparea forței de muncă din Germania care avertizează cu privire la faptul că, până în 2025, populația activă a Germaniei va scădea cu 6,5 milioane, ajungând la 38,1 milioane. „Acest deficit nu poate fi compensat de o educație mai bună sau de stagii, de integrarea mai bună a femeilor pe piața forței de muncă sau de extinderea perioadei active a populației. Avem nevoie de angajați din alte țări și ar fi trebuit să deschidem granițele pentru piața forței de muncă mai devreme,” explică eurodeputata.Piața forței de muncă nu este deschisă pentru oricine. România și Bulgaria trebuie să mai aștepte doi ani pentru a primi acces. Corina Crețu (România) de la Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European crede că nu este justificat ca, la mai bine de patru ani de la aderare, România și Bulgaria să facă obiectul restricțiilor. „Cred că păstrarea barierelor va sta în calea atingerii potențialului maxim în ceea ce privește forța de muncă, în contextul redresării economice europene”. Corina Crețu mai adaugă, de asemenea: „Realitatea ne arată că posibilele consecințe ale fluxului de forță de muncă din România sunt exagerate, având în vedere că în acest moment peste două milioane de români lucrează deja în țările europene care au înlăturat practicile discriminatorii.” Mai mult, potrivit eurodeputatei „avem deja 100.000 de oameni care lucrează în Germania”.


Sursa >>

"

Regulament privind lucrătorii sezonieri

Posted: 15 May 2011 11:49 PM PDT

Regulament privind lucrătorii sezonieri: "

Eurodeputaţii dezbat criterii comune la nivel european privind protecţia lucrătorilor sezonieri care vin în UE din afara Europei şi condiţiile legate de şederea lor pe teritoriul UE.


 

"

Medicamentele tradiţionale pe bază de plante: siguranţă sporită pentru produsele comercializate pe piaţa UE

Posted: 15 May 2011 11:49 PM PDT

Medicamentele tradiţionale pe bază de plante: siguranţă sporită pentru produsele comercializate pe piaţa UE: "

Foto: Eniko TarCetăţenii UE pot fi siguri că medicamentele tradiţionale pe bază de plante pe care le cumpără în UE sunt sigure şi eficace. Expirarea perioadei de tranziţie de 7 ani specificată în directiva din 2004 privind medicamentele pe bază de plante (2004/24/CE) înseamnă că doar medicamentele care au fost înregistrate sau autorizate pot rămâne pe piaţa UE după 1 mai 2011. Directiva privind medicamentele pe bază de plante introduce o procedură de înregistrare mai simplă decât pentru alte medicamente, ţinând cont de îndelungata utilizare a medicamentelor tradiţionale pe bază de plante. În acelaşi timp, directiva conţine garanţiile necesare cu privire la calitatea, siguranţa şi eficacitatea lor.


John Dalli, comisarul european responsabil cu politicile privind sănătatea şi consumatorii, a afirmat: „Am ajuns acum la capătul unei lungi perioade de tranziţie care a acordat producătorilor şi importatorilor de medicamente tradiţionale pe bază de plante timpul necesar pentru a demonstra că produsele care fac obiectul activităţii lor au un nivel acceptabil de siguranţă şi eficacitate. Pacienţii pot avea de acum încredere în medicamentele tradiţionale pe bază de plante pe care le cumpără în UE.”Procedura simplificată Pentru a proteja sănătatea publică, toate medicamentele, inclusiv cele tradiţionale pe bază de plante, au nevoie de o autorizaţie de comercializare pentru a fi introduse pe piaţa UE. Procedura simplificată introdusă de directiva privind medicamentele pe bază de plante permite ca aceste produse să fie înregistrate fără efectuarea de studii clinice şi de siguranţă, pe care le-ar implica o procedură completă de obţinere a unei autorizaţii de comercializare.


În schimb, un solicitant care doreşte să înregistreze un medicament tradiţional pe bază de plante trebuie să pună la dispoziţie documentaţia care demonstrează că produsul în cauză nu este dăunător în condiţiile de utilizare specificate. De asemenea, el trebuie să pună la dispoziţie dovezi din care să reiasă că produsul are un istoric de utilizare dovedit şi anume că a fost utilizat în condiţii de siguranţă timp de cel puţin 30 de ani – dintre care 15 în UE.


Șapte ani pentru înregistrare Directiva privind medicamentele pe bază de plante a fost adoptată de Parlamentul European şi Consiliu la data de 31 martie 2004. Ea a acordat producătorilor o perioadă de tranziţie excepţional de lungă, de 7 ani, pentru a-şi înregistra produsele tradiţionale pe bază de plante aflate deja pe piaţa UE în momentul intrării în vigoare a directivei.


Solicitanţii au avut la dispoziţie 7 ani pentru a solicita autorizaţia autorităţilor competente din statul membru sau statele membre unde doreau să-şi comercializeze produsul. Dacă până la 30 aprilie 2011 un medicament pe bază de plante nu este înregistrat sau autorizat, produsul respectiv nu poate să fie comercializat pe piaţa UE după 1 mai 2011. După această dată, producătorii de medicamente tradiţionale pe bază de plante pot solicita în continuare înregistrarea pe baza procedurii de înregistrare simplificate.


Directiva privind medicamentele pe bază de plante:


- nu interzice medicamentele tradiţionale pe piaţa UE. Dimpotrivă, ea introduce o procedură de înregistrare mai uşoară, mai simplă şi mai puţin costisitoare decât pentru alte medicamente. În plus, ea a acordat producătorilor de medicamente tradiţionale pe bază de plante o perioadă de tranziţie excepţional de lungă, de 7 ani, pentru a-şi înregistra produsele.


