acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
BLOGURILE EUROPE DIRECT » Super-Euro Direct 30 mai 2011


Europe Direct Braşov: Buletin informativ Mai 2011

Posted: 30 May 2011 06:17 AM PDT

Europe Direct Brasov
 
Va transmitem Buletinul informativ electronic al Centrului Europe Direct Brasov pe luna MAI 2011, unde gasiti informatii interesante despre:
 
 
 
 
1)   Modalităţi de promovare a e-sănătăţii pentru a ajuta pacienţii şi sistemele de asistenţă medicală din Europa
 
Comisia investeşte în cercetarea în domeniul e-sănătate de peste de 20 de ani. De asemenea, din 2004, când a fost lansat primul Plan de acţiune privind e-sănătatea, elaborează iniţiative politice specifice care îşi propun să stimuleze adoptarea pe scară largă a tehnologiilor de e-sănătate în întreaga UE.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228057_130311653713984_130292360382580_219001_6663013_n.jpg
În 2010, au fost lansate iniţiativele emblematice Agenda Digitală pentru Europa şi O Uniune a Inovării (a se vedea IP/10/1288 şi MEMO/10/473) ca parte din strategia UE Europa 2020 pentru o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii. Ambele iniţiative emblematice prevăd un rol important pentru e-sănătate: Agenda Digitală pentru Europa include un număr de acţiuni şi obiective specifice legate de e sănătate ca parte a unei strategii mai extinse privind o asistenţă medicală sustenabilă şi acordarea de sprijin bazat pe TIC pentru o viaţă demnă şi autonomă. Strategia „O Uniune a inovării” introduce conceptul de „Parteneriat european pilot pentru inovare privind îmbătrânirea activă şi în condiţii bune de sănătate”, care este în curs de creare în 2011.
 
Este în desfăşurare o consultare publică lansată de Comisia Europeană pe tema e sănătate (a se vedea IP/11/461). Reacţiile obţinute în urma consultării vor fi utilizate la pregătirea Planului de acţiune privind e-sănătatea 2012-2020 pe care Comisia trebuie să îl prezinte înainte de finele anului 2011. Acest proces va contribui şi la definirea viitoarelor activităţi de cercetare al căror scop este o mai bună diagnosticare, descoperirea şi tratarea din timp a bolilor, în special recurgându-se la îndrumarea personalizată a pacienţilor şi la tehnicile bazate pe modele şi simulare.
 
La 2 mai, Comisia a lansat un grup de coordonare pentru inovare în ceea ce priveşte îmbătrânirea activă şi în condiţii bune de sănătate (IP/11/519). Grupul, condus de UE, va lua în discuţie modul în care pot fi îmbunătăţite sănătatea şi calitatea vieţii persoanelor vârstnice, în care poate fi crescut gradul de sustenabilitate a sistemelor de asistenţă medicală şi pot fi create noi oportunităţi de creştere şi de piaţă în Europa.
   
2) 9 MAI - ZIUA EUROPEI
 
La data de 9 mai 1950 s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi. La Paris, în acea zi, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a citit în faţa presei internaţionale o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi alte state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, aşezând astfel piatra de temelie a unei federaţii europene.
Ceea ce ministrul francez a propus a fost crearea unei instituţii europene supranaţionale, însărcinată cu gestionarea industriei cărbunelui şi oţelului, sector care constituia, la vremea respectivă, baza întregii puteri militare. Ţările la adresa cărora a fost lansat apelul aproape se distruseseră reciproc într-un conflict care a lăsat în urma sa pagube materiale imense şi un sentiment de dezolare. Prin urmare, totul a început în acea zi. Iată de ce liderii UE, întruniţi în cadrul summitului de la Milano, în 1985, au decis ca la data de 9 mai să fie sărbătorită Ziua Europei.
Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, ca organizatie gazda a centrului Europe Direct Brasov a sarbatorit aceasta zi prin evenimente la scolile si liceele din Brasov in cadrul carora a fost realizata o prezentare despre Europa si Uniunea Europeana fiind acordate premii elevilor care au raspuns corect la intrebarile cu tematica mai sus mentionata.
 De asemenea au fost acordate premii pentru concursul 9 mai 2011 – Ziua Europei – Noi suntem Europa de maine! Brasovul oras european! – concurs in care participantii au trimis fotografii, esee si picturi/desene referitoare la aceasta tema.
 
