acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
BLOGURILE EUROPE DIRECT » Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi


Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi

Posted: 09 Jun 2011 11:25 PM PDT

Reporter UE: Lucrători sezonieri exploataţi: "

Poate credeaţi că lucrătorii din UE sunt protejaţi împotriva abuzurilor, însă veţi afla că, în fiecare an, numeroşi lucrători sezonieri lucrează în condiţii inumane.


"

Uniunea Europeană face apel către toţi utilizatorii de Facebook să susţină biodiversitatea

Posted: 09 Jun 2011 11:25 PM PDT

Uniunea Europeană face apel către toţi utilizatorii de Facebook să susţină biodiversitatea: "

Foto: Zsuzsanna Menyharrt


Direcţia Generală pentru Mediu a Comisiei Europene lansează cea de-a doua etapă din cadrul campaniei de comunicare a strategiei de biodiversitate pentru anul 2020. Lansarea noii campanii are loc în preajma Zilei Internaţionale a Diversităţii Biologice – stabilită în data de 22 mai de către Naţiunile Unite pentru a promova şi a face cunoscute problemele importante privind biodiversitatea.


Pornind de la succesul înregistrat ca urmare a acţiunilor desfăşurate în cadrul primei etape ale campaniei, noua etapă urmăreşte să stabilească legături pe termen lung între indivizi şi grupuri de indivizi care îşi iau angajamentul de susţinere a biodiversităţii. Această nouă fază le oferă celor interesaţi oportunitatea de a primi informaţii şi recomandări legate de modul în care se pot implica în protejarea biodiversităţii.


Aceştia vor primi sfaturi legate de modul în care se pot implica, atât ei înşişi, cât şi prietenii lor, în acţiuni de protejare a biodiversităţii. Punctul central al noi campanii este o aplicaţie 3D inedită creată pe pagina de Facebook dedicată campaniei Biodiversitatea, care le va permite utilizatorilor să includă poza de profil a tuturor prietenilor pentru a forma una dintre mascotele campaniei: Veveriţa Roşie, Tonul, Stejarul, Broasca sau Vrabia.


Campania Comisiei Europene - Biodivesitatea a înregistrat un succes considerabil în anul 2010, prin activităţi de comunicare care au avut ca obiectiv sublinierea modului în care viaţa noastră depinde de biodiversitate. În mai multe ţări europene au fost dezvoltate evenimente publice stradale, cu acţiuni ce au scos în evidenţă riscurile diminuării biodiversităţii prin vizualuri de impact reprezentând scene de crimă realizate prin linii trasate în jurul victimelor virtuale.


Peste 16.000 de oameni au participat la evenimente şi s-au implicat activ în cadrul acţiunilor legate de biodiversitate. Web site-ul dedicat campaniei (www.contamuniipealtii.eu) a înregistrat peste 3.7 milioane de vizite, filmul viral creat în urma campaniei a avut peste 1.9 milioane de vizionări, iar pagina de Facebook cu aplicaţia specială a înregistrat peste 55.000 de utilizatori activi. De asemenea, în anul 2010, campania Biodiversiatea a fost premiată la “European Excellence Award”, categoria de Mediu şi Ecologie.


Competiţia anului 2011


În noua etapă a campaniei Biodiversitatea 2011, cetăţenii Europei pot câştiga o excursie pentru două persoane în România, în regiunea Transilvania. Câştigătorul competiţiei va petrece o săptămână în mijlocul naturii, bucurându-se de rarităţile naturii precum observarea urşilor, alături de un ghid personal pe toată durata excursiei. De asemenea, câştigătorul va avea asigurat transportul şi cazarea.


Mecanismul competiţiei


Pentru a participa la competiţie, utilizatorii de Facebook trebuie sa viziteze pagina de Facebook a campaniei Biodiversitatea şi să utilizeze aplicaţia Biodiversifică-ţi Prietenii (Biodiversify Your Friends) -http://apps.facebook.com/biodiversity/. Astfel, pozele tuturor prietenilor se vor transforma în mascota aleasă. După finalizarea acestui proces, utilizatorii trebuie să îşi demonstreze angajamentul de implicare în protejarea biodiversităţii prin acţiuni concrete. Acest angajament poate fi exprimat prin cuvinte, filme sau poze. În urma unui vot a utilizatorilor de Facebook, cele mai de impact 10 acţiuni vor fi jurizate de către Comisia Europeană care va decide câştigătorul final. Concursul se va desfăşura în perioada 20 mai - 31 iulie 2011.