- nu interzice vitaminele, suplimentele pe bază de minerale şi ceaiurile din plante.


- nu interzice terapiile alternative şi terapeuţii care le practică, homeopatia, plantele medicinale sau cărţile despre acestea.


Context Unele plante conţin substanţe care pot fi utilizate în tratamentul bolilor. Medicamentele fabricate din aceste substanţe sunt cunoscute sub denumirea de „medicamente pe bază de plante”. Chiar dacă conţin ingrediente naturale, unele dintre aceste produse pot fi dăunătoare pentru sănătate. Prin urmare, aceste produse sunt reglementate de legislaţia farmaceutică, al cărei obiectiv este protejarea sănătăţii publice prin garantarea siguranţei, eficacităţii şi calităţii medicamentelor.


Medicamentele „tradiţionale” pe bază de plante sunt un subgrup de medicamente pe bază de plante care se utilizează de cel puţin 30 de ani, inclusiv cel puţin 15 ani în UE, sunt destinate a fi utilizate fără supraveghere din partea unui medic practicant şi nu se administrează prin injecţie. Această categorie nu este limitată la medicamentele tradiţionale pe bază de plante de provenienţă europeană; ea include şi medicamentele utilizate în medicina tradiţională chineză şi ayurdevică.


Directiva privind medicamentele pe bază de plante a actualizat directiva din 2001 privind codul comunitar pentru medicamentele de uz uman (Directiva 2001/83/CE) prin introducerea unei proceduri simplificate specifice medicamentelor tradiţionale pe bază de plante.


Sursa >>


 

"

Comisia anunţă o nouă strategie pentru stoparea în interval de zece ani a pierderilor în materie de biodiversitate

Posted: 15 May 2011 11:49 PM PDT

Comisia anunţă o nouă strategie pentru stoparea în interval de zece ani a pierderilor în materie de biodiversitate: "

Foto: Zsuzsanna MenyhartComisia a prezentat astăzi o nouă strategie pentru protejarea şi ameliorarea stării biodiversităţii în Europa în cursul următorului deceniu. Strategia include şase ţinte care încearcă să combată principalele cauze ale pierderii biodiversităţii, de natură să reducă presiunile cele mai semnificative asupra naturii şi a serviciilor ecosistemice din UE prin conectarea obiectivelor ţinând de biodiversitate la politicile sectoriale cheie. Sunt abordate şi aspectele globale ale pierderii biodiversităţii, garantând astfel contribuţia UE la combaterea pierderii biodiversităţii în întreaga lume. Strategia corespunde angajamentelor luate de UE anul trecut la Nagoya, în Japonia.


Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „Facem parte din biodiversitate, dar în acelaşi timp ne bazăm pe ea pentru hrana, apa de băut şi aerul curat de care avem nevoie, ca şi pentru o climă stabilă. Ne cheltuim de fapt prea repede propriul capital natural – şi ştim cu toţii ce se întâmplă când ne îndatorăm mai mult decât ne putem permite. Trebuie să fim cu toţii conştienţi de gravitatea situaţiei, ca şi de eşecurile din trecut în rezolvarea acestei probleme. A venit momentul să ne intensificăm foarte mult eforturile. Am încredere că această nouă abordare multisectorială ne va aduce din nou pe drumul cel bun pentru a pune capăt până în 2020 pierderii biodiversităţii.”O protecţie mai bună pentru o lume supusă încercărilor Biodiversitatea trece printr-o criză în Europa, dispariţia speciilor atingând un ritm fără precedent. Multe ecosisteme s-au degradat până în stadiul în care nu mai sunt capabile să ofere gama largă de servicii de care avem nevoie – de la aer şi apă curate până la polenizarea culturilor şi protecţie în faţa inundaţiilor. Această degradare provoacă pierderi sociale şi economice uriaşe pentru UE. Polenizarea prin intermediul insectelor, de exemplu, care este în declin accentuat în Europa, are în UE o valoare economică estimată la 15 miliarde EUR pe an. Situaţia este la fel de îngrijorătoare la nivel mondial.


Strategia adoptată astăzi conţine şase ţinte prioritare, împreună cu acţiunile corespunzătoare menite să reducă în mare măsură ameninţările la adresa biodiversităţii. Printre aceste acţiuni se numără:


- Punerea integrală în aplicare a legislaţiei existente de protecţie a naturii şi a reţelei de rezervaţii naturale, în vederea asigurării unor ameliorări considerabile ale stării de conservare a habitatelor şi a speciilor


- Ameliorarea şi refacerea, în măsura posibilului, a ecosistemelor şi a serviciilor ecosistemice, în special prin folosirea pe scară mai largă a infrastructurilor ecologice -


Asigurarea sustenabilităţii activităţilor agricole şi forestiere


- Protejarea rezervelor de peşte din UE


- Ținerea sub control a speciilor invazive, care reprezintă o cauză tot mai importantă a pierderii biodiversităţii în UE


- Intensificarea contribuţiei UE la acţiunile concertate de la nivel mondial pentru prevenirea pierderii biodiversităţii.