Pentru mai multe informatii vizitati:
Facebook: Europe Direct Brasov
 
3)   Comisia Solicită Opinii Privind Diminuarea Utilizării Pungilor De Plastic
 
Comisia Europeană solicită publicului opinii despre cele mai bune modalităţi de a diminua utilizarea pungilor din plastic pentru transportul mărfurilor. Comisia întreabă dacă facturarea şi impozitarea lor ar avea efect sau ar fi de preferat alte opţiuni, precum interzicerea la nivelul UE a acestor pungi. De asemenea, sunt solicitate opinii în legătură cu creşterea gradului de vizibilitate a ambalajelor biodegradabile şi cu introducerea unor cerinţe mai stricte în ceea ce priveşte biodegradabilitatea acestora. Consultarea are loc pe internet şi se desfăşoară până în luna august 2011.
 
Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „Cu cincizeci de ani în urmă aproape că nu auzise nimeni de pungile de plastic de unică folosinţă acum le folosim câteva minute, după care ne poluează mediul zeci de ani. Totuşi, atitudinile sociale evoluează şi există o dorinţă generalizată de schimbare. De aceea analizăm toate opţiunile, inclusiv interzicerea la nivel european a pungilor din plastic pentru transport. Avem nevoie de punctele de vedere ale cât mai multor oameni cu putinţă pentru a ne completa analizele ştiinţifice şi pentru a stimula politica în această chestiune care ne sufocă mediul.”
 
Diminuarea utilizării pungilor din plastic pentru transportul mărfurilor
 
În fiecare an, un cetăţean european obişnuit consumă aproximativ 500 de pungi din plastic pentru transport, cea mai mare parte fiind folosite o singură dată. Volumul total al pungilor din plastic pentru transport produse în Europa în 2008 a fost de 3,4 milioane de tone, echivalentul greutăţii a peste 2 milioane de autoturisme. Greutatea mică şi dimensiunile reduse ale pungilor de plastic fac ca acestea să eludeze adeseori sistemul de gestionare a deşeurilor, ajungând în mediul marin, şi pot trece sute de ani până când pungile sfârşesc prin a se descompune.
 
Deşi unele state membre au intervenit deja în sensul reducerii utilizării pungilor de plastic pentru transport prin măsuri legate de preţuri, prin încheierea de acorduri cu sectorul comerţului cu amănuntul şi prin interzicerea anumitor tipuri de pungi, la nivelul UE nu există măsuri specifice. În martie 2011, miniştrii mediului din UE au discutat impactul pe care îl au pungile de plastic pentru transport asupra mediului, iar problemele ridicate de aceştia au arătat că este nevoie de o acţiune eficace din partea UE.
 
Mai multă vizibilitate pentru ambalajele biodegradabile
 
De asemenea, consultarea urmăreşte să adune puncte de vedere cu privire la adecvarea cerinţelor actuale legate de capacitatea de compostare şi biodegradabilitate din Directiva UE privind ambalajele . Directiva nu permite o distincţie clară între produsele biodegradabile, care ar trebui să se descompună în condiţii naturale, în mediu, şi produsele compostabile, care se pot descompune doar în cadrul unor instalaţii de compostare industriale. Prezentarea unui produs de ambalare ca fiind biodegradabil, în condiţiile în care acesta nu se va descompune, de fapt, în condiţii naturale, poate induce în eroare şi contribuie la proliferarea gunoaielor.
 
În cadrul consultării sunt colectate puncte de vedere privind impactul asupra mediului, precum şi impactul social şi economic pe care le-ar putea avea măsurile de îmbunătăţire a cerinţelor de biodegradabilitate pentru produsele de ambalare, inclusiv vizibilitatea ambalajelor biodegradabile la nivelul consumatorilor. 
 