Ce înseamnă şi de ce este importantă biodiversitatea?


Biodiversitatea – o varietate imensă de ecosisteme, specii şi gene care ne înconjoară – reprezintă asigurarea noastră de viaţă, oferindu-ne mâncare, apă, aer proaspăt, tratamente şi adăpost, ne fereşte de dezastre naturale şi de boli şi contribuie la echilibrarea climei. De asemenea, biodiversitatea reprezintă capitalul nostru natural, oferindu-ne servicii în cadrul unui ecosistem care ne susţine economia. Deteriorarea sau diminuarea biodiversităţii pun în pericol aceste servicii: vom pierde specii şi habitate, bogăţiile şi beneficiile pe care ni le oferă natura şi ne punem astfel în pericol bunăstarea.


În prezent, numărul speciilor pe cale de dispariţie se află la un nivel îngrijorător. Având ca principală cauză activităţile oamenilor, speciile sunt în prezent distruse de până la 1000 de ori mai repede decât în mod natural: conform datelor FAO, 60% dintre ecositemele lumii sunt degradate sau folosite nesustenabil; 75% dintre speciile de peşti sunt supra-exploatate sau degradate, iar 75% din diversitatea genetică a recoltei agricole a fost pierdută la nivel global începând cu 1990.


Aproximativ 13 milioane de hectare de păduri tropicale sunt tăiate în fiecare an, iar 20% dintre recifurile de corali tropicali au dispărut. În UE, doar 17% dintre habitate şi specii şi 11% dintre ecosistemele cheie protejate de legislaţia europeană sunt în stare bună. Toate acestea se întâmplă în pofida acţiunilor întreprinse pentru a combate pierderea biodiversităţii, acţiuni care au venit ca urmare a stabilirii obiectivului UE pentru biodiversitate pentru 2010, stabilit în anul 2001. Beneficiile acestor acţiuni au fost contrabalansate de presiunea continuă şi în creştere asupra biodiversităţii şi componentelor acesteia, înmulţirea speciilor străine, poluarea şi schimbările climatice. Alte cauze indirecte, cum ar fi creşterea populaţiei, lipsa de informare cu privire la importanţa biodiversităţii şi faptul că valoarea economică a biodiversităţii nu este reflectată în deciziile luate pentru protejarea acesteia, au un impact important asupra biodiversităţii.


Este evident faptul că oamenii trebuie să acţioneze urgent, să se informeze legat de consecinţele acţiunilor pe care le întreprind şi să-şi schimbe atitudinea pentru bunăstarea planetei. Acesta este obiectivul campaniei Biodivesitatea desfăşurată de Direcţa Generală pentru Mediu.


Strategia Uniunii Europene pentru Biodiversitate


În data de 3 mai 2011, Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie pentru a stopa diminuarea biodiversităţii şi a ecosistemelor în cadrul Uniunii Europene, până în anul 2020 – Asigurarea noastră de viaţă, capitalul nostru natural: strategia UE pentru biodiversitate pentru anul 2020.


Noua strategie se aliniază cu două angajamente pe care liderii UE şi le-au luat în luna martie 2010. Primul angajament este şi obiectivul menţionat în slogan: „Oprirea pierderii biodiversităţii şi degradării serviciilor oferite de ecosisteme în UE până în 2020 şi refacerea acestora pe cât posibil, sporind în acelaşi timp contribuţia UE pentru evitarea pierderii biodiversităţii la nivel global”.


