acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
BLOGURILE EUROPE DIRECT » Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş


Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş

Posted: 09 Jun 2011 11:26 PM PDT

Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş: "

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a răspuns întrebărilor ziariştilor români înaintea Consiliului extraordinar al miniştrilor agriculturii din UE, de la Luxemburg, care are ca temă criza din sectorul legumicol european.


Principalele declaraţii se referă la:


Răspunsul Comisiei Europene la criza prin care trec producatorii de legume europeni


Avem de-a face cu o criză majoră, care are o componentă de sănătatea consumatorilor, de care se ocupă colegul meu Comisarul Dalli, dar şi o o componentă economică importantă: pentru castraveti, roşii şi salată, în multe state din Europa, pur şi simplu a dispărut piaţa pentru câteva zile. În consecinţă, producătorii, inclusiv cei care au produse perfect vandabile, suferă de pe urma panicii şi lipsei de încredere a consumatorilor. Pentru a veni în sprijinul lor, am decis să înaintez un pachet de măsuri de urgenţă pentru a-i sprijini financiar pe fermierii aflaţi în dificultate. Vor veni bani pentru a compensa pierderile atât prin programe existente la nivelul organizaţiilor de producători, cât şi o sumă consistentă dintr-un fond de urgenţă pe care l-am creat special la nivel european.Cum vor fi compensate pierderile producătorilor de legume români ?


Pentru România, piaţa de export, mai ales pe relaţia Germania, s-a topit zilele din urmă, afectând şansele de creştere ale unui sector care tocmai începea să se pună pe picioare.


Sunt bucuros aşadar să pot face maximul posibil în regulile europene, inclusiv activând-o pe cea de maximă urgenţă, aşa-zisul 'articol de criză' din regulamentul organizării unice de piaţă. Compensaţiile se vor adresa atât producătorilor organizaţi - din păcate, în Romania există o singură organizaţie în zona Bucureşti-Ilfov - cât şi celor care până acum nu s-au organizat. Pentru a putea beneficia de sprijin însă, şi unii şi alţii, ca şi ministerul agriculturii, trebuie să ia câteva măsuri de urgenţă. Organizaţia de producători existentă trebuie să introducă şi ministerul să notifice la Comisia Europeana imediat mecanismul numit al 'retragerii de pe piata', baza legală a despăgubirilor.


Producatorii neorganizati trebuie sa semneze contracte de retragere de pe piaţă cu organizaţia de producători existentă - cum am spus, în România este una singura. Ministerul agriculturii lucrează deja pentru a-i sprijini, respectiv pentru a elabora eventualele norme metodologice care să încadreze retragerea de pe piaţă. Producătorii trebuie să ştie că retragerea de pe piaţă presupune o compensaţie la kilogram, deci trebuie să existe o evidenţă a ceea ce se retrage, şi cum se retrage. O soluţie bună este retragerea în vederea distribuirii gratuite, în scopuri caritabile, spitale, penitenciare. Pentru acest tip de retragere compensaţia europeană este dublă. Este bine ca producătorii să îi consulte pe colegii lor din străinătate care au mai multă experienţă cu retragerea de pe piaţă, şi pe viitor să nu mai ignore mecanismele de gestionare a riscurilor atunci cand îşi gândesc programele de acţiuni finanţate de UE. Lumea, şi deci pieţele, nu sunt niciodata perfect sigure.


Care este volumul compensaţiei acordată la nivel european?


În funcţie de tipul retragerii şi de produs, ea va varia între 41.9% şi 67.7% din preţul mediu european la castraveţi, roşii şi salată, înregistrat în luna iunie, între 2007 şi 2010 - aceasta este perioada de referinţă utilizată de Comisie în cazul de faţă - pentru producătorii organizaţi. Pentru ceilalţi, baza legală permite doar accesarea fondului european de urgenţă şi compensaţia va fi ceva mai mică. Compensaţia se va acorda pentru pierderile din perioada 27 mai - 30 iunie, cand estimăm că criza de încredere fitosanitară se va fi terminat, în zilele acestea izolându-se cauzele ei ultime şi mecanismele de propagare. Bugetul total depinde de cererile efective de compensaţie, poate fi în jurul a 180 de milioane de euro.