Respectarea angajamentelor Strategia se înscrie pe linia celor două angajamente majore luate de liderii UE în martie 2010 – oprirea până în 2020 a pierderii biodiversităţii în UE pe de o parte şi protejarea, valorizarea şi refacerea până în 2050 a biodiversităţii şi a serviciilor ecosistemice pe de alta. Strategia se înscrie de asemenea pe linia angajamentelor globale luate la Nagoya în octombrie 2010, în contextul Convenţiei privind diversitatea biologică, în cadrul căreia liderii mondiali au adoptat un pachet de măsuri de combatere a pierderii biodiversităţii în următorul deceniu la nivelul întregii lumi.


Ca parte integrantă a Strategiei Europa 2020, strategia privind biodiversitatea va contribui la îndeplinirea obiectivelor UE privind eficienţa utilizării resurselor, garantând gestionarea durabilă a capitalului natural din Europa, ca şi a celor privind atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea prin ameliorarea rezilienţei ecosistemelor şi a serviciilor oferite de acestea.


Context Bunurile naturale şi bazate pe natură ale planetei noastre – de la specii individuale la ecosisteme precum pădurile, recifele de corali, apele dulci şi solurile – se degradează într-un ritm alarmant. Costurile anuale generate de pierderea biodiversităţii se ridică la miliarde pentru economia mondială, subminând economiile, perspectivele de afaceri şi şansele de a combate sărăcia.


În Uniunea Europeană, pierderea diversităţii este provocată în principal de modificări ale utilizării terenurilor, poluare, supraexploatarea resurselor, răspândirea necontrolată a speciilor alogene şi schimbările climatice. Aceste presiuni sunt fie constante, fie tot mai puternice. Numai 17% dintre habitatele şi speciile evaluate au o stare de conservare favorabilă, iar majoritatea ecosistemelor nu mai sunt capabile să ofere serviciile optime din punct de vedere calitativ şi cantitativ pe care ne bazăm, cum ar fi polenizarea culturilor, aer şi apă curate şi ţinerea sub control a inundaţiilor şi a eroziunilor.


Ritmurile mondiale actuale de dispariţie a speciilor sunt de până la 1 000 de ori mai ridicate decât cele naturale, în principal din cauza activităţilor umane. În Uniunea Europeană circa 25% dintre speciile animale europene, incluzând mamiferele, amfibienii, reptilele, păsările şi fluturii sunt în pericol de dispariţie, iar 88% dintre rezervele de peşte sunt supraexploatate sau într-un proces avansat de epuizare.


Sursa >>

"

Evenimentele saptamanii 9-15 mai 2011

Posted: 15 May 2011 11:48 PM PDT

Evenimentele saptamanii 9-15 mai 2011: "România prezentă la manifestările dedicate Zilei Europei de la Bruxelles În acest an, evenimentele dedicate Europei au fost devansate cu două zile faţă de data oficială – 9 mai, pentru a se asigura vizibilitate maximă la nivelul publicului european şi belgian. Instituţiile europene şi-au deschis larg porţile pentru a găzdui un număr impresionant de vizitatori, [...]"

SERVICIUL EUROPEAN DE VOLUNTARIAT – O SANSA PENTRU FIECARE TANAR

Posted: 15 May 2011 11:48 PM PDT

SERVICIUL EUROPEAN DE VOLUNTARIAT – O SANSA PENTRU FIECARE TANAR: "Centrul Europe Direct Argeş a organizat în parteneriat cu Fundaţia Chance For Life, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, un seminar de prezentare a Serviciului European de Voluntariat. Tinerii, cât şi instituţiile din Piteşti implicate în proiecte cu şi pentru tineri, au putut afla informaţii despre proiectele europene derulate în cadrul [...]"

UC ESPON ofera posibilitatea efectuarii de stagii platite

Posted: 15 May 2011 11:48 PM PDT

UC ESPON ofera posibilitatea efectuarii de stagii platite: "Unitatea de Coordonare a Programului ESPON 2013 oferă posibilitatea efectuării a două stagii pe durata a 5 luni, pentru fiecare dintre aceste stagii fiind acordată suma de 1000 euro/lună. Se pot înscrie studenţi din următoarele domenii: dezvoltare spaţială şi planificare, geografie, economie regională, studii europene şi/sau alte domenii relevante pentru dezvoltarea teritoriului. UC ESPON este [...]"

Cardul Tineret în Miscare: consultare online

Posted: 15 May 2011 11:48 PM PDT

Cardul Tineret în Miscare: consultare online: "Comisia Europeană doreşte să cunoască opiniile voastre cu privire la cardurile pentru tineret în vederea pregătirii uneia din cele 10 acţiuni ţintă ce vizează iniţiativa „Tineret în Mişcare” şi anume cardul „Tineret în Mişcare” (YoM card). Acest card este menit să faciliteze mobilitatea şi participarea tuturor tinerilor. Există deja mai multe carduri menite să sprijine [...]"

Concursul pentru alegerea numelui noului Program de cercetare si inovare al U.E.

Posted: 15 May 2011 11:48 PM PDT

Concursul pentru alegerea numelui noului Program de cercetare si inovare al U.E.: "Dacă sunteţi cercetător, inginer, om de afaceri, student sau pur şi simplu o persoană inovatoare sau creativă, puteţi să propuneţi un nume relevant, atrăgător şi uşor de reţinut pentru noul Program de cercetare şi inovare al UE care va fi introdus după 2013. Concursul lansat de Comisia Europeană este legat de consultarea părţilor interesate, organizată [...]"