Context:
 Durata îndelungată de viaţă a pungilor de plastic face ca în acest moment să plutească, doar în Marea Mediterană, circa 250 de miliarde de particule de plastic, cu o greutate totală de 500 de tone. Aceste particule pot cauza sufocarea organismelor marine care le ingerează accidental sau le confundă cu hrana. Materialele plastice se descompun în particule minuscule şi au un înalt potenţial de contaminare a solului şi a apelor, întrucât pot conţine aditivi, precum poluanţii organici persistenţi.
 Mai multe informatii:
 
4)    UE intenţionează să interzică utilizarea cadmiului în bijuterii, în aliajele de lipit sub formă de bară şi în toate materialele plastice
 
Utilizarea cadmiului în bijuterii, în aliaje de lipit sub formă de bară şi în toate materialele plastice va fi interzisă în UE începând din luna decembrie 2011. Cantităţi mari de cadmiu, o substanţă nocivă, au fost detectate în anumite articole de bijuterie, în special în imitaţiile de bijuterii provenite din import. Consumatorii, inclusiv copiii, riscă expunerea la cadmiu prin contact cutanat sau prin lingere. Noua legislaţie interzice utilizarea cadmiului în orice tip de bijuterii, cu excepţia antichităţilor. Interdicţia se aplică şi cadmiului prezent în toate materialele plastice şi aliajele de lipit sub formă de bară folosite pentru îmbinări de materiale disimilare; dacă sunt inhalaţi, vaporii emanaţi în acest proces sunt foarte periculoşi.
Interdicţia garantează o protecţie mai bună a consumatorilor din UE împotriva expunerii la cadmiu şi va reduce poluarea cu cadmiu a mediului înconjurător. Va fi adoptată sub forma unei modificări a regulamentului REACH.
 
 
Noua măsură interzice folosirea cadmiului în toate materialele plastice, încurajând totodată valorificarea deşeurilor din PVC în vederea utilizării acestora într o serie de produse pentru construcţii. Având în vedere că PVC ul este un material valoros, care poate fi valorificat de mai multe ori, noua legislaţie permite reutilizarea PVC ului valorificat cu conţinut scăzut de cadmiu într un număr restrâns de produse pentru construcţii, care nu prezintă niciun pericol pentru public sau pentru mediu. În vederea unei informări complete a cumpărătorilor, produsele pentru construcţii obţinute pe bază de PVC valorificat vor fi marcate la comercializare cu o emblemă specială.
Cadmiul este prezent şi în aliajele de lipit sub formă de bară, care se folosesc pentru îmbinări de materiale disimilare şi au aplicaţii specifice, cum ar fi realizarea de locomotive cu aburi de către modeliştii amatori. Vaporii emanaţi în procesul de lipire sunt foarte periculoşi dacă sunt inhalaţi. Folosirea acestor aliaje de lipit va fi interzisă, cu excepţia anumitor utilizări profesionale foarte specifice.
 
Context
Cadmiul este o substanţă cancerigenă şi este toxic pentru mediul acvatic. În 1988, Consiliul a adoptat o rezoluţie referitoare la un program de acţiuni pentru combaterea poluării cu cadmiu a mediului înconjurător. În trecut, cadmiul a fost folosit ca agent colorant sau stabilizator în anumite articole din plastic. Începând din 1992, folosirea sa a fost interzisă în UE pentru o serie de articole din plastic, dar a fost permisă în continuare pentru anumite tipuri de PVC rigid, întrucât la vremea respectivă nu existau alternative pe piaţă. Având în vedere că în momentul de faţă există astfel de alternative, producătorii europeni de PVC au hotărât să elimine treptat cadmiul din toate tipurile de PVC, în cadrul unui program numit „Vinil 2010”. Utilizarea cadmiului în baterii şi în produse electronice a fost restricţionată începând din 2004. Noua interdicţie va fi prevăzută în anexa XVII la Regulamentul REACH (Regulamentul nr. 1907/2006 privind restricţionarea, evaluarea, autorizarea şi înregistrarea substanţelor chimice).
 