Cel de-al doilea angajament este reprezentat de viziunea pentru anul 2050: „Până în anul 2050, biodiversitatea Uniunii Europene şi serviciile oferite de ecosisteme – capitalul natural – sunt protejate, valorificate şi restaurate corespunzător pentru valoarea intrinsecă a biodiversităţii şi pentru contribuţia esenţială a acestora la bunăstarea oamenilor şi la prosperitatea economică şi pentru ca schimbările majore cauzate de pierderea biodiversităţii să fie evitate.” De asemenea, noua strategie este aliniată cu angajamentele globale făcute la Nagoya, în luna octombrie 2010, în cadrul Convenţiei pentru Diversitate Biologică, când liderii mondiali au adoptat un pachet de măsuri pentru a aborda pierderea biodiversităţii în următoarea decadă.


Există şase obiective mari şi 20 de acţiuni pentru a ajuta Europa să-şi atingă obiectivul. Cele şase obiective se referă la: implementarea legislaţiei UE cu privire la mediu pentru protejarea biodiversităţii; o mai bună protecţie a ecosistemelor şi folosirea infrastructurilor verzi; folosirea agriculturii şi acţivităţilor forestiere sustenabile; administrarea corectă a stocurilor de peşte; control sporit a speciilor străine; contribuţie sporită a UE pentru evitarea pierderii biodiversităţii.Pagini Utile


"

Un număr record de studenți au primit burse din partea UE pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate

Posted: 09 Jun 2011 11:24 PM PDT

Un număr record de studenți au primit burse din partea UE pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate: "

Foto: Zsuzsanna Menyhart


Peste 213 000 de studenți au primit burse „Erasmus” pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate în anul universitar 2009‑2010, ceea ce reprezintă un nou record și o creștere de 7,4 % față de cifra din anul precedent. Erasmus este programul de schimb de studenți cu cel mai mare succes din lume și, conform tendințelor actuale, UE își va atinge obiectivul de a sprijini 3 milioane de studenți europeni de la lansarea programului în 1987 și până în 2012‑2013. Cele mai populare trei destinații alese de studenți în 2009‑2010 au fost Spania, Franța și Regatul Unit. Spania a trimis cel mai mare număr de studenți în străinătate, urmată de Franța și Germania. În anul respectiv, femeile au reprezentat 61 % dintre studenții Erasmus. În 2009‑2010, UE a investit 415 milioane EUR în programul Erasmus. 


Programul Erasmus este una dintre marile povești de succes ale Uniunii Europene. Cifrele cele mai recente vorbesc de la sine: Erasmus este mai popular ca oricând și mă angajez să îi asigur mai multe resurse în viitor. Studiul sau formarea în străinătate favorizează dezvoltarea pe plan personal și oportunitățile de angajare, așadar pe bună dreptate suntem ambițioși atunci când e vorba să investim în tineri”, a declarat Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret.


Din totalul studenților care au beneficiat de sprijinul Erasmus în 2009‑2010, un număr de 178 000 și‑au petrecut o parte din programul de obținere a diplomei în străinătate, la o universitate sau la altă instituție de învățământ superior dintr‑una din cele 32 de țări care participau în perioada respectivă la inițiativa Erasmus (cele 27 de state membre, Croația, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Turcia. Anul acesta, Elveția a devenit cea de‑a 33‑a țară participantă la Erasmus). Numărul de studenți care aleg opțiunea de studiu a crescut cu 5,7 % față de 2008‑2009.


Stagiile efectuate în companii din străinătate au fost sprijinite prin Erasmus începând din 2007 și sunt tot mai populare. În 2009‑2010, un număr de 35 000 de studenți (unul din șase, per total) au ales această opțiune, ceea ce reprezintă o creștere cu 17,3 % față de anul precedent.


Valoarea medie lunară a bursei Erasmus primită de studenți a scăzut cu circa 7 %, până la 254 EUR, din cauza numărului mai mare de beneficiari. Cererea depășește semnificativ numărul de burse Erasmus disponibile în majoritatea țărilor participante. Un studiu  efectuat în 2010 pentru Parlamentul European arăta că doar 24 % din studenții non‑Erasmus se declarau neinteresați de un program de studiu în străinătate.


Mai mult, 38 000 de burse au fost acordate personalului universitar și profesorilor pentru a preda sau a se forma în străinătate, cu 4 % mai multe decât în anul precedent.