Ziua Europei 2011 – Clasamentul Concursului

Posted: 15 May 2011 11:47 PM PDT

Ziua Europei 2011 – Clasamentul Concursului: "

La concurs au participat 15 echipe alcătuite din elevi de la 8 școli și licee din Baia Mare, Școala din comuna Groși și elevi consilieri din Consiliul Local al Tinerilor Baia Mare.


Au fost acordate 2 Premii I, 2 Premii I şi II, Premii III şi 9 menţiuni - stabilite de Juriu şi câte 1 Premiu I, II şi III – din partea Publicului susţinător.

FOTO: 
http://europedirect.cdimm.org/9mai/album/index.htmlPremiile au constat în obiecte promoţionale primite de la Comisia Europeană şi Biroul Parlamentului European în România, precum şi premii pregătite de organizatori.


Centrul Europe Direct Maramureş, în calitate de organizator a decis să acorde și 7 Premii speciale, care vor fi înmânate cu prilejul întâlnirii pentru decernarea diplomelor, care va avea loc la Sala Europa, Primăria Baia Mare, Joi – 26 mai 2011.


Juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai Primăriei Baia Mare și ai Consiliului de Onoare Baia Mare:

1. Livia Pop – Consilier Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice, Relaţii cu ONG

2. Timeea Barbu – Consilier Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice, Relaţii cu ONG

3. Aurelian Brâncuş – Preşedintele Consiliului de Onoare Baia Mare

4. Andrei Bălan – Membru în Consilul de Onoare Baia Mare


CLASAMENT:


LOCUL I – JURIU


- Liceul de Artă Baia Mare, prof. coord. Greta Demeter

ROMÂNIA  Țara Maramureșului

SONIA PETRETCHI – cls. a X-a

ANAMARIA ȘOVRE – cls. a X-a


- Colegiul Tehnic “Carmen Sylva” Baia Mare, prof. coord. Georgeta Ianc, Voichița Mândru

Tradiții și meșteșuguri românești

ANAMARIA LUCACIU – cls. a XI-a

MARIA IOANA NECHITA – cls. a XII-a


LOCUL II – Juriu


- Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare, prof. coord. Șerban Otilia, Băban Aurora, Buhai Ramona, Dragomir Garofița

Proiect Comenius

FARCAS NORBERT – cls. a XI-a

DORIN ROHIAN – cls. a XI-a


- Consiliul Local al Tinerilor – Liceul de Artă Baia Mare

AUSTRIS - Salzburg

ALEXANDRA JURJE – cls. a XI-a

DENISA JURJE – cls. a VII-a


Locul III – Juriu


- Școala cu clasele I-VIII GROȘI, prof. coord. Simona Cândea

ROMÂNIA - Bucovina

BIANCA ARDUSĂTAN

CRINA HRIHOR


- Școala cu cls. I-VIII „Dr. VICTOR BABEȘ” Baia Mare, Prof. Mihaela Csepregi, Adriana Pop

CROAȚIA

ALEXANDRA ARDELEAN – cls. a VI-a

COSMIN HURDUCAȘ – cls. a VI-a


Mențiuni:


1. Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, prof. coord. Valentina Panaș

ITALIA

MĂDĂLINA CHINA – cls. a XI-a

ALEXANDRA CRISTE – cls. a XI-a


2. Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, prof. coord. Valentina Panas

ROMÂNIA

IONUȚ INDRE – cls. a XI-a

DANIEL MIHALCA – cls. a XI-a


3. Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, prof. coord. Valeria Mic, Mihaela Chiș, Gabriela Kato

DANEMARCA

VIOREL FILIP – cls. a XI-a

ALIN PALINCAȘ – cls. a XI-a


4. Consiliul Local al Tinerilor – Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare

AUSTRIA

ADRIAN IRIMIEŞ – cls. a XII-a

IULIAN CHINŢA – cls. a XII-a


5. Colegiul Tehnic „GEORGE BARIŢIU” Baia Mare, prof. coord. Daniela Pop, Luciana Boloș

TURCIA

ROXANA RAȚ – cls. a XI-a

ALINA VANCEA – cls. a XI-a


6. Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, prof. Valeria Mic, Mihaela Chiș, Gabriela Kato

UNGARIA

ȘTEFAN CURPAȘ – cls. a XI-a

ADRIAN HIDECUTI – cls. a XI-a


7. Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare, prof. Șerban Otilia, Băban Aurora, Buhai Ramona, Dragomir Garofița

LUXEMBOURG

MIHAI LESCHIAN – cls. a X-a

VLAD ZĂGREAN – cls. a X-a


8. Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare, prof. Șerban Otilia, Băban Aurora, Buhai Ramona, Dragomir Garofița

BELGIA

GABRIELA AVRAM – cls. a X-a

SUSANA ȘERBAN – cls. a X-a


9 . Consiliul Local Tineri – Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare

ROMÂNIA – Cascada Cailor

ANCA BĂBAŞ – cls. a XI-a

IOANA ȘTER – cls. a XII-a


Premii din partea PUBLICULUI:


1. Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare

BELGIA

GABRIELA AVRAM – cls. a X-a

SUSANA ȘERBAN – cls. a X-a


2. Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare

LUXEMBOURG

MIHAI LESCHIAN – cls. a X-a

VLAD ZĂGREAN – cls. a X-a


3. Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare

Proiect Comenius

FARCAS NORBERT – cls. a XI-a

DORIN ROHIAN – cls. a XI-a


PREMII SPECIALE din partea organizatorilor:


1. Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare

ITALIA

MĂDĂLINA CHINA – cls. a XI-a

ALEXANDRA CRISTE – cls. a XI-a


2. Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare

ROMÂNIA

IONUȚ INDRE – cls. a XI-a

DANIEL MIHALCA – cls. a XI-a


 


 


3. Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare

DANEMARCA

VIOREL FILIP – cls. a XI-a

ALIN PALINCAȘ – cls. a XI-a


4. Consiliul Local al Tinerilor – Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare

AUSTRIA

ADRIAN IRIMIEŞ – cls. a XII-a

IULIAN CHINŢA – cls. a XII-a


5. Colegiul Tehnic „GEORGE BARIŢIU” Baia Mare

TURCIA

ROXANA RAȚ – cls. a XI-a

ALINA VANCEA – cls. a XI-a


6. Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare

UNGARIA

ȘTEFAN CURPAȘ – cls. a XI-a

ADRIAN HIDECUTI – cls. a XI-a


7. Consiliul Local Tineri – Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare

ROMÂNIA – Cascada Cailor

ANCA BĂBAŞ – cls. a XI-a

IOANA ȘTER – cls. a XII-a


Alte informații: http://europedirect.cdimm.org/noutati/ziua-europei-2011-sarbatorita-de-centrul-europe-direct-maramure%C8%99

"

Ziua Europei 2011, sărbătorită de Centrul Europe Direct Maramureș

Posted: 15 May 2011 11:47 PM PDT

Ziua Europei 2011, sărbătorită de Centrul Europe Direct Maramureș: "

120 de elevi și cadre didactice, precum și reprezentanți ai Primăriei Baia Mare și cetățeni din Consiliul de Onoare Baia Mare au luat parte la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei – 9 Mai 2011, de Centrul Europe Direct Maramureș: Concursul pe teme europene pentru tinerii maramureşeni “Să cunoaștem patrimoniul european” şi Dezbaterea “Și EU sunt cetățean european – provocări EUropene ale prezentului”. Cu acest prilej a fost organizat și un stand de informare cu publicații pe teme europene primite de la Uniunea Europeană și de la Biroul Parlamentului European în România.

FOTO: http://europedirect.cdimm.org/9mai/album/index.html


De asemenea, în perioada 5-13 mai 2011, la Prefectura Maramureș și la Primăria Baia Mare au fost organizate 2 expoziții cu materiale europene, precum și cu fotografii de la acțiuni pe teme europene, organizate de Centrul Europe Direct Maramureș.

Galerie FOTO Expo Prefectura Maramureș:

http://europedirect.cdimm.org/panouri/album/index.html


Galerie FOTO Expo Primăria Baia Mare:

http://europedirect.cdimm.org/Primarie/album/index.html


În deschiderea evenimentelor de la Millennium, Dl Radu BIG, directorul Fundației CDIMM Maramureș (structura gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș) a vorbit despre importanța Zilei de 9 mai și a mulțumit participanților pentru că au răspuns invitației de a fi împreună de Ziua Europei.

Dl Aurelian Brâncuș, președinte al Consiliului de Onoare Baia Mare, și-a exprimat bucuria de a fi printre tineri implicați în astfel de acțiuni care pun în valoare atât creativitatea, cât și cunoștințele elevilor.


La concurs au participat 15 echipe alcătuite din elevi de la 8 școli și licee din Baia Mare, Școala din comuna Groși și elevi consilieri din Consiliul Local al Tinerilor Baia Mare.

Juriul, alcătuit din reprezentanți ai Primăriei Baia Mare și ai Consiliului de onoare Baia Mare au avut o grea misiune de a departaja prezentările echipelor înscrise în concurs.


În cadrul dezbaterii, tinerii consilieri din CLT și coordonatorul lor Onoriu Dan – Primăria Baia Mare, au făcut un bilanț al activității desfășurate în cei doi ani de mandat, aflat acum la final. Ei au împărtășit impresiile și experiența acumulată în calitate de reprezentanți ai elevilor la nivel local și au transmis colegilor prezenți îndemnul de a se implica în astfel de activități care contribuie la educarea colectivelor de elevi, dar sunt și benefice pentru dezvoltarea personală.


Evenimentele s-au desfășurat la Centrul Millennium Baia Mare, în cooperare cu Millennium Business Center Baia Mare, Primăria Baia Mare şi Consiliile Locale Copii şi Tineri Baia Mare.

"

Ziua Europei la Colegiul Tehnic ”Carmen Sylva” Baia Mare

Posted: 15 May 2011 11:47 PM PDT

Ziua Europei la Colegiul Tehnic ”Carmen Sylva” Baia Mare: "

Elevi ai clasei a X-a B, îndrumați de doamna profesoară Lăcrimioara Verdeș, au sărbătorit Ziua Europei pe 11 mai 2011, împreună cu colegi și profesori invitați din alte clase și cu reprezentanți ai Centrului Europe Direct Maramureș.


Tinerii au pregătit un scurt program artistic dedicat Zilei Europei și scurte prezentări foarte originale și educative despre istoria și simbolurile UE, dar și cu informații interesante și inedite despre statele membre.

Galerie FOTO:

http://europedirect.cdimm.org/CarmenSylva/album/index.html


Reprezentanții Centrului Europe Direct Maramureș au felicitat echipa Colegiului ”Carmen Sylva”, compusă din Anamaria Lucaciu și Maria Ioana Nechita, care au prezentat Tradiții și Meșteșuguri Românești la Concursul ”Să protejăm patrimoniul european” și au obținut Locul I din partea Juriului. Și aici a fost amenajat un stand de informare pe teme europene și participanții au primit Agenda Europa 2011-2012 și obiecte promoționale.