Este un moment bun pentru a sugera încă o dată cu tărie fermierilor din Romania să aibă mai multă încredere în formele asociative. Ele nu au nimic de a face cu regimuri trecute, ci după cum vedeţi, cu necunoscutele capitalismului. Cadrul legal european dă mai multe posibilităţi de ajutorare a celor care încearcă să se ajute singuri în primul rând, asociindu-se, în acest caz, în organizatii de producători.

"

Concurs pentru crearea unui planificator de rute european

Posted: 09 Jun 2011 11:26 PM PDT

Concurs pentru crearea unui planificator de rute european: "

Elkin Travel E786BTV / Photo by Pimlico BadgerComisarul pentru transporturi lansează un concurs pentru crearea unui planificator de rute european


Vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas, a invitat sectorul industrial să creeze un planificator de rute cu adevărat european, care să includă toate țările și mijloacele de transport. Deși există deja peste 100 de planificatoare de rute, niciunul nu permite încă utilizatorilor care doresc să călătorească pe teritoriul Europei să găsească informații sau să rezerve un bilet indiferent de numărul de țări sau de mijloace de transport implicate. Vicepreședintele Kallas, comisarul responsabil pentru sectorul transporturilor, a lansat concursul cu ocazia unei conferințe pe tema sistemelor de transport inteligente (STI), care a avut loc la 6 iunie 2011. La finalul concursului, publicul va fi invitat să voteze opțiunile preferate.


Vicepreședintele Kallas a declarat: „Nu înțeleg de ce există așa de multe planificatoare de rute când ar trebui să existe o singură piață europeană. Atunci când călătoresc prin Europa, vreau să pot trece de la avion la tren sau vapor, la transportul urban sau rutier cu un singur bilet planificat și cumpărat pe internet. De aceea lansez astăzi acest concurs. Tehnologia necesară există deja, tot ce avem de făcut este ne apucăm de treabă, astfel ca milioane de europeni să poată să-și planifice călătoriile prin doar câteva click-uri.”


Comisarul a hotărât să facă acest anunț la Lyon, cu ocazia conferinței dedicate modului în care tehnologia TIC poate contribui la soluționarea multora dintre aspectele legate de transport. Problemele cauzate de schimbările climatice și de creșterea aglomerărilor în trafic, precum și a prețurilor carburanților ne obligă să călătorim mai inteligent. Una dintre soluții o reprezintă călătoriile multimodale, adică utilizarea diferitelor tipuri de transport pe durata unei singure călătorii. Acestea ar fi benefice nu doar pentru mediul înconjurător, ci poate și pentru buzunarul nostru.


 


 


Concursul pentru crearea unui planificator de rute cu adevărat european este deschis tuturor, de la companii și organizații la orice persoană interesată de călătorii. Publicul va putea să voteze planificatoarele de rute care au fost prezentate și care pot fi deja utilizate, în timp ce un juriu de profesioniști va evalua propunerile privind crearea unui nou planificator multimodal. Câștigătorii vor beneficia de sprijin din partea Comisiei Europene pentru a-și promova ideile.


Propunerile pot fi trimise până la 9 septembrie 2011. Între 15 octombrie și 15 noiembrie, toate planificatoarele operaționale care au fost prezentate și preselecționate vor fi supuse votului publicului pe pagina de internet a Direcției Generale pentru Mobilitate și Transporturi. Între timp, un juriu de profesioniști va evalua propunerile privind crearea de noi planificatoare de rute.


În cadrul conferinței, vicepreședintele Kallas a prezentat pagina de internet a concursului, eujourneyplanner.eu, care conține, în afară de toate informațiile referitoare la concurs, o selecție de planificatoare naționale de rute deja existente, dispuse pe o hartă interactivă a Europei.


De asemenea, la 6 iunie 2011, vicepreședintele Kallas a deschis la Lyon cel de-al 8-lea congres european privind STI, dedicat „Mobilității inteligente - STI pentru transportul sustenabil de persoane și mărfuri în regiunile urbane”.


Persoane de contact:


Helen Kearns (+32 2 298 76 38)


Dale Kidd (+32 2 295 74 61)

"

5-Idei

Posted: 09 Jun 2011 11:26 PM PDT

5-Idei: "

În anul 2010, în cadrul Programului Operaţional de Reînnoire Socială, sub denumirea de „5-Idei”, Centrul de Formare Regională Szekesfehervar din Ungaria a iniţiat şi a derulat un proiect transfrontalier.