Context


Mobilitatea în scop educațional reprezintă unul dintre obiectivele‑cheie ale strategiei Europa 2020 pentru creștere economică și ocuparea forței de muncă, precum și punctul focal al inițiativei Comisiei „Tineretul în mișcare”, care se bazează pe succesul programului Erasmus.


Se estimează că, în momentul de față, 10 % dintre studenții europeni studiază sau se formează în străinătate în cadrul pregătirii lor universitare. 4 % dintre aceștia primesc burse Erasmus. Luna trecută, Comisia și‑a prezentat planurile referitoare la un nou obiectiv european de creștere a nivelului global al mobilității studenților până la 20 % cel puțin.


Un recent sondaj Eurobarometru (IP/11/567) a revelat că ambiția multor studenți de a studia sau de a se forma în străinătate este zădărnicită de lipsa fondurilor. Conform sondajului, 33 % dintre cei care își doreau să meargă în străinătate nu își puteau permite acest lucru, iar aproape două treimi (63 %) dintre cei care își puteau permite erau obligați să apeleze la finanțare privată sau la economii. „Această constatare subliniază necesitatea de consolidare a programelor noastre de mobilitate, care oferă un raport calitate/preț excelent”, a declarat comisarul Vassiliou.


Studiul sau formarea în străinătate îi ajută pe tineri să își dezvolte abilități pe care angajatorii le apreciază – de la învățarea limbilor străine și o mai bună conștientizare a interculturalității, până la aptitudinile de conducere și adaptabilitate. Mai târziu în viață, studenții Erasmus tind să fie mai dispuși să lucreze în străinătate.


Erasmus a contribuit, de asemenea, la internaționalizarea învățământului superior din Europa și la inițierea îmbunătățirilor în ceea ce privește calitatea, comparabilitatea și transparența cursurilor.


Luna trecută, miniștrii educației din UE au adoptat un plan comun în vederea eliminării obstacolelor din calea mobilității în scop educațional și a stimulării acesteia prin finanțare suplimentară și reforme ale programelor de învățământ.

"

Autori: Centrul Europe Direct Botoşani

Alte articole din Blogurile Europe Direct:

» Super-Euro Direct 1 mai 2011
» Curs de jurnalism - 1 mai 2011
» Super-Euro Direct 2 mai 2011
» Super-Euro Direct 3 mai 2011
» Germania și Austria dau undă verde muncitorilor din noile state membre
» “Târgul Liceelor” începe pe 6 mai
» Consumatori europeni - 4 mai
» UE - România 2020 - 4 mai
» Super-Euro Direct 4 mai 2011
» Concurs pentru amenajarea cuptoarelor din Centrul Vechi Botoşani
» Deţinuţii implicaţi în programul „Gândeşte pentru viitor”
» UE - România 2020 - 14 mai
» UE - România 2020 - 142mai
» Super-Euro Direct 16 mai 2011
» Târgul ONG Botoşani, 16 mai
» Azi: Ziua internaţională împotriva homofobiei
» Euro-Parlament, 17 mai
» Super Euro Direct, 17 mai
» UE - România 2020 - 18 mai
» UE - România 2020 - 19 mai
» Dispar animalele din Europa?
» Super Euro Direct, 24 mai
» EuRoparlament 25 mai
» Târgul ONG Botoşani, 25 mai
» UE - România 2020 - 25 mai
» Să consumăm mai puţin ca să trăim mai bine!
» Ádám Kósa: Nu handicapul meu mă stingherește, ci societatea
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» UE - România 2020 - 26 mai
» Super Euro Direct, 26 mai
» UE - România 2020 - 27 mai
» Super Euro Direct, 28 mai
» UE - România 2020 - 28 mai
» Super Euro Direct, 29 mai
» Târgul ONG Botoşani, 29 mai
» Curs de jurnalism - 29 mai 2011
» UE - România 2020 - 29 mai
» UE - România 2020 - 30 mai
» Super-Euro Direct 30 mai 2011
» Reforma politicii agricole comune
» EuROparlament, 31 mai
» Criză a inovării în Europa
» Sistemul european comun de azil
» O solutie pentru somajul in randul tinerilor din Europa
» Portalul Europa al Comisiei devine accesibil pentru utilizatorii versiunii 6 a protocolului de internet
» Declarațiile comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş
» Super Euro Direct, 31 august
» Opinia Consumatorilor, 31 august
» Veşti din Reţeaua Europe Direct
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 17 noiembrie
» UE - România 2020, 18 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 18 noiembrie
» UE - România 2020, 19 noiembrie
» EuROparlament, 19 noiembrie
» Târgul ONG, 19 noiembrie
» UE - România 2020, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 20 noiembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 3 decembrie
» Opinia consumatorilor, 3 decembrie
» UE - România 2020, 3 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 4 decembrie
» UE - România 2020, 5 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 5 decembrie 2011
» UE - România 2020, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 6 decembrie
» Târgul ONG Botoşţani, 7 decembrie
» UE - România 2020, 8 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 9 decembrie
» UE - România 2020, 11 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 12 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 13 decembrie
» UE - România 2020, 13 decembrie
» UE - România 2020, 14 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 14 decembrie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 16 decembrie
» Opinia consumatorilor, 22 decembrie
» UE - România 2020
» Târgul ONG Botoşani, 22 decembrie
» UE - România 2020, 22 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 23 decembrie
» Târgul ONG Botoşani, 24 decembrie
» UE - România 2020, 24 decembrie
» Opinia Consumatorilor, 3 ianuarie
» UE - România 2020, 3 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 4 ianuarie
» UE - România 2020, 6 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 6 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 ianuarie
» UE - România 2020, 8 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 8 ianuarie
» UE - România 2020, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 12 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 ianauarie
» Opinia Consumatorilor, 13 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 14 ianuarie
» UE - România 2020, 14 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 16 ianuarie
» UE - România 2020 - 16 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 17 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 24 ianuarie
» UE - România 2020, 25 ianuarie
» Târgul ONG Botoşani, 25 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 26 ianuarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 1 februarie
» Opinia consumatorilor, 1 februarie
» UE - România 2020, 2 februarie
» Opinia consumatorilor, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» UE - România 2020, 3 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 3 februarie
» UE - România 2020, 4 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 7 februarie
» Opinia consumatorilor, 7 februarie
» UE - România 2020, 7 februarie
» UE - România 2020, 9 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 10 februarie
» Opinia consumatorilor, 11 februarie
» UE - România 2020, 11 februarie
» Târgul ONG, 12 februarie
» Opinia consumatorilor, 12 februarie
» Târgul ONG Botoşani, 13 februarie
» UE - România 2020, 15 februarie
» Tţrgul ONG Botoşani, 15 februarie
» Opinia consumatorilor, 16 februarie
» UE - România 2020, 15 decembrie
» UE - România 2020, 16 februarie
» UE - Romania 2020, 17 februarie
» Opinia consumatorilor, 18 februarie
» UE - Romania 2020, 19 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 20 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» UE - Romania 2020, 20 februarie