În cadrul întâlnirii, reprezentanții Europe Direct au prezentat elevilor și cadrelor didactice drepturile de care beneficiem în calitate de cetățeni europeni și cum putem beneficia de acestea.


În final, participanții au fost invitați să servească bucate tradiționale românești, pregătite de gazde.


Acțiunea elevilor din clasa a X-a B – Clegiul ”Carmen Sylva” a fost organizată ca parte a Campaniei ”Europa, casa noastră” inițiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România: http://www.europacasanoastra.ro/

"

Ziua Europei la Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu” Baia Mare

Posted: 15 May 2011 11:47 PM PDT

Ziua Europei la Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu” Baia Mare: "

Elevi de la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” au sărbătorit Ziua Europei pe 11 mai 2011, împreună cu colegii lor din cele 3 echipe care i-au reprezentat cu succes la Concursul ”Să protejăm patrimoniul european” organizat pe 9 mai, de Centrul Europe Direct Maramureș.

Galerie FOTO:

http://europedirect.cdimm.org/Nenitescu/album/index.html


Reprezentanții Europe Direct au discutat cu tinerii despre cum au decurs evenimentele dedicate Zilei Europei 2011 și despre realizările UE în favoarea cetățenilor europeni. De asemenea, Centrul Europe Direct Maramureș a organizat un stand de informare cu publicații europene și a distribuit participanților Agenda Europa 2011-2012 și obiecte promoționale.


Cei 6 componenți ai echipelor au prezentat și colegilor lucrările pregătite pentru concurs, prilej cu care au fost felicitați deoarece toate echipele au obținut premii:


1. Echipa alcătuită din Gabriela Avram și Susana Șerban a prezentat Belgiași au ocupat Locul I din partea Publicului.


2. Echipa compusă din Fărcaș Norbert și Dorin Rohian a prezentatProiectul Comenius în care este implicată școala și au obținut 2 premii:Premiul II din partea Juriului și Premiul III din partea Publicului.


3. Echipa alcătuită din Mihai Meschian și Vlad Zăgrean a prezentat obiective de interes din Luxembourg și au câștigat Locul II din parteaPublicului.
"

Galerie FOTO – Evenimenele organizate pentru a sărbători Ziua Europei 2011

Posted: 15 May 2011 11:47 PM PDT

Galerie FOTO – Evenimenele organizate pentru a sărbători Ziua Europei 2011: "

Ziua Europei este simbol al Uniunii Europene şi se sărbătoreşte în fiecare an, pe data de 9 mai. Cu acest prilej, în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene se desfăşoară activităţi care au menirea de a aduce Europa aproape pe cetăţeni. http://europa.eu/abc/symbols/9-may/index_ro.htm


Centrul Europe Direct Maramureş, din cadrul Fundaţiei CDIMM Maramureş, a organizat două evenimente la Baia Mare, pentru a marca Ziua Europei 2011:

Concursul “Să cunoaștem patrimoniul european” şi

Dezbaterea “Și EU sunt cetățean european – provocări EUropene ale prezentului”


GALERIE FOTO: http://europedirect.cdimm.org/9mai/album/index.html


 


 

"

Campania “Europa, casa noastra” – în judeţul Maramureş

Posted: 15 May 2011 11:46 PM PDT

Campania “Europa, casa noastra” – în judeţul Maramureş: "

Pe data de 5 mai 2011, echipa care derulează Campania de informare în şcoli şi licee “Europa, casa noastră” a ajuns în judeţul nostru, la Şcoala cu clasele I-VII Tăuţii Măgherăuş şi la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Dl Bogdan Munteanu a vorbit despre voluntariat elevilor băimăreni din clasa a IX-a, iar dna Claudia Doanţă a discutat cu elevii din Tăuţi despre simbolurile UE şi despre alte subiecte europene de interes pentru şcolari.


Galerie FOTO – Şcoala Tăuţii Magherăuş:

http://europedirect.cdimm.org/Tautii/album/index.html

Galerie FOTO – Colegiul “M. Eminescu” Baia Mare:http://europedirect.cdimm.org/Eminescu/album/index.htmlCampania “Europa, casa noastră” este organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu scopul de a-i informa pe elevii şi profesorii din toată ţara cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi de a transmite la nivel local informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri): http://www.europacasanoastra.ro/


Informaţii despre vizita la Tăuţi Măgherăuş:http://www.europacasanoastra.ro/tauii-magheru-in-europa-casa-noastra.html


Informaţii despre vizita la Baia Mare: http://www.europacasanoastra.ro/deschidere-pentru-voluntariat-la-colegiul-national-mihai-eminescu-din-baia-mare.html

"

PREMIUL I LA CONCURSUL DE ESEURI "EUROPA, CASA MEA"

Posted: 15 May 2011 11:46 PM PDT

PREMIUL I LA CONCURSUL DE ESEURI "EUROPA, CASA MEA": "La inceputul lunii mai, in cadrul Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” din Braila, s-a desfasurat concursul de eseuri ce a avut ca tema principala UNIUNEA EUROPEANA. Va prezentam in continuare lucrarea care a obtinut premiul I si care apartine eleveiCilibiu Andreea Sabina, clasa a VI a la Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu – Murgoci” Brăila.