Mai multe informatii:
 
5)   Sănătatea şi mediul
 
Anumiţi factori de mediu, cum ar fi expunerea la substanţe poluante prezente în apă, alimente sau atmosferă, sunt factori determinanţi pentru sănătatea oamenilor. Se estimează, de exemplu, că aproape 16% din bolile şi decesele înregistrate în rândul copiilor ar putea fi cauzate de factori de mediu. Oamenii sunt liberi să ia anumite decizii care le vor afecta stilul de viaţă şi sănătatea, însă cu toţii se aşteaptă, în acelaşi timp, ca autorităţile publice să ia măsuri pentru a-i proteja în faţa ameninţărilor pentru sănătate.
 
Pentru a răspunde acestei provocări, Uniunea Europeană pune în prezent în aplicare Planul de acţiune european pentru mediu şi sănătate 2004-2010. Obiectivul acestui plan este să ofere guvernelor statelor membre informaţii corecte din punct de vedere ştiinţific, care sunt necesare pentru a reduce efectele negative ale unor factori de mediu asupra sănătăţii.
În acest domeniu, scopul final al UE este eliminarea lacunelor în cunoaştere, prin consolidarea cercetării şi abordarea noilor probleme legate de mediu şi sănătate, precum şi difuzarea de informaţii pertinente către public.
 
Mai multe informatii:

Concurs pe Facebook despre biodiversitate

Posted: 30 May 2011 01:51 AM PDT

Concurs pe Facebook despre biodiversitate: "

Direcţia Generală pentru Mediu a Comisiei Europene lansează cea de-a doua etapă din cadrul campaniei de comunicare a strategiei de biodiversitate pentru anul 2020. Lansarea noii campanii are loc în preajma Zilei Internaţionale a Diversităţii Biologice – stabilită în data de 22 mai de către Naţiunile Unite pentru a promova şi a face cunoscute problemele importante privind biodiversitatea.


Competiţia anului 2011


În noua etapă a campaniei Biodiversitatea 2011, cetăţenii Europei pot câştiga o excursie pentru două persoane în România, în regiunea Transilvania. Câştigătorul competiţiei va petrece o săptămână în mijlocul naturii, bucurându-se de rarităţile naturii precum observarea urşilor, alături de un ghid personal pe toată durata excursiei. De asemenea, câştigătorul va avea asigurat transportul şi cazarea.


Mecanismul competiţiei


Pentru a participa la competiţie, utilizatorii de Facebook trebuie sa viziteze pagina de Facebook a campaniei Biodiversitatea şi să utilizeze aplicaţia Biodiversifică-ţi Prietenii (Biodiversify Your Friends) –http://apps.facebook.com/biodiversity/. Astfel, pozele tuturor prietenilor se vor transforma în mascota aleasă. După finalizarea acestui proces, utilizatorii trebuie să îşi demonstreze angajamentul de implicare în protejarea biodiversităţii prin acţiuni concrete. Acest angajament poate fi exprimat prin cuvinte, filme sau poze. În urma unui vot a utilizatorilor de Facebook, cele mai de impact 10 acţiuni vor fi jurizate de către Comisia Europeană care va decide câştigătorul final. Concursul se va desfăşura în perioada 20 mai – 31 iulie 2011.