Foto:  Zsuzsanna Menyhart

Obiectivul principal al proiectului a fost diseminarea şi transferul a 5 posibilităţi-experienţe pentru şcolile din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna precum şi pentru specialiştii din domeniul formării adulţilor, aşadar denumirea de „5-Idei” al proiectului a fost extrem de inspirată.

Cele 5 subproiecte ale proiectului „5 Idei” au fost următoarele: subproiectul metodologia formării adulţilor; subproiectul metodologia reabilitării profesionale; subproiectul formarea în domeniul limbajului profesional; subproiectul tehnologii moderne respectiv subproiectul de consiliere în orientare profesională.

Managerul de proiect PAPI & Europe Direct Tarnave din Sângeorgiu de Pădure a avut ocazia să participe la subproiectul metodologia în formarea adulţilor care s-a desfăşurat prin conlucrare tutorială prin intermediul învăţământului la distanţă, dar totodată şi prin 3 seminare şi consultaţii de metodologie de câte o săptămână ţinute în Szekesfehervar cu participarea a 20 de persoane din judeţele amintite mai sus.

Cei care şi-au susţinut cu succes examenul de absolvire au obţinut diplomă de specialist în formarea adulţilor (formator). Proiectul a fost finalizat cu succes în decembrie, anul trecut.

Cele trei întâlniri din Ungaria, pe lângă faptul că au avut un rol de facilitarea înţelegerii şi însuşirii materiei de către cursanţi, au dat naştere şi unei echipe compacte datorită puterii de coeziune. Deja în perioada examenelor de absolvire s-a lansat idea unei întâlniri în viitor, întâlnire care până la urmă a avut loc în aceste zile la Nomad Camp din Câmpul Cetăţii în organizarea Centrului de Informaţii Europe Direct Tarnave din Sângeorgiu de Pădure.

Utilitatea întâlnirii a fost asigurată de către participanţii din cele trei judeţe prin prezentarea şi diseminarea unor programe de formarea a adulţilor bine conturate şi definite. Invitaţii din Ungaria au ţinut un forum profesional despre dezvoltarea programelor de formare, respectiv despre perfecţionarea suporturilor de curs şi a materialelor de predare. Totodată ne-au dezvăluit că mai au o a 6-a idee care ar urma să fie derulată tot în cadrul Programului Operaţional de Reînnoire Socială din Ungaria şi contează pe participarea activă a celor prezenţi la întâlnirea din Câmpul Cetăţii.

S-a conturat importanţa învăţământului la distanţă precum şi posibilitatea încadrării în sistemul de învăţământ la distanţă a diferitelor puncte şi sedii de formare a adulţilor.

Întregul sistem de formarea adulţilor din Ungaria este în reformă, tendinţa este specializarea centrelor de formare. În cadrul acestei specializări centrul regional din Szekesfehervar vizează tematica reabilitării profesionale urmând ca în viitor activităţile să se deruleze în acest context prioritar.

Oportunităţi de colaborare sunt oferite nu numai de Programul Operaţional de Reînnoire Socială din Ungaria ci şi de Programul de Dezvoltarea Resurselor Umane din România finanţat tot de Uniunea Europeană precum şi de numeroase programe EU, cum ar fi de exemplu componenta „Grundtvig” a Programului „Lifelong Learning”, care promovează formarea profesională şi îmbătrânirea activă.

Întâlnirea s-au derulat într-o atmosferă plăcută, iar continuarea va fi ... sub forma unor proiecte comune.
"

Ziua internaţională împotriva fumatului

Posted: 09 Jun 2011 11:25 PM PDT

Ziua internaţională împotriva fumatului: "

Tutunul provoacă anual peste cinci milioane de victime în întreaga lume. Însă fumatul este o alegere individuală sau o pacoste care trebuie eliminată prin lege?


"

Autori: Centrul Europe Direct Botoşani

Alte articole din Blogurile Europe Direct:

» Super-Euro Direct 1 mai 2011
» Curs de jurnalism - 1 mai 2011
» Super-Euro Direct 2 mai 2011
» Super-Euro Direct 3 mai 2011
» Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre
» “Târgul Liceelor” începe pe 6 mai
» Consumatori europeni - 4 mai
» UE - România 2020 - 4 mai
» Super-Euro Direct 4 mai 2011
» Concurs pentru amenajarea cuptoarelor din Centrul Vechi Botoşani
» Deţinuţii implicaţi în programul „Gândeşte pentru viitor”
» UE - România 2020 - 14 mai
» UE - România 2020 - 142mai
» Super-Euro Direct 16 mai 2011
» Târgul ONG Botoşani, 16 mai
» Azi: Ziua internaţională împotriva homofobiei
» Euro-Parlament, 17 mai
» Super Euro Direct, 17 mai
» UE - România 2020 - 18 mai
» UE - România 2020 - 19 mai
» Dispar animalele din Europa?
» Super Euro Direct, 24 mai
» EuRoparlament 25 mai
» Târgul ONG Botoşani, 25 mai
» UE - România 2020 - 25 mai
» Să consumăm mai puţin ca să trăim mai bine!
» Ádám Kósa: Nu handicapul meu mă stingherește, ci societatea
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» UE - România 2020 - 26 mai
» Super Euro Direct, 26 mai
» UE - România 2020 - 27 mai
» Super Euro Direct, 28 mai
» UE - România 2020 - 28 mai
» Super Euro Direct, 29 mai
» Târgul ONG Botoşani, 29 mai
» Curs de jurnalism - 29 mai 2011
» UE - România 2020 - 29 mai
» UE - România 2020 - 30 mai
» Super-Euro Direct 30 mai 2011
» Reforma politicii agricole comune
» EuROparlament, 31 mai
» Criză a inovării în Europa
» Sistemul european comun de azil
» O solutie pentru somajul in randul tinerilor din Europa
» Portalul Europa al Comisiei devine accesibil pentru utilizatorii versiunii 6 a protocolului de internet
» Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi
» Super Euro Direct, 31 august
» Opinia Consumatorilor, 31 august
» Veşti din Reţeaua Europe Direct
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 18 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 18 noiembrie
» UE - România 2020, 19 noiembrie
» EuROparlament, 19 noiembrie
» Târgul ONG, 19 noiembrie
» UE - România 2020, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Opinia consumatorilor, 3 decembrie
» UE - România 2020, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 4 decembrie
» UE - România 2020, 5 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 5 decembrie 2011
» UE - România 2020, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşţani, 7 decembrie
» UE - România 2020, 8 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 9 decembrie
» UE - România 2020, 11 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 12 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 13 decembrie
» UE - România 2020, 13 decembrie
» UE - România 2020, 14 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 14 decembrie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 16 decembrie
» Opinia consumatorilor, 22 decembrie
» UE - România 2020
» Târgul ONG Botoşani, 22 decembrie
» UE - România 2020, 22 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 23 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 24 decembrie
» UE - România 2020, 24 decembrie
» Opinia Consumatorilor, 3 ianuarie
» UE - România 2020, 3 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 6 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 6 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 ianuarie
» UE - România 2020, 8 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 8 ianuarie
» UE - România 2020, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 ianauarie
» Opinia Consumatorilor, 13 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 14 ianuarie
» UE - România 2020, 14 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 16 ianuarie
» UE - România 2020 - 16 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 17 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 24 ianuarie
» UE - România 2020, 25 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 25 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 26 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 1 februarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 2 februarie
» Opinia consumatorilor, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 3 februarie
» UE - România 2020, 4 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 februarie
» Opinia consumatorilor, 7 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» UE - România 2020, 9 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 10 februarie
» Opinia consumatorilor, 11 februarie
» UE - România 2020, 11 februarie
» Târgul ONG, 12 februarie
» Opinia consumatorilor, 12 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 februarie
» UE - România 2020, 15 februarie
» Tţrgul ONG Botoşani, 15 februarie
» Opinia consumatorilor, 16 februarie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 februarie
» UE - Romania 2020, 17 februarie
» Opinia consumatorilor, 18 februarie
» UE - Romania 2020, 19 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 20 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» UE - Romania 2020, 20 februarie
» Targul ONG, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 21 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Pulsul Europei 23 februarie