Europa , casa mea

Ochii soarelui se deschid din imensitatea munţilor, trezind adâncurile şi înălţimile. Soarele îsi aruncă privirea strălucitoare asupra bătrânului continent. Petalele florilor, crescute în acest pământ mirific, plutesc în braţele vântului aşa cum aş dori să zbor şi eu, dintr-o parte în alta a casei mele, Europa. Sufletul mi-e nestatornic şi aş vrea să ajungă în toate ungherele casei, să-i poarte numele ei: Europa, pământ nemuritor, pământul strămoşilor noştri, vegetaţie vie, limpedă ca apele ce o scaldă.

Fiecare secol pare o zi în Europa, şi fiecare zi este o sărbătoare.

Dupa divina liturghie în greacă şi rusă pornesc în ritmul şăgalnicului vânt spre nordul Europei. Lângă iglurile lor pescarii laponi îşi deapănă povestea cea mai iscusită, care ne uneşte sufletele, în mod inevitabil unele de altele şi împreună de palatul teluric, Europa.

Întreg Pământul nu cuprinde un tărâm atât de mirific, precum e casa mea, nu e alt loc în lume, în care se aud alături sunetele acute ale naiului.</s

Adaugat: Marti, 17 Mai 2011, 05:48:50
Autori: Centrul Europe Direct Botoşani


Alte articole din Blogurile Europe Direct:

» Super-Euro Direct 1 mai 2011
» Curs de jurnalism - 1 mai 2011
» Super-Euro Direct 2 mai 2011
» Super-Euro Direct 3 mai 2011
» Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre
» “Târgul Liceelor” începe pe 6 mai
» Consumatori europeni - 4 mai
» UE - România 2020 - 4 mai
» Super-Euro Direct 4 mai 2011
» Concurs pentru amenajarea cuptoarelor din Centrul Vechi Botoşani
» Deţinuţii implicaţi în programul „Gândeşte pentru viitor”
» UE - România 2020 - 14 mai
» UE - România 2020 - 142mai
» Târgul ONG Botoşani, 16 mai
» Azi: Ziua internaţională împotriva homofobiei
» Euro-Parlament, 17 mai
» Super Euro Direct, 17 mai
» UE - România 2020 - 18 mai
» UE - România 2020 - 19 mai
» Dispar animalele din Europa?
» Super Euro Direct, 24 mai
» EuRoparlament 25 mai
» Târgul ONG Botoşani, 25 mai
» UE - România 2020 - 25 mai
» Să consumăm mai puţin ca să trăim mai bine!
» Ádám Kósa: Nu handicapul meu mă stingherește, ci societatea
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» UE - România 2020 - 26 mai
» Super Euro Direct, 26 mai
» UE - România 2020 - 27 mai
» Super Euro Direct, 28 mai
» UE - România 2020 - 28 mai
» Super Euro Direct, 29 mai
» Târgul ONG Botoşani, 29 mai
» Curs de jurnalism - 29 mai 2011
» UE - România 2020 - 29 mai
» UE - România 2020 - 30 mai
» Super-Euro Direct 30 mai 2011
» Reforma politicii agricole comune
» EuROparlament, 31 mai
» Criză a inovării în Europa
» Sistemul european comun de azil
» O solutie pentru somajul in randul tinerilor din Europa
» Portalul Europa al Comisiei devine accesibil pentru utilizatorii versiunii 6 a protocolului de internet
» Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş
» Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi
» Super Euro Direct, 31 august
» Opinia Consumatorilor, 31 august
» Veşti din Reţeaua Europe Direct
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 18 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 18 noiembrie
» UE - România 2020, 19 noiembrie
» EuROparlament, 19 noiembrie
» Târgul ONG, 19 noiembrie
» UE - România 2020, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Opinia consumatorilor, 3 decembrie
» UE - România 2020, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 4 decembrie
» UE - România 2020, 5 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 5 decembrie 2011
» UE - România 2020, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşţani, 7 decembrie
» UE - România 2020, 8 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 9 decembrie
» UE - România 2020, 11 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 12 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 13 decembrie
» UE - România 2020, 13 decembrie
» UE - România 2020, 14 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 14 decembrie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 16 decembrie
» Opinia consumatorilor, 22 decembrie
» UE - România 2020
» Târgul ONG Botoşani, 22 decembrie
» UE - România 2020, 22 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 23 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 24 decembrie
» UE - România 2020, 24 decembrie
» Opinia Consumatorilor, 3 ianuarie
» UE - România 2020, 3 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 6 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 6 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 ianuarie
» UE - România 2020, 8 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 8 ianuarie
» UE - România 2020, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 ianauarie
» Opinia Consumatorilor, 13 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 14 ianuarie
» UE - România 2020, 14 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 16 ianuarie
» UE - România 2020 - 16 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 17 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 24 ianuarie
» UE - România 2020, 25 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 25 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 26 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 1 februarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 2 februarie
» Opinia consumatorilor, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 3 februarie
» UE - România 2020, 4 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 februarie
» Opinia consumatorilor, 7 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» UE - România 2020, 9 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 10 februarie
» Opinia consumatorilor, 11 februarie
» UE - România 2020, 11 februarie
» Târgul ONG, 12 februarie
» Opinia consumatorilor, 12 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 februarie
» UE - România 2020, 15 februarie
» Tţrgul ONG Botoşani, 15 februarie
» Opinia consumatorilor, 16 februarie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 februarie
» UE - Romania 2020, 17 februarie
» Opinia consumatorilor, 18 februarie
» UE - Romania 2020, 19 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 20 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» UE - Romania 2020, 20 februarie
» Targul ONG, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 21 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Pulsul Europei 23 februarie
» Super Euro Direct 24 februarie
» Antreprernor 2.0 și eco-sistemul antreprenorial
» Românii și Eurobarometrul
» Mari proiecte cu fonduri europene demarate în județul Botoșani
» Euro-mărțișoare 2013
» Drepturi cetățenești europene
» Locuri de muncă în Europa
» Luna francofoniei
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești
» eurodeputații dezbat politica agricolă și securitatea alimentară
» Dacian Cioloş discurs la Parlamentul European
» Pașii spre zona euro
» Somajul în Europa trebuie ținut sub control
» Festivalul Județean de Teatru Francofon PAROLE ET THEATRE
» Lancement du concours national de poésie Echos francophones
» Festivalul Inimi la Unison
» Locuri de muncă în rețeaua EURES/27 martie 2013
» România și criza din Cipru
» Fonduri UE 2014 - 2020
» Critici de la Consiliul Europei pentru Guvernul britanic
» Românii și Marea Britanie
» Drepturile copiilor - drepturi de cetățeni europeni
» Barroso: Uniunea Europeană a trecut de faza cea mai gravă a crizei
» Eforturi pentru depășirea crizei economice
» Liderii europeni o omagiază pe Margaret Thatcher
» Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana
» Legea retrocedărilor și CEDO
» Județul Botoșani: Populație săracă, buget pe măsură!
» Restaurarea şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani va începe în luna mai
» Europe Direct Botoșani și Cheia Sol la TV TeleM
» Băsescu: Rata de absorbţie a fondurilor UE, de numai 13,5%, nu ne mulţumeşte.
» Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013
» Azi: Responsabilitate socială
» Laserul de la Măgurele
» Evenimente culturale Botoșani
» Schengen, tren pierdut în 2013
» Festivalul de teatru adolescent “AmFiTeatru”
» Prima seara "Zilele orasului Botosani" 2013
» Patru ministri de Externe vor propune infiintarea un mecanism european privind democratia si statul de drept
» Scrisoarea Bruxellesului către București pe fondurile 2014-2020: Propunerile ”Nu întrunesc condițiile minime de calitate și credibilitate”
» Barroso: Politica austerităţii nu mai are susţinere. ...
» Parlamentarii membri ai ICE-DP au sustinut la Budapesta cooperarea regionala
» Cum obții cei 50.000 de euro pentru ferma de familie
» Ziua Muncii, marcată în Europa prin proteste faţă de austeritate şi şomaj.
» Se prelungesc înscrierile la Gala Învăţătorilor Debutanţi din Botoşani
» Micii românești și Directiva UE
» Reuniune de urgenţă la Bruxelles pe tema bugetului UE.
» De 9 Mai în Europa
» CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI
» Românii și Europa
» Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale
» Gala EUROPAfest, sâmbătă, la Teatrul Odeon din Bucureşti
» Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Preţul energiei din România depăşeşte media UE
» PE sugerează închiderea băncilor implicate în evaziunea fiscală
» Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania
» CE vrea să elimine tarifele de roaming începând cu 1 iulie 2014
» CE investighează OUG privind energia regenerabilă
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Ce condiție a impus Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Botoșani!
» Procesul revizuirii Consituției analizat la nivelul Comisiei Europene
» Informații europene; Oportunități de finanțare
» Fenomentul învățământului finlandez - listă video
» Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an
» Avem cea mai ieftină benzină din UE
» Pulsul Europei - 19 august
» Romania a solicitat, pana acum, Comisiei Europene rambursarea a peste 4,1 miliarde de euro
» AJOFM Botosani a inceput emiterea Cardului Profesional European
» AJOFM Botoşani: locuri de muncă în reţeaua EURES
» Criza reduce volumul banilor trimişi de românii din străinătate
» Criza economica a produs o "revolutie tacuta" in cadrul Uniunii Europene
» Monaco și UE
» Uniunea Europeană şi Statele Unite AVERTIZEAZĂ Rusia
» Video: Luna Pieței Unice Europene
» Presa: UE şi Ucraina ridiculizează ameninţările Rusiei

Comentarii:

Travispl a scris, Joi, 12 Noiembrie 2015, 07:25:48 :

It`s is a very informative description.
In on line drugstore cheap price for medicines. See more to buy naprosyn blog.

Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 00:54:28 :

I received much of new cognitive.
For purchase cheap drugs click to pharmacy online shop.

JorgeA.X. a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 05:32:04 :

This is a very great description.
In on line Apteka good cost for medicines. See more to cheap remeron online shop.

VeronikaA.I. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 04:29:40 :

I get much of cognitive.
Buy cheap med you can on estrace no prescription

BeskinD.F. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:00:11 :

I have much of of informative.
For purchase cheapest drug click to cheap nolvadex site.

BeskinH.G. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:57:31 :

I get many of new of informative.
In on line drugstore best price for drug. See more to clonidine site.

ClausN.D. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:46:57 :

I received learned a lot of of informative.
We offer cheapest drugs in adefovir dipivoxil shop.

StivV.R. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:21:24 :

I have many of new interesting.
Purchase low meds you can on buy motilium

MerieM.I. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 19:55:00 :

It`s is a very great blog.
Purchase best med you can on site Best no needed prescription drug in cafergot online shop. In our pharmacy cheapest cost for pharmacy. See more to digoxin online site.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.