Mai multe informaţii: 

http://ec.europa.eu/romania/news/230511_biodiversitate_ro.htm

"

Am publicat Buletinul informativ al lunii mai

Posted: 30 May 2011 01:51 AM PDT

Am publicat Buletinul informativ al lunii mai: "

Cuprins:  • Ziua Europei în şcoli maramureşene

  • Concurs pe Facebook despre biodiversitate


Buletinul poate fi consultat în secţiunea Nesletter:http://europedirect.cdimm.org/newsletter

"

“Dna sau Dl IMM”: întreprinderile mici vor avea propriul ambasador în fiecare stat membru UE

Posted: 30 May 2011 01:50 AM PDT

“Dna sau Dl IMM”: întreprinderile mici vor avea propriul ambasador în fiecare stat membru UE: "

Proaspăt numiții Dna sau Dl IMM vor apăra interesele întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri). În principal, aceștia vor verifica aplicarea corectă a legislației UE privind IMM-urile și se vor asigura că politicile la nivel național, regional și local sunt favorabile întreprinderilor. Astăzi, vicepreședintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, a inaugurat o nouă rețea de ambasadori ai IMM-urilor în statele membre la conferința SBA intitulată „Mobilizarea IMM-urilor pentru viitorul Europei”, desfășurată la Budapesta.

"

Posibilitățile de pescuit în apele UE în anul 2012: identificarea unui echilibru corect în vederea reducerii pescuitului excesiv

Posted: 30 May 2011 01:50 AM PDT

Posibilitățile de pescuit în apele UE în anul 2012: identificarea unui echilibru corect în vederea reducerii pescuitului excesiv: "

Comisia Europeană și‑a publicat astăzi raportul privind progresele înregistrate în ultimii ani în domeniul politicii comune în domeniul pescuitului și sugestiile privind posibilitățile de pescuit în apele UE în anul 2012. Documentul stabilește modul în care Comisia intenționează să pună în aplicare consultanța științifică de care beneficiază în legătură cu situația stocurilor de pește, atunci când propune limite și cote de captură pentru anul următor.

"

O politică europeană credibilă, echitabilă și eficientă în materie de migrație: perspective

Posted: 30 May 2011 01:50 AM PDT

O politică europeană credibilă, echitabilă și eficientă în materie de migrație: perspective: "

Comisia propune un pachet de măsuri pentru o mai bună gestionare a fluxurilor migratorii din regiunea sudică a Mediteranei, precum și modificări la regulamentul privind vizele pentru a garanta neutilizarea în mod abuziv a posibilităţii de a călători fără vize. Solidaritatea cu statele membre care sunt cele mai expuse la presiunea migrației, precum și cooperarea mai strânsă cu țările terțe constituie, în continuare, elemente absolut esențiale.

Adaugat: Luni, 30 Mai 2011, 18:22:43
Autori: Centrul Europe Direct Botoşani


Alte articole din Blogurile Europe Direct:

» Super-Euro Direct 1 mai 2011
» Curs de jurnalism - 1 mai 2011
» Super-Euro Direct 2 mai 2011
» Super-Euro Direct 3 mai 2011
» Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre
» “Târgul Liceelor” începe pe 6 mai
» Consumatori europeni - 4 mai
» UE - România 2020 - 4 mai
» Super-Euro Direct 4 mai 2011
» Concurs pentru amenajarea cuptoarelor din Centrul Vechi Botoşani
» Deţinuţii implicaţi în programul „Gândeşte pentru viitor”
» UE - România 2020 - 14 mai
» UE - România 2020 - 142mai
» Super-Euro Direct 16 mai 2011
» Târgul ONG Botoşani, 16 mai
» Azi: Ziua internaţională împotriva homofobiei
» Euro-Parlament, 17 mai
» Super Euro Direct, 17 mai
» UE - România 2020 - 18 mai
» UE - România 2020 - 19 mai
» Dispar animalele din Europa?
» Super Euro Direct, 24 mai
» EuRoparlament 25 mai
» Târgul ONG Botoşani, 25 mai
» UE - România 2020 - 25 mai
» Să consumăm mai puţin ca să trăim mai bine!
» Ádám Kósa: Nu handicapul meu mă stingherește, ci societatea
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» UE - România 2020 - 26 mai
» Super Euro Direct, 26 mai
» UE - România 2020 - 27 mai
» Super Euro Direct, 28 mai
» UE - România 2020 - 28 mai
» Super Euro Direct, 29 mai
» Târgul ONG Botoşani, 29 mai
» Curs de jurnalism - 29 mai 2011
» UE - România 2020 - 29 mai
» UE - România 2020 - 30 mai
» Reforma politicii agricole comune
» EuROparlament, 31 mai
» Criză a inovării în Europa
» Sistemul european comun de azil
» O solutie pentru somajul in randul tinerilor din Europa
» Portalul Europa al Comisiei devine accesibil pentru utilizatorii versiunii 6 a protocolului de internet
» Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş
» Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi
» Super Euro Direct, 31 august
» Opinia Consumatorilor, 31 august
» Veşti din Reţeaua Europe Direct
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 18 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 18 noiembrie
» UE - România 2020, 19 noiembrie
» EuROparlament, 19 noiembrie
» Târgul ONG, 19 noiembrie
» UE - România 2020, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Opinia consumatorilor, 3 decembrie
» UE - România 2020, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 4 decembrie
» UE - România 2020, 5 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 5 decembrie 2011
» UE - România 2020, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşţani, 7 decembrie
» UE - România 2020, 8 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 9 decembrie
» UE - România 2020, 11 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 12 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 13 decembrie
» UE - România 2020, 13 decembrie
» UE - România 2020, 14 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 14 decembrie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 16 decembrie
» Opinia consumatorilor, 22 decembrie
» UE - România 2020
» Târgul ONG Botoşani, 22 decembrie
» UE - România 2020, 22 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 23 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 24 decembrie
» UE - România 2020, 24 decembrie
» Opinia Consumatorilor, 3 ianuarie
» UE - România 2020, 3 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 6 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 6 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 ianuarie
» UE - România 2020, 8 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 8 ianuarie
» UE - România 2020, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 ianauarie
» Opinia Consumatorilor, 13 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 14 ianuarie
» UE - România 2020, 14 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 16 ianuarie
» UE - România 2020 - 16 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 17 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 24 ianuarie
» UE - România 2020, 25 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 25 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 26 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 1 februarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 2 februarie
» Opinia consumatorilor, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 3 februarie
» UE - România 2020, 4 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 februarie
» Opinia consumatorilor, 7 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» UE - România 2020, 9 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 10 februarie
» Opinia consumatorilor, 11 februarie
» UE - România 2020, 11 februarie
» Târgul ONG, 12 februarie
» Opinia consumatorilor, 12 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 februarie
» UE - România 2020, 15 februarie
» Tţrgul ONG Botoşani, 15 februarie
» Opinia consumatorilor, 16 februarie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 februarie
» UE - Romania 2020, 17 februarie
» Opinia consumatorilor, 18 februarie
» UE - Romania 2020, 19 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 20 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» UE - Romania 2020, 20 februarie
» Targul ONG, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 21 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Pulsul Europei 23 februarie
» Super Euro Direct 24 februarie
» Antreprernor 2.0 și eco-sistemul antreprenorial
» Românii și Eurobarometrul
» Mari proiecte cu fonduri europene demarate în județul Botoșani