» Super Euro Direct 24 februarie
» Antreprernor 2.0 și eco-sistemul antreprenorial
» Românii și Eurobarometrul
» Mari proiecte cu fonduri europene demarate în județul Botoșani
» Euro-mărțișoare 2013
» Drepturi cetățenești europene
» Locuri de muncă în Europa
» Luna francofoniei
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești
» eurodeputații dezbat politica agricolă și securitatea alimentară
» Dacian Cioloş discurs la Parlamentul European
» Pașii spre zona euro
» Somajul în Europa trebuie ținut sub control
» Festivalul Județean de Teatru Francofon PAROLE ET THEATRE
» Lancement du concours national de poésie Echos francophones
» Festivalul Inimi la Unison
» Locuri de muncă în rețeaua EURES/27 martie 2013
» România și criza din Cipru
» Fonduri UE 2014 - 2020
» Critici de la Consiliul Europei pentru Guvernul britanic
» Românii și Marea Britanie
» Drepturile copiilor - drepturi de cetățeni europeni
» Barroso: Uniunea Europeană a trecut de faza cea mai gravă a crizei
» Eforturi pentru depășirea crizei economice
» Liderii europeni o omagiază pe Margaret Thatcher
» Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana
» Legea retrocedărilor și CEDO
» Județul Botoșani: Populație săracă, buget pe măsură!
» Restaurarea şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani va începe în luna mai
» Europe Direct Botoșani și Cheia Sol la TV TeleM
» Băsescu: Rata de absorbţie a fondurilor UE, de numai 13,5%, nu ne mulţumeşte.
» Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013
» Azi: Responsabilitate socială
» Laserul de la Măgurele
» Evenimente culturale Botoșani
» Schengen, tren pierdut în 2013
» Festivalul de teatru adolescent “AmFiTeatru”
» Prima seara "Zilele orasului Botosani" 2013
» Patru ministri de Externe vor propune infiintarea un mecanism european privind democratia si statul de drept
» Scrisoarea Bruxellesului către București pe fondurile 2014-2020: Propunerile ”Nu întrunesc condițiile minime de calitate și credibilitate”
» Barroso: Politica austerităţii nu mai are susţinere. ...
» Parlamentarii membri ai ICE-DP au sustinut la Budapesta cooperarea regionala
» Cum obții cei 50.000 de euro pentru ferma de familie
» Ziua Muncii, marcată în Europa prin proteste faţă de austeritate şi şomaj.
» Se prelungesc înscrierile la Gala Învăţătorilor Debutanţi din Botoşani
» Micii românești și Directiva UE
» Reuniune de urgenţă la Bruxelles pe tema bugetului UE.
» De 9 Mai în Europa
» CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI
» Românii și Europa
» Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale
» Gala EUROPAfest, sâmbătă, la Teatrul Odeon din Bucureşti
» Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Preţul energiei din România depăşeşte media UE
» PE sugerează închiderea băncilor implicate în evaziunea fiscală
» Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania
» CE vrea să elimine tarifele de roaming începând cu 1 iulie 2014
» CE investighează OUG privind energia regenerabilă
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Ce condiție a impus Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Botoșani!
» Procesul revizuirii Consituției analizat la nivelul Comisiei Europene
» Informații europene; Oportunități de finanțare
» Fenomentul învățământului finlandez - listă video
» Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an
» Avem cea mai ieftină benzină din UE
» Pulsul Europei - 19 august
» Romania a solicitat, pana acum, Comisiei Europene rambursarea a peste 4,1 miliarde de euro
» AJOFM Botosani a inceput emiterea Cardului Profesional European
» AJOFM Botoşani: locuri de muncă în reţeaua EURES
» Criza reduce volumul banilor trimişi de românii din străinătate
» Criza economica a produs o "revolutie tacuta" in cadrul Uniunii Europene
» Monaco și UE
» Uniunea Europeană şi Statele Unite AVERTIZEAZĂ Rusia
» Video: Luna Pieței Unice Europene
» Presa: UE şi Ucraina ridiculizează ameninţările Rusiei

Comentarii:

Travispl a scris, Joi, 12 Noiembrie 2015, 07:32:19 :

I get learned a lot of things.
Best without prescription drug in phoslo site.

Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 00:58:31 :

It`s is a very informative clause.
Cheap no needed prescription drug in pharmacy online shop.

MartinE.Z. a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 05:33:21 :

It`s is a very interesting blog.
In our on-line Apteka cheapest cost for drugs. See more to pharmacy blog.

NailP.B. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:26:14 :

This is a very great item.
In our medicine chest low cost for drugs. See more to lipbalm online blog.

CaleosH.T. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:47:43 :

It`s is a very great paper.
For buy low medicines click to clopidogrel website.

MerieK.Z. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 19:58:35 :

I got learned a lot of interesting.
Buy good drug you can on albenza In our online pharmacy cheapest price for medicines. See more to commande rumalaya online shop. We offer cheapest drugs in claritin shop.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.