» Targul ONG, 20 februarie
» Opinia consumatorilor, 21 februarie
» Targul ONG Botosani, 20 februarie
» Pulsul Europei 23 februarie
» Super Euro Direct 24 februarie
» Antreprernor 2.0 și eco-sistemul antreprenorial
» Românii și Eurobarometrul
» Mari proiecte cu fonduri europene demarate în județul Botoșani
» Euro-mărțișoare 2013
» Drepturi cetățenești europene
» Locuri de muncă în Europa
» Luna francofoniei
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești
» eurodeputații dezbat politica agricolă și securitatea alimentară
» Dacian Cioloş discurs la Parlamentul European
» Pașii spre zona euro
» Somajul în Europa trebuie ținut sub control
» Festivalul Județean de Teatru Francofon PAROLE ET THEATRE
» Lancement du concours national de poésie Echos francophones
» Festivalul Inimi la Unison
» Locuri de muncă în rețeaua EURES/27 martie 2013
» România și criza din Cipru
» Fonduri UE 2014 - 2020
» Critici de la Consiliul Europei pentru Guvernul britanic
» Românii și Marea Britanie
» Drepturile copiilor - drepturi de cetățeni europeni
» Barroso: Uniunea Europeană a trecut de faza cea mai gravă a crizei
» Eforturi pentru depășirea crizei economice
» Liderii europeni o omagiază pe Margaret Thatcher
» Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana
» Legea retrocedărilor și CEDO
» Județul Botoșani: Populație săracă, buget pe măsură!
» Restaurarea şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani va începe în luna mai
» Europe Direct Botoșani și Cheia Sol la TV TeleM
» Băsescu: Rata de absorbţie a fondurilor UE, de numai 13,5%, nu ne mulţumeşte.
» Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013
» Azi: Responsabilitate socială
» Laserul de la Măgurele
» Evenimente culturale Botoșani
» Schengen, tren pierdut în 2013
» Festivalul de teatru adolescent “AmFiTeatru”
» Prima seara "Zilele orasului Botosani" 2013
» Patru ministri de Externe vor propune infiintarea un mecanism european privind democratia si statul de drept
» Scrisoarea Bruxellesului către București pe fondurile 2014-2020: Propunerile ”Nu întrunesc condițiile minime de calitate și credibilitate”
» Barroso: Politica austerităţii nu mai are susţinere. ...
» Parlamentarii membri ai ICE-DP au sustinut la Budapesta cooperarea regionala
» Cum obții cei 50.000 de euro pentru ferma de familie
» Ziua Muncii, marcată în Europa prin proteste faţă de austeritate şi şomaj.
» Se prelungesc înscrierile la Gala Învăţătorilor Debutanţi din Botoşani
» Micii românești și Directiva UE
» Reuniune de urgenţă la Bruxelles pe tema bugetului UE.
» De 9 Mai în Europa
» CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI
» Românii și Europa
» Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale
» Gala EUROPAfest, sâmbătă, la Teatrul Odeon din Bucureşti
» Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Preţul energiei din România depăşeşte media UE
» PE sugerează închiderea băncilor implicate în evaziunea fiscală
» Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania
» CE vrea să elimine tarifele de roaming începând cu 1 iulie 2014
» CE investighează OUG privind energia regenerabilă
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Ce condiție a impus Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Botoșani!
» Procesul revizuirii Consituției analizat la nivelul Comisiei Europene
» Informații europene; Oportunități de finanțare
» Fenomentul învățământului finlandez - listă video
» Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an
» Avem cea mai ieftină benzină din UE
» Pulsul Europei - 19 august
» Romania a solicitat, pana acum, Comisiei Europene rambursarea a peste 4,1 miliarde de euro
» AJOFM Botosani a inceput emiterea Cardului Profesional European
» AJOFM Botoşani: locuri de muncă în reţeaua EURES
» Criza reduce volumul banilor trimişi de românii din străinătate
» Criza economica a produs o "revolutie tacuta" in cadrul Uniunii Europene
» Monaco și UE
» Uniunea Europeană şi Statele Unite AVERTIZEAZĂ Rusia
» Video: Luna Pieței Unice Europene
» Presa: UE şi Ucraina ridiculizează ameninţările Rusiei

Comentarii:

Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 00:58:14 :

I received learned a lot of cognitive.
Order low med you can on buy venlor online

StivI.X. a scris, Luni, 25 Ianuarie 2016, 14:51:41 :

I got learned a lot of things.
In our paper write service you can buy best papper work with best quality.

JorgeP.B. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 00:03:31 :

I have learned a lot of new cognitive.
Buy on-line essay at cheap essays service site of 100% quality at low prices.

MartinI.X. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 03:35:17 :

This is a very informative article.
In our write essay service you can purchase cheap diploma work with 100% quality.

VanyaS.G. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 03:46:49 :

It`s is a very informative clause.
Cheapest no needed prescription medicines in cheap microzide online shop.

JorgeM.H. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 06:47:42 :

I have learned a lot of interesting.
We offer good drug in kapikachhu shop.

GeorgeY.Z. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:21:52 :

It`s is a very interesting clause.
We offer cheapest drugs in buy plendil shop.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.