» Euro-mărțișoare 2013
» Drepturi cetățenești europene
» Locuri de muncă în Europa
» Luna francofoniei
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești
» eurodeputații dezbat politica agricolă și securitatea alimentară
» Dacian Cioloş discurs la Parlamentul European
» Pașii spre zona euro
» Somajul în Europa trebuie ținut sub control
» Festivalul Județean de Teatru Francofon PAROLE ET THEATRE
» Lancement du concours national de poésie Echos francophones
» Festivalul Inimi la Unison
» Locuri de muncă în rețeaua EURES/27 martie 2013
» România și criza din Cipru
» Fonduri UE 2014 - 2020
» Critici de la Consiliul Europei pentru Guvernul britanic
» Românii și Marea Britanie
» Drepturile copiilor - drepturi de cetățeni europeni
» Barroso: Uniunea Europeană a trecut de faza cea mai gravă a crizei
» Eforturi pentru depășirea crizei economice
» Liderii europeni o omagiază pe Margaret Thatcher
» Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana
» Legea retrocedărilor și CEDO
» Județul Botoșani: Populație săracă, buget pe măsură!
» Restaurarea şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani va începe în luna mai
» Europe Direct Botoșani și Cheia Sol la TV TeleM
» Băsescu: Rata de absorbţie a fondurilor UE, de numai 13,5%, nu ne mulţumeşte.
» Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013
» Azi: Responsabilitate socială
» Laserul de la Măgurele
» Evenimente culturale Botoșani
» Schengen, tren pierdut în 2013
» Festivalul de teatru adolescent “AmFiTeatru”
» Prima seara "Zilele orasului Botosani" 2013
» Patru ministri de Externe vor propune infiintarea un mecanism european privind democratia si statul de drept
» Scrisoarea Bruxellesului către București pe fondurile 2014-2020: Propunerile ”Nu întrunesc condițiile minime de calitate și credibilitate”
» Barroso: Politica austerităţii nu mai are susţinere. ...
» Parlamentarii membri ai ICE-DP au sustinut la Budapesta cooperarea regionala
» Cum obții cei 50.000 de euro pentru ferma de familie
» Ziua Muncii, marcată în Europa prin proteste faţă de austeritate şi şomaj.
» Se prelungesc înscrierile la Gala Învăţătorilor Debutanţi din Botoşani
» Micii românești și Directiva UE
» Reuniune de urgenţă la Bruxelles pe tema bugetului UE.
» De 9 Mai în Europa
» CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI
» Românii și Europa
» Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale
» Gala EUROPAfest, sâmbătă, la Teatrul Odeon din Bucureşti
» Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Preţul energiei din România depăşeşte media UE
» PE sugerează închiderea băncilor implicate în evaziunea fiscală
» Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania
» CE vrea să elimine tarifele de roaming începând cu 1 iulie 2014
» CE investighează OUG privind energia regenerabilă
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Ce condiție a impus Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Botoșani!
» Procesul revizuirii Consituției analizat la nivelul Comisiei Europene
» Informații europene; Oportunități de finanțare
» Fenomentul învățământului finlandez - listă video
» Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an
» Avem cea mai ieftină benzină din UE
» Pulsul Europei - 19 august
» Romania a solicitat, pana acum, Comisiei Europene rambursarea a peste 4,1 miliarde de euro
» AJOFM Botosani a inceput emiterea Cardului Profesional European
» AJOFM Botoşani: locuri de muncă în reţeaua EURES
» Criza reduce volumul banilor trimişi de românii din străinătate
» Criza economica a produs o "revolutie tacuta" in cadrul Uniunii Europene
» Monaco și UE
» Uniunea Europeană şi Statele Unite AVERTIZEAZĂ Rusia
» Video: Luna Pieței Unice Europene
» Presa: UE şi Ucraina ridiculizează ameninţările Rusiei

Comentarii:

Travispl a scris, Joi, 12 Noiembrie 2015, 07:31:27 :

I received much of new interesting.
Best no presc medicines in cheap sustiva online blog.

PetrA.O. a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 05:32:55 :

I get learned a lot of new of informative.
Low price without prescr drug in buy prometrium online online shop.

PetrB.V. a scris, Luni, 25 Ianuarie 2016, 14:50:49 :

It`s is a very great description.
Buy on line essays at pay write paper site of high quality at low cost.

DanielP.R. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 00:00:28 :

I have much of things.
Purchase online diploma at write essay service site of high quality at cheap price.

StivR.K. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:26:45 :

It`s is a very informative paper.
Buy cheapest meds you can on optimum performance ed pack online

DavidY.Q. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:21:38 :

I get many of new things.
We offer cheap drugs in buy trental shop.

JorgeP.S. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 17:03:13 :

I found learned a lot of new of informative.
For purchase best drug click to footcarecream online online shop. Low price no needed prescription drug in pletal site. We offer low drug in alfacip online shop.

JaineN.A. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 19:58:02 :

I received much of new things.
For purchase low drugs click to order paroxetine online shop. For buy best drug click to dipyridamole site. Best no prescription medicines in purchase brahmi blog